Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хостване на сайт на домашния компютър-някои въпроси

Featured Replies

Здравейте! Та така решил съм да си хоствам саита, който предстои да направя, във къши. За момента имам xampp и успях да направя връзката. Дотук добре. Преди да задам въпроса си да отбележа. Ясно ми е че dns-ите се хостват от компаний, тези компаний са регистрирани еди къде си и съответно до домейните които предлагат има достъп цял свят. Аз направих free (незнам доколко ще е free) регистрация във no-ip.com, регистрирах си един от free домейните със redirect към моя адрес, това уж го предлагат безплатно. Та въпросът ми е има ли начин със софтуер да се направи на моят компютър (вече пробвах, но първо този софтуер се свързва с някой си негов сървър и пак не получавам името което искам, например не е www.... .com ами е www... .... .com. и второ са платени. Сега моля да не ми казвате нещо от рода на ''ами то неможе всичко да имаш без пари'' (донякъде е така), но съгласете се че похабените нерви, време, пари за хардуер, ток, интернет връзка, защита, са си лично мои, та нали затова се плаща на тези хостинг фирми за да ти хостнат сайта и ти да нямаш грижа за тези неща. Та въпросът е има ли начин да регистрирам СОБСТВЕН домейн (безплатно по някакъв начин чрез софтуер или друг вариант), който да е видим от цял свят?

Последния въпрос който имам към вас е следния. Да кажем че карам със въпросния domain със redirect или дай-боже имам свой, как да настроя така xampp че да може заявките да се разпределят между две машини (понеже не сам, а заедно с един приятел със машина като моета ще хостваме). Има ли начин зад въпросния домейн да се крият два хоста? И когато някой отправи заявка да се разпределя между двете машини, или поне да се разпределят броя на заявките между двете машини. Например имаме 20 заявки едновременно към нашия сайт, 10 се изпълняват на моета машина, 10 на неговата?

Съжелявам че се получи цял роман, но се постарах да обясня максимално добре, надявам се да сте ми разбрали питанията. Благодаря за вниманието. :P

Здравейте! Та така решил съм да си хоствам саита, който предстои да направя, във къши. За момента имам xampp и успях да направя връзката. Дотук добре. Преди да задам въпроса си да отбележа. Ясно ми е че dns-ите се хостват от компаний, тези компаний са регистрирани еди къде си и съответно до домейните които предлагат има достъп цял свят. Аз направих free (незнам доколко ще е free) регистрация във no-ip.com, регистрирах си един от free домейните със redirect към моя адрес, това уж го предлагат безплатно. Та въпросът ми е има ли начин със софтуер да се направи на моят компютър (вече пробвах, но първо този софтуер се свързва с някой си негов сървър и пак не получавам името което искам, например не е www.... .com ами е www... .... .com. и второ са платени. Сега моля да не ми казвате нещо от рода на ''ами то неможе всичко да имаш без пари'' (донякъде е така), но съгласете се че похабените нерви, време, пари за хардуер, ток, интернет връзка, защита, са си лично мои, та нали затова се плаща на тези хостинг фирми за да ти хостнат сайта и ти да нямаш грижа за тези неща. Та въпросът е има ли начин да регистрирам СОБСТВЕН домейн (безплатно по някакъв начин чрез софтуер или друг вариант), който да е видим от цял свят?

Последния въпрос който имам към вас е следния. Да кажем че карам със въпросния domain със redirect или дай-боже имам свой, как да настроя така xampp че да може заявките да се разпределят между две машини (понеже не сам, а заедно с един приятел със машина като моета ще хостваме). Има ли начин зад въпросния домейн да се крият два хоста? И когато някой отправи заявка да се разпределя между двете машини, или поне да се разпределят броя на заявките между двете машини. Например имаме 20 заявки едновременно към нашия сайт, 10 се изпълняват на моета машина, 10 на неговата?

Съжелявам че се получи цял роман, но се постарах да обясня максимално добре, надявам се да сте ми разбрали питанията. Благодаря за вниманието. :down:

Ще трябва да ти кажа истината , само скъперниците не дават пари за неща които им трябват!

Ти момче, не си дал никакви пари , нито за хардуер , нито за интернет , нито за ток.

Тока е част от компютъра който използваш в момента , което ти така или иначе и сега го плащаш.

Хардуера , също , пак от същия компютър , който използваш за друго. За сървър се изисква отделен компютър!!!!

Интернета - също!!!! Ще ти трябва по-силен и отделен интернет плюс отделен ай-пи адрес , което също не си платил и не си включил към разходите.

Безплатен домейн , ти добре ли си ? Домейна е 15 лв на година стандартния. Само суб-домейна е безплатен (no-ip и прочие , но никой няма да ти отвори сайта ако нямаш домейн) .

За какво ти е XAMPP , ако използваш XP/Vista/7 , забрави за сървър , те не са пригодени.

Редактирано от indolain (преглед на промените)

маи ставаше с dot.tk , но:

1. не е com, а tk

2. безплатно имаш някои неудобства - ако няма посещения го трият, ако са много пък слагат реклами, ако някой поиска да ти купи името - гориш - в смисъл ти азработваш сайт, става известен, оня идва с парите и името е негово.

