Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уеб хостинг препоръки.

Featured Replies

Тъй като темите са много и постоянно излизат нови и нови ето тук няколко хоста който стават за работота:

1.HelioHost

Получавате 250 МБ свободно пространство и 2500 МБ квота и без никакви реклами.

Подържа следните езици за програмиране:

CGI, PHP, ASP.NET, SSI, FrontPage Extensions, Perl, Python и Ruby.

Получавате безкрай MySQL и PostgreSQl бази данни.

Собстевени 404 грешка и 403 грешка страници.

Качването на данните ви се осъществява чрез FTP програма или браузъра.

http://www.heliohost.org/

2.X10hosting

Получавате 1000 до 5000 МБ свободно пространство и 10.000 - 50.000 МБ квота и без никакви реклами.

CGI, PHP, ASP, SSI, FrontPage Extensions, Perl и Python.

Получавате безкрай MySQ бази данни.

Собстевени 404 грешка и 403 грешка страници.

http://x10hosting.com/

3.ByetHost

Получавате 5500 МБ свободно пространство и 200 ГБ квота и без никакви реклами.

PHP.

Получавате 50 MySQ бази данни.

http://www.byethost.com

Ако искате да потърсите друг хостинг ето сайт точно за това - http://www.free-webhosts.com/

Лично аз както и много други не Ви препоръчвам 000webspace защото МySQL базите данни постоянно имат проблеми!

Нека всеки който има опит със безплатния хостинг на някоя компания да сподели!

Специално към модераторите:

Моля, изтрийте тази тема ако сметнете че съм нарушил някое правило или темата не е нужна!

Здрасти !

Моят избор е webconnect.bg: https://webconnect.bg

Ползвам услугите им от половин година и съм много доволен. Първото нещо, което забелязваш е сигурността: web директорията ти е с права 700, което ще рече, че никой не може да открадне сайта ти (както става обикновено за shared hosting-a) дори и да хакнат някой сайт, то харекът се ограничава до сайта и никъде другаде. Пишат сами софтуерът, имаш акаунт в inbox.bg, можеш да си edit-ваш сайта от web интерфейс. Дори имат и контролен панел за VPS-и ! Потърсих, но не намерих дори световна компания, която предлага такава услуга ( те сами си пишат софтуера).

След като си купих и VPS от тях, просто се родих . За 3 минути си инсталираш линукс по твой избор, без да се занимаваш с глупави съпорт услуги ...

Предлагат и Virtual Data Center, който мисля да го пробрам съвсем скоро ...

1. Гореизброените хостинги предлагат и безплатни тарифи, а твоят не. Мисля че идеята на темата е точно такава.
  2. С "права 700" и уеб сървъра няма да ти отвори директорията. И това не е критерий за сигурността на хостинга. :speak:
  3. VPS-a струва цяло състояние, иначе да - по-добре е от обикновен хостинг, но не си струва парите, освен ако не ти трябва да хостваш много сайтове.
  4. Всеки платен хостинг предлага cPanel, та да си "edit-ваш сайта от web интерфейс".

Тук е място за линкове и идеи, но не и за реклама! :down:

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Каква реклама ... (fubar)

Уеб директорията на всеки клиент е с права 700 (drwx------) - това означава, че никой друг освен потребитела има достъп до тази директория, което е най-честия проблем в споделения хостинг. Дори и да бъде хакнат слабо-защитен сайт, хостван на даденият сървър, то хакерът ще има достъп единствено до даденият сайт и неможе да излезне извън него. Всеки виртуален хост е стартиран с потребитела на сайта на клиент-а (не говоря за php-то, самото apache е стартирано с този потребител)

Освен че правят ежедневен backup, предоставят и възможност за правене на backup в inbox.bg, който се намира на отдалечен сървър и е извън ресурсите на хостинг акаунта ми (тоест не заема пространство от него).

И друг път се информирай, преди да пишеш глупости !

