Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Копиране на range или table

Featured Replies

Здравейте всички.

Шефа ми днес ми постави две задачки.

1. използваме офис 2003 и VB .Net

2. имаме собствен код около 60 000 реда, който работи перфектно (собствено производство)

Цел1: търсим способ за прехварляне на range или table от една worksheet към друга в един и същ workbook. До момента използваме loops за отблокирването на всяка клетка и прехвърлянето и в друтата worksheet. Ако можете да ме насочите към способ за прехвърляне на големи блокове от данни между worksheet в един workbook.

Цел2: Искаме да преминем на Office 2007 тъй като имеме операции, която отменат около 15-20 мин да бъде изпалнена. Ако преминем на Office 2007 ще можем да се възползваме от пълната мощ на многоядрените процесори за ускоряването на работата. Въпрос са ми е следния: как можем да преминем от 2003 => 2007, без да имаме загуби и ли да изпитваме трудности. какви операции трябва да се направят за да се използват всички .dll на 2007.

Аз съм съвсем нов в бранша :hush:, но шефа ми е много на вътре в нещата. Тази ми задача е дадена за да ме съм зает за исвестно време. Ще съм ви много благодарен ако ми дадете съвет, насоки или дориу предположения. Подходящи форуми също ще са от полза.

Намирам се в Южна Африка и тук е малко трудно да се достигне до необходимата информация.

Желая всичко най-хубаво, приятен сутри-ден-вечер.

Use automation to transfer an array of data to a range on a worksheet

An array of data can be transferred to a range of multiple cells at once:

Dim oExcel As Object

Dim oBook As Object

Dim oSheet As Object

'Start a new workbook in Excel

Set oExcel = CreateObject("Excel.Application")

Set oBook = oExcel.Workbooks.Add

'Create an array with 3 columns and 100 rows

Dim DataArray(1 To 100, 1 To 3) As Variant

Dim r As Integer

For r = 1 To 100

DataArray(r, 1) = "ORD" & Format(r, "0000")

DataArray(r, 2) = Rnd() * 1000

DataArray(r, 3) = DataArray(r, 2) * 0.7

Next

'Add headers to the worksheet on row 1

Set oSheet = oBook.Worksheets(1)

oSheet.Range("A1:C1").Value = Array("Order ID", "Amount", "Tax")

'Transfer the array to the worksheet starting at cell A2

oSheet.Range("A2").Resize(100, 3).Value = DataArray

'Save the Workbook and Quit Excel

oBook.SaveAs "C:\Book1.xls"

oExcel.Quit

If you transfer your data using an array rather than cell by cell, you can realize an enormous performance gain with a large amount of data. Consider this line from the code above that transfers data to 300 cells in the worksheet:

oSheet.Range("A2").Resize(100, 3).Value = DataArray

This line represents two interface requests (one for the Range object that the Range method returns and another for the Range object that the Resize method returns). On the other hand, transferring the data cell by cell would require requests for 300 interfaces to Range objects. Whenever possible, you can benefit from transferring your data in bulk and reducing the number of interface requests you make.

Метода като гледам е готов оптимизиран клас на VB. Аз бих си го написал като ползвам ADO.NET.

Успех в начинанието.

Източник на цитата по горе

• Автор

Progres, младеж да си жив и здрав, много здраве и щастие :cheers:. Всичко работи и е точно каквото ни трябва. Много благодарско.

Progres, младеж да си жив и здрав, много здраве и щастие :cool:. Всичко работи и е точно каквото ни трябва. Много благодарско.

Затова сме тук да си помагаме. Похвали се после дали ъпгрейда към 2007 работи. :)

Редактирано от Progres (преглед на промените)

• Автор

Всичко върви по ток и жица. Имам доста проблеми в момента, имам предвид с изгледа на 2007. Спирането на Офис менютата (програмата ни дава достап само до едно меню и това е нашето меню). Много неща са. Сега инсталирам PIA за 2007 и се надявам всички грешки да изчезнат :).

Porgres Шефа ми остана много изненадан и изключително доволен ;). Той горкия е пробвал нещо подобно, но е използвал 3 измерения (наличната таблица и допълнителни клетки от други) и предполагаме, че това е била причината за неуспеха ни. Но заслугата е изцяло Твоя :hush:.

Видяха, че момчетата от БГ имат отговори и са много бързи и ми дадоха още една задачка. Не знам дали да я пускам на отделен топик или тук ще е добре. Проблема ни е следния:

ДО колкото рабрах в среда на разработчик можем да компилираме и да пишен на 64 бита, но release версията работи само на 32 бита. Казаха, че може да е причинено от това, че в началото са били с доста по-малки изисквания към машините или, че е било прекалено скъпо и т.н., но в края на краищата след версията на разработчиците като я пуснем за употреба е на 32 бита.

Предполагам, че нищо не разбра от това мое обяснение, но съм готов да предоставя всякакъв вид инфо ако ти трябва и дали това да е нов топик или да го оставя тук.

Все повече това ме заинтригува писането на ВБ.Нет :eek:. никога не съм писал код ама е СУПЕР ЗАБАВНО да знаеш как да направиш машината да прави това което искам :huh: хахаха.

Много благодарско и все напред :)!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.