Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с TuneUp Utilities 2010 v. 9.0.3000.136

Featured Replies

Здравейте на всички! Вчера си инсталирах програмката Tune Up Utilities 2010 и от както направих всички препоръки които тя ми каза, компютъра ми стана по-бавен(преди това изобщо не забиваше). Преди да сложа програмата, си чистих регистрите с ccleaner. Имам и Anti-Malware програма. Вирусната ми е NOD32 лицензирана. Компютъра ми е :

Dual Core Intel Pentium E6300, 2800 MHz (10.5 x 267)

Asus P5QL/EPU (3PCI, 2PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gagabit LAN)

Intel Eaglelake P43

3328 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

nVIDIA GeForce 9600GT (512MB)

След като я инсталирах и направих препоръките и т.н. според програмата, дадох на Tune Up Disk Doctor (отметката Thorough analysis) да сканира харда за грешки, но кокато стигне до стъпка "4 of 5" и забива...чаках го 4 часа да се размърда нещо, но без резултат. После избрах TuneUp Drive Defrag, казва ми, че C:/ и D:/ имат нужда от дефрагментация, пускам я и забива на 19,5%....чакам няколко часа, но не мърда от там. Моля за помощ! (забравих да кажа,че съм начинаещ)

Здравейте на всички! Вчера си инсталирах програмката Tune Up Utilities 2010 и от както направих всички препоръки които тя ми каза, компютъра ми стана по-бавен(преди това изобщо не забиваше). Преди да сложа програмата, си чистих регистрите с ccleaner. Имам и Anti-Malware програма. Вирусната ми е NOD32 лицензирана. Компютъра ми е :

Dual Core Intel Pentium E6300, 2800 MHz (10.5 x 267)

Asus P5QL/EPU (3PCI, 2PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gagabit LAN)

Intel Eaglelake P43

3328 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

nVIDIA GeForce 9600GT (512MB)

След като я инсталирах и направих препоръките и т.н. според програмата, дадох на Tune Up Disk Doctor (отметката Thorough analysis) да сканира харда за грешки, но кокато стигне до стъпка "4 of 5" и забива...чаках го 4 часа да се размърда нещо, но без резултат. После избрах TuneUp Drive Defrag, казва ми, че C:/ и D:/ имат нужда от дефрагментация, пускам я и забива на 19,5%....чакам няколко часа, но не мърда от там. Моля за помощ! (забравих да кажа,че съм начинаещ)

Пусна ли диспечера на задачите(Task Manager) за да видиш кой процес е забил или натоварва процесора?

• Автор

Ами да отворих го, но единствения по-натоварващ процес е ekrn.exe и то не много. Той е за NOD-а, да следи в реално време системата за вируси. Но и преди да сложа TuneUp си беше там и нямаше проблеми. След като сложиж програмата започнаха да се отварят по-бавно прозорците или програмите и зареждане от пускането на компютъра до появяването на Windows-a XP е близо 5 минути. Когато го включа, няколко минути ми зарежда уиндоуса, след това дава черен екран за 30 сек. и чак след това бавно, бавно се пуска.

Това всеки път ли го прави при рестарт, или само 1-вия път/така се получава защото чек диска проверява системните файлове/.

Няма страшно, като поработи малко и ще се оправи, явно са почистени и файлове, които отговорят за бързодействието, но ще се възстановят.

• Автор

Абсолютно всеки път при зареждане на компютъра. От вчера от както сложих програмата, ми зарежда супер бавно и програмите и папките се отварят мега бавно. Не мога да направя и дефрагментация или поне да сканирам харда за грешки..... забива докато се извършват действията...

Абсолютно всеки път при зареждане на компютъра. От вчера от както сложих програмата, ми зарежда супер бавно и програмите и папките се отварят мега бавно. Не мога да направя и дефрагментация или поне да сканирам харда за грешки..... забива докато се извършват действията...

