Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталиране на Canon PIXMA MP190

Featured Replies

Здравейте! Моля ви за помощ! Купих си принтер Canon PIXMA MP190. За инсталиране има 2 диска- Windows и Macintosh. Инсталирах първия без проблем,но втория не мога и ми дава грешка при искане за принтиране: Service error 5010.Cansel printing and turn the printer off and then on again. If doesnt clear the error seethe printer manual for more detail. Много моля за помощ!!!

Здравейте! Моля ви за помощ! Купих си принтер Canon PIXMA MP190. За инсталиране има 2 диска- Windows и Macintosh. Инсталирах първия без проблем,но втория не мога и ми дава грешка при искане за принтиране: Service error 5010.Cansel printing and turn the printer off and then on again. If doesnt clear the error seethe printer manual for more detail. Много моля за помощ!!!

С каква операционна система си?Ако си с Windows ти трябва само първия диск,другия няма нужда да го инсталираш.

Редактирано от stilrex (преглед на промените)

• Автор

С Windows XP съм, но въпреки всичко не иска да принтира. Изписва ми Service error 5010.Cansel printing and turn the printer off and then on again. If doesnt clear the error seethe printer manual for more detail. Аз не знам какво означава това,защото не знам английски. Моля те помогни ми!

С Windows XP съм, но въпреки всичко не иска да принтира. Изписва ми Service error 5010.Cansel printing and turn the printer off and then on again. If doesnt clear the error seethe printer manual for more detail. Аз не знам какво означава това,защото не знам английски. Моля те помогни ми!

Изключи принтера,рестартирай компютъра и опитай отново да печаташ.

• Автор

Опитах, но пак изписва същата грешка.

Преинсталирай драйверите рестартирай компа и принтера, след това инсталирай само драйвера "Windows", рестартирай компа и принтера.

Успех!

• Автор

Опитах, но пак не иска. Свети едне лампичка, при която в указанието пише: lights or flashes orange when an error, such as paper- out or ink-out, occurs. Може ли някой да ми каже какво означава това?

Опитах, но пак не иска. Свети едне лампичка, при която в указанието пише: lights or flashes orange when an error, such as paper- out or ink-out, occurs. Може ли някой да ми каже какво означава това?

Някакъв проблем с мастилото или хартията.

В оранжев цвят ли свети?

• Автор

да. Сега си мисля дали нещо не съм сгрешила при поставянето на хартията или мастилото. Ама може ли да не сложат упътване на BG!

да. Сега си мисля дали нещо не съм сгрешила при поставянето на хартията или мастилото. Ама може ли да не сложат упътване на BG!

Щом свети оранжево не си сложила хартията или мастилото правилно.. Потърси помощ в Google

Редактирано от den4o1 (преглед на промените)

Ръководството на английски е доста добре направено, с МНОГО картинки.

Ако всичко е направено като хората, може машината проста да има някакъв хардуерен проблем...

А да не си забравила да махнеш лепенките на мастилниците ( като ги извадиш от кутията има залепени едни жълти лепенки отдолу за да не се цапат)

(

• Автор

Махнах лепенки и всичко, но си дава грешка Е42. Нещо по въпроса?!

Тези машинки са направени за фасулско инсталиране и ползване. Опитай на друг компютър, като вече дейставай по- внимателно и без опити за инсталиране на драйвери за MacOS. Ако отново не стане потърси помощ от специалист, но на място, а не по интернет. Разбира се може и веднага да минеш на варианта за помощ от специалист, като прескочиш опита на друг комп.

P.S. Тая многофункционалка трябва да може да прави копия на картинки или документ, без да е вързана към компютър - опита ли дали става - т.е. по тоя начин ще се установи работоспособността на машината.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Доколкото виждам не само ти имаш този проблем: http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=146890

Прочети последният пост :"Да не би да си инсталирал драйвера няколко пъти без да го деинсталираш? Провери ли дали на правилният порт е закачен принтера, понякога драйвера решава , че принтера е на LPT и започват странни неща , порта трябва да ти е USBXXX нещо си"

Провери дали принтера е изправен и дали в него е проблема като го изключиш от компютъра и през скенера копираш нещо, прдполагам знаеш как става. Аз съм с МP160 и натискам белия или синия ромб- бутон, съответно за черно или цветно копиране.

С кой service pack си? Ако си със service pack 1 може той да създава проблем.

Редактирано от izen (преглед на промените)

• Автор

Махнах USB кабела и включих принтера - веднага се включи оранжава лампа-lights or flashes orange when an error, such as paper- out or ink-out, occurs.Това пише в книжката за нея. Отказва да копира и сканира, копчетата не реагираг.

Махнах USB кабела и включих принтера - веднага се включи оранжава лампа-lights or flashes orange when an error, such as paper- out or ink-out, occurs.Това пише в книжката за нея. Отказва да копира и сканира, копчетата не реагираг.

Значи проблемът не е в Уиндоуса. Опитай да задържиш рисет бутона (оранжево кръгче с триъгълник в средата) за около 10 секунди, изключи и пак включи принтера. Може да не се получи от първият път. Ако не стане вдигни капака извади и отново постави главите(не е желателно да ги пипаш за пластинките)и пак повтори процедурата с рисет бутона.

И виж да не би да има заседнал лист хартия вътре - като имаш предвид, че понякога трудно се забелязва. Не помня тоя модел как е точно, но отзад би трябвало да има едно капаче за да се погледне в тая част да не е заседнал лист.

• Автор

Значи проблемът не е в Уиндоуса. Опитай да задържиш рисет бутона (оранжево кръгче с триъгълник в средата) за около 10 секунди, изключи и пак включи принтера. Може да не се получи от първият път. Ако не стане вдигни капака извади и отново постави главите(не е желателно да ги пипаш за пластинките)и пак повтори процедурата с рисет бутона.

Опитах 3 пъти-не става! ivankrivodol, няма лист, защото те въобще не се поместват, както ги слагам така си стоят при всяка една задача.

Редактирано от meri1966 (преглед на промените)

Грешката която ти изписва при други модели е за скенера: http://www.startcopy.ru/codes/canon_150.htm

А също и за твоя:

http://www.fixya.com/support/t1511805-canon_pixma_mp190_error_code

Има възможност да се вкара в сервизен режим и от там се изчистват видовете грешки(ако са такива, а не някакъв проблем) Това което намерих е за MPC190, може да стане и за твоя:

Manual Reset for Canon Pixma MPC190 Printers

1. Enter the service mode SERVICE MODE – pressing buttons Menu, Copy, Scan, Copy, Copy

2. Choose TEST MODE.

3. Select 8 PRINTER TEST TEST MODE.

4. Choose 3, EEPROM CLEAR

5. Select 0, INK COUNT

6. Press the Set button.

7. Click Stop / Reset button (return to item 3), and again press the ON / OFF

И все пак ако е чисто нов си търси гаранцията и давай да ти го оправят

Сега видях в някакъв чешки сайт,че проблемът за Service error 5010(грешка скенер) е бил в USB кабела. Тъй като Е42 е същата грешка, но при изключен от PC-то принтер, разкачи USB кабела и от принтера и пробвай пак да копираш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.