редакция: Как да стане без постоянен IP adres?????

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

....

Знаеш ли с кой говориш?

По темата, никъде в този форум не съм дал мой сайт с услуги или име на фирмата.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Да създадеш собствен TLDs домейн (от второ ниво, domainname.net, пруимерно) не е възможно да стане, или поне не безплатно. За да си регистрираш домейн, се обръщаш към съответните фирми регистратори, които срещу някаква сума добавят желания от теб домейн във тяхната база данни, след което конфигурираш домейна да ползва NS, там където се хоства сайта - и след обновяване на DNS сървърите от страна на доставчиците, страницата ще се зарежда от твоя хостинг. Може да използваш безплатни subdomains (sub.name.net), които се предлагат безплатно в мрежата, като ги настроиш да пренасочват посетителите към твоя IP адрес.

А това, за разпределението на заявките между компютрите е интересно, но мисля, че е трудно постижимо. Ако искаш да си направиш backup hosting, служещ за failover на главния - в интернет има писано по въпроса, но също пише, че не е лесна задача.

И все пак, ще потвърдя мнението на останалите, че хостване на сайт в домашни условия, не е от най-добрите идеи:

Защо?

- Никога не можеш да гарантираш up-time, както hosting provider-ите, все ще ти спре интернета, лятото при гръмотевични бури ще трябва да изключиш компютъра и т.н.

- За да осигуриш стабилна връзка на всички потребители (от страната и чужбина) ще трябва да преминеш на най-високата тарифа предлагана от ISP-то ти, дори тогава пак нямаш гаранция

- Използването на Windows (освен, ако не говорим за някоя от Server версиите) за сървър като цяло е лоша идея - повечето hosting provider-и ползват Linux-базирани дистрибуции, което им осигурява преди всичко стабилност на системата в различни ситуации.

- Кофти е и случая, ако си със динамично IP. Тогава ще трябва да ползваш услугите на сайтове като no-ip.org, които синхронизират всеки нов подаден адрес от DHCP сървъра на доставчика, със поддомейна, по-добрия вариант ще е да вземеш статичен адрес от доставчика, което пак означава пари.

- Администрирането на сървър не е от най-лесните задачи и трябва да имаш солидни знания (т.е. да си прочел доста книжки) преди да се захванеш с него, иначе само ти ще останеш разочарован. Е, и посетителите на сайта, де.

- И много други...

Не искам мнението ми да ти действа разубедително, просто преди да се хванеш с нещо, премисли добре дали имаш възможност да направиш всичко да е както трябва, ако не - по-добре ползвай безплатните хостинг услуги (за обикновен динамичен сайт - вършат работа) или купи (ако имаш възможност) възможно най-евтината тарифа от някой hosting-provider.

Знаеш ли с кой говориш?

По темата, никъде в този форум не съм дал мой сайт с услуги или име на фирмата.

И с кой говоря? На бабаит ли ми се правиш, или?

По темата - възможно е. Но за срамни пари може да се регистрира домейна, така, че няма смисъл от безплатни шитни. Когато забогатееш, купи си някакъв скромен сървър и мини на Open Solaris. НЕ Е задължително да ползваш платен хостинг, за да имаш сериозен сайт. За сравнително безпроблемна работа ти вършат работа към 20Mbps външен ъплоуд. Също така, надявам се че имаш UPS?

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

Да създадеш собствен TLDs домейн (от второ ниво, domainname.net, пруимерно) не е възможно да стане, или поне не безплатно. За да си регистрираш домейн, се обръщаш към съответните фирми регистратори, които срещу някаква сума добавят желания от теб домейн във тяхната база данни, след което конфигурираш домейна да ползва NS, там където се хоства сайта - ...

Не е точно, в регистранта се посочват DNS сървърите, които ще обслужват домейна. А е не само е непрепоръчително, а е силно нежелателно да са на същата машина, която обслужва web сървъра. Така при евентуален срив на машината ще работят дригуте услуги, които имат нужда от DNS като поща и т.н.

П.П. Моля да престанете с взаимни обиди, следващия пост с тон, неподходящ за темата ще докара наказание на автора си!!!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

И с кой говоря? На бабаит ли ми се правиш, или?

По темата - възможно е. Но за срамни пари може да се регистрира домейна, така, че няма смисъл от безплатни шитни. Когато забогатееш, купи си някакъв скромен сървър и мини на Open Solaris. НЕ Е задължително да ползваш платен хостинг, за да имаш сериозен сайт. За сравнително безпроблемна работа ти вършат работа към 20Mbps външен ъплоуд. Също така, надявам се че имаш UPS?

Хостинг сървърите за малки и средни услуги , които предлагам са с 2 quad процесора - общо 8 ядра - XEON.

Връзката е 1 Gbit/s, както към България, така и към чужбина. UPS-и имат дори и домашните машини. С използването на клъстери, аз мога да гарантирам, на клиентите си, че при отказ на един възел на клъстера, процесите се прехвърлят на друг възел. С това, може да се постигне изпълнението на не критични апликации без рестарт на цялата с-ма.

Редактирано от indolain (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.