Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Tv Tuner съвети

Featured Replies

Значи искам да си купя Tv tuner но си нямам нинай малка представа какъв към него ще пусна булсатком защото нямам телевизор предложиха ми да си купя http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductDetail.aspx?Id=293 искам само няколко мнения и някой съвет ако може

За Bulsat (освен сателитната антена, конвертора и т.н.) ти трябва DVB-S приемник, а този който си посочил е DVB-T. Само че външните (самостоятелните) приемници дават по-добро качество.

Но ако вече имаш оборудване (например от Bulsat.com) и искаш да прехвърлиш образа от приемника към РС-то - дори най-обикновен аналогов тунер или видеокарта с видео вход ще ти свършат работа за образа а за звука можеш да ползваш line-in на звуковата карта...

Съветът от мен е,купи си външен тунер.Повечето ще ти свършат работа и без това ползват еднакви чипове,на Филипс мисля че бяха.

• Автор

Значи имам всичко от булсатком но аз си харесах тази ATI TV Wonder 650 имая за 90 лв но ми казаха че била стара а ми трябвала такава която поддържа цифров формат.Като се порових в google намерих една статия "USB тунерите обикновено не дават добър образ, тъй като скоростта на трансфер на данни по тази шина е десетки пъти по-ниска, отколкото през PCI шината. Този тип устройства са подходящи само за собственици на преносими компютри."

Редактирано от jericho891 (преглед на промените)

Кой точно ти е приемника (ако може линк или поне снимка отзад на портовете)? Не може да няма SCART изход за телевизор. Ако разполага с такъв - и най-обикновен PCI аналогов тунер (за 30лв) ще ти свърши работа, т.к. ти ще приемаш декодирана картина и звук и няма да имаш нужда от никакви цифрови входове/изходи, тунери и т.н. Относно качеството - за 1 м. кабел и преходници няма да загубиш никакво качество, още повече че резолюцията няма да е нещо повече от 480р така или иначе, с което видео входа на всеки тунер може да се справи.

П.П. Провери си също така дали и видеокартата ти не разполага с видео вход. Може да минеш и без да се налага да купуваш нищо... :ph34r:

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Имаш SCART което значи, че всеки аналогов тунер ще ти свърши работа. Единствено ще ти трябват преходници/кабели за образа (SCART -> composite/s-video). Звука е лесен - един кабел чинч-стерео мини жак и го връзваш към line-in на тунера (в зависимост от марката) или звуковата карта. Можеш да си ги купиш от Технополис или подобен магазин.

Хвърли един поглед на този на PixelView. За съжаление на по-евтините им тунери s-video входа не го дават много читав и нямат драйвери за Vista.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.