Хм, я все пак деинсталирай нод-а и виж как ще е .

• Автор

Деинсталирах го и дадох да дефрагментира диска през TuneUp зареди много бързо и отново спря на 19.5%. Пак ще го чакам. Освен това снощи видях, че като ползвам BitComet-a, ми забива още повече и ми излезе едно съобщение "Disk busy, please wait for a while". Какво ще рече, че диска е зает?

Деинсталирах го и дадох да дефрагментира диска през TuneUp зареди много бързо и отново спря на 19.5%. Пак ще го чакам. Освен това снощи видях, че като ползвам BitComet-a, ми забива още повече и ми излезе едно съобщение "Disk busy, please wait for a while". Какво ще рече, че диска е зает?

Като пускаш проверка на диска и дефрагментация спри всички торент клиенти, за да не ти дава това съобщение!

Сега деинсталирай и Tune up utilities и дефрагментирай с някоя програма като Perfect disk или Diskeeper и повече не се занимавай с глупости катo Тune up и подобни.

Ако си с WIN XP

можеш да пробваш win xp menager 6.0.8 или Adwanced System Care 3.4.2

и двете действат много добре изпробвани са и съм много доволен мажеш да ги намериш в Калдата.успех

Сега деинсталирай и Tune up utilities и дефрагментирай с някоя програма като Perfect disk или Diskeeper и повече не се занимавай с глупости катo Тune up и подобни.

Програмата си е много добра. Това, че някой е сложил нещо с което не може да се справи си е негов проблем. Tune UP е доказан софт, и запушва много дупки в уиндоус, позволява модване на иконки, позволява ползване на несертифицирани теми и много още. Tune Up е комплексно решение и не изисква отделна програма за всяко нещо.

• 3 седмици по-късно...

Adwanced System Care 3.3.4 666-работи безупречно почти 10 месеца я ползвам.Навсякъде където съм влизал не съм прочел добри отзиви за следващите версии,затова ти препоръчвам тази.По принцип този вид програми пипат и където не им е работата,тъй че ще ти е малко трудно докато попаднеш на читава версия.На тази версия ако я оставиш да изтрие backup и log файловете след сканирането за ненужни файлове-разделяш се завинаги със System Restore/лично аз съм се убедил,че няма смисъл от нея и не я ползвам/.Версията е безплатна и по подразбиране работи добре,отделно ще трябва да си изтеглиш IObit Smart Defrag - това е модул към програмата/други глупости като IObit Security 360,Smart Ram и т.н. не ти трябват/.Сравнявал съм я с CCleaner и мога да кажа,че CCleaner е малко по-агресивен,но също така е едно много добро решение за почистване на системата.Прочети по форумите в статиите и ръководства за работа с програми,ревюта и ще придобиеш някаква реална представа затова,че тези програми ще ги ползваме ти и аз временно докато задобреем-реално кой знае каква файда няма,лека полека се събират дребни грешки докато в един момент-пренсталация е спасението.2010 не е стабилна версия,2006 е стабилна.

Версия 2010 има някакъв допълнителен резидентно работещ модул, който наистина бави - пробвах я и на мен ми намаляше бързодействието, затова я махнах. Обаче си върнах версия 2009, която е много по- добра.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,може ли да дадете някакви "product keyove" за Tune up 2010 ,че къде ли не търсих ,а да отварям нова тема не ми се ще 9.0.3100

Версия 2010 има някакъв допълнителен резидентно работещ модул, който наистина бави - пробвах я и на мен ми намаляше бързодействието, затова я махнах. Обаче си върнах версия 2009, която е много по- добра.

Напълно съгласен с това.+1

Здравейте,може ли да дадете някакви "product keyove" за Tune up 2010 ,че къде ли не търсих ,а да отварям нова тема не ми се ще 9.0.3100

Няма да стане в тоя сайт. Там откъдето си свалил програмата няма ли?!

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Редактирано от Underwater (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.