Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Училище по роботика "Robopartans" отваря врати.

Featured Replies

Здравейте,

Аз съм Кирил Митов, робопартанец в Училище по роботика "Robopartans", проект на сдружението с нестопанска цел "ИКТ Училище". В това ново за България училището се стремим да организираме занятия по роботика за възможно най-много ученици. В продължение на повече от две години се занимаваме с преподаване на роботика на деца от Софийска математическа гимназия и Технологично училище "Електронни системи". Целта ни е да събудим (и затвърдим) интереса на учениците към физика, математика, информационните и комуникационни технологии, механика и като цяло към науката. Смятам, че училището може да представлява интерес за участниците във форума тъй като е една нова форма на обучение с огромен потенциал да развива знанията на учениците.

Преподавателите: аз лично от много години се занимавам професионално със софтуер (а и продължавам), като в преподаването се стремим да включим специалисти по математика, физика, роботика.

След доста "борба" с училища, читалища и фондации успяхме да организираме занятия по роботика за всички ученици (не само от СМГ и ТУЕС). Може да посетите блога ни, да се запознаете с дейността на училището и да се регистрирате за участие. Ще се радвам ако имате предложения или коментари.

Редактирано от thebravoman (преглед на промените)

Аз наистина много харесвам роботи, физика ... и прочиее, амаааа само по филмите :) Лично на мен точните науки неми се отдават, иначе браво... шанс за онези, които искат да знаят повече :baby:

• Автор

Аз наистина много харесвам роботи, физика ... и прочиее, амаааа само по филмите ;) Лично на мен точните науки неми се отдават, иначе браво... шанс за онези, които искат да знаят повече :)

Здравей aMoRe,

За да участваш не са ти необходими точни науки. Мога да ти дам и пример. Ако дадеш купчина Лего частти и два мотора на един четвъртокласник със задачата на направи роботи който вдига чаша ще се удивиш от уникалните решения, които може да се измислят. Не е необходимо да си математик. Не е необходимо и да си физик, механик, програмист и тн. Асоциациите обаче, които може да изградиш с помощта на роботите са нещо много повече от написаното в учебниците.

Груб пример: почти всички 12-то класници взимат книжки и карат коли, и се хвалят на ляво и дясно колко е мощна тяхната кола. Колко коня е. Но колко от тях разбират какво означава колата ти е мощна 60 или 100 коня. Малко са преподавателите в училище, които ще им го разкажат. Много по лесно е да си направиш робот-кола и да и сметнеш конските сили (2 сметки са все пак).

Такива примери много. Важното за мен е възможностите да се предоставят и учениците да могат да се възползват.

• 8 месеца по-късно...

Аз наистина много харесвам роботи, физика ... и прочиее, амаааа само по филмите :whist: Лично на мен точните науки неми се отдават, иначе браво... шанс за онези, които искат да знаят повече :whist:

Мене също ме кефят макар, че ми куцат адски точните науки.

Японците както винаги

http-~~-//www.vbox7.com/play:3ef145ec

Танца на роботите

http-~~-//www.vbox7.com/play:b77fc505

Робота на Слънчев бряг

http-~~-//www.vbox7.com/play:ad4e88fe

• 1 месец по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.