Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

на колко години се пълни фреона на климатика

Featured Replies

здравейте имам климатик тошиба,инвертор 12 ,искам да попитам такъв клас климатици за колко време им свършва фреона,смисам на колко години е нормално да се допълни,климатика ми е на 2 години и съм нямала проблеми за сега но днес започна за замръзва леко отвът а сега е -1 градуса,преди 2-3 дни на -18 градуса работеше без проблем,а сега е леко замръзнал и не размразява та се чудя каква може да е причината?И ХОРАТА които са си допълвали климатиците на колко време са го правили?

След 10 годишна употреба на климатиците в къщи на нито един от двата не е сменян фреона нито е правена някъква профилактика. Нормално е при по ниски температури да успява да стопли по бавно. Виж в книжката какви са стойностите на минусовите температури които му дават за модела ти :clap:

Редактирано от Rand (преглед на промените)

Ако нямаш достатъчно количество фреон в климатика той ще спре да отоплява. Т.е. ще си духа, но хладен въздух. Количеството фреон в климатика се замерва от съответната фирма и после ти го пълнят срещу една скромна сума от 50лв /това е за Русе/.

В твоя случай, щом климатика замръзва, значи има какво да замръзне, значи имаш фреон :clap:

Друг е въпроса на колко градуса си го набримчила.............

Виж до кога ти е гаранцията и звънни на сервиза, указан в гаранционната карта. Сигурна съм, че хората ще ти го обяснят много по-подробно.

Много е относително обикновенно се пълни когато започне да не охлажда или топли добре

но това че замръзва външното тяло означава само едно че проблема не е от фреона защото ако нямаше нямаше и да замръзне

• Автор

Климатика ми го дават до -30 а и го взехме за един от най хубавите модели 1800 струва и до -20 работеше перфекно сега е -2 навън и почна да замръзва ще викам фирма да го види само искам да разбера дали някой е имал такъв проблем и от какво се получава.

Ако е в гаранция още викай ги да го погледнат.

Когато живеех в България една от стайте се отопляваше с климатик OSAKA 12-ка.Много ми го прехвалиха в магазина и го взех, обаче...като дойде зимата и като скова студа си биех главата с него.Духа само хладен въздух /все едно съм го пуснал на