Но за какво ти е сайт, до който никой друг освен собственика няма достъп ?

Каква реклама ... (fubar)

Уеб директорията на всеки клиент е с права 700 (drwx------) - това означава, че никой друг освен потребитела има достъп до тази директория, което е най-честия проблем в споделения хостинг. Дори и да бъде хакнат слабо-защитен сайт, хостван на даденият сървър, то хакерът ще има достъп единствено до даденият сайт и неможе да излезне извън него. Всеки виртуален хост е стартиран с потребитела на сайта на клиент-а (не говоря за php-то, самото apache е стартирано с този потребител)

Освен че правят ежедневен backup, предоставят и възможност за правене на backup в inbox.bg, който се намира на отдалечен сървър и е извън ресурсите на хостинг акаунта ми (тоест не заема пространство от него).

И друг път се информирай, преди да пишеш глупости !

Чиста проба реклама си е. При условие, че този хостинг не е с нищо по-специален от другите (и всеки втори хостинг предлага редовен бекъп, особено на VPS).

Относно сигурността те съветвам да попрочетеш преди да обиждаш! Бъркаш правата през файловата система с ограничаването на достъпа (на акаунта му във FTP-то и/или в Apache-a) на потребителя.

Права 700 (drwx------), означават че САМО собственикът може да отвори директорията. Групата и всички останали не могат. Освен, ако собственикът не е самият уеб сървър (което не е добра идея) - сайтът и директорията ти няма как да бъдат отворени от него и посетителите ще получават красивото "403 Forbidden".

Права 755 (drwxr-xr-x) или 750 (drwxr-x---) позволяват достъпа на уеб сървъра до файловете ти. Ако даден "хакер" от друг сайт не е "закрепостен" до неговата директория 700 ще го спрат, но както казах ти няма да си със 700 така или иначе, т.к. никой няма да може да ти отваря сайта. Следователно атрибутите на файловата система не са критерий за сигурността на уеб сървъра (освен ако не случиш на малоумни админи които да слагат 777 на всичко)...

Много мразя някой като се прави на много хитар а не е информиран достатъчно ! Както казах, това което забелязах е че апачето е стартирано с uid и gid на дадения vhost !

Много добре знам какви са разрешенията за достъп и много добре знам какво съм видял !

Просто се излагаш в момента ...

Абе момче, няма проблем да си правиш само-реклама , за това и не ти казах нищо . Но , да държиш тон, на участниците във форума е неприемливо.

Никаква защита аз не видях . При случаи, че някой хакне сайта на твой клиент, той автоматично ще си оториза достъп до машината ти без значение с какви привилегии е потребителя и лесно може да рут-не самата с-ма.

Ако ще даваш някакви примери за защита , първо си направи такава !

Да не говорим и че нямаш никаква защита против хакване!

Редактирано от indolain (преглед на промените)

Много мразя някой като се прави на много хитар а не е информиран достатъчно ! Както казах, това което забелязах е че апачето е стартирано с uid и gid на дадения vhost !

Много добре знам какви са разрешенията за достъп и много добре знам какво съм видял !

Просто се излагаш в момента ...

Остава да обясниш - как точно стигнахме от правата на директорията (700) до "апачето е стартирано с uid и gid на дадения vhost". И да разкажеш как се пуска Apache с отделни инстанции (съответно за да го пуснеш с различен uid/gid) за всеки vhost, че ми стана интересно какво се случва на този порт 80 когато направиш подобно нещо?

Остава да обясниш - как точно стигнахме от правата на директорията (700) до "апачето е стартирано с uid и gid на дадения vhost". И да разкажеш как се пуска Apache с отделни инстанции (съответно за да го пуснеш с различен uid/gid) за всеки vhost, че ми стана интересно какво се случва на този порт 80 когато направиш подобно нещо?

Нямам никва идея, явно правят невъзможни неща ! просто си купих хостинг и web directory ми е 700 ! и много добре знам какво е web directory

Купи си и ще видиш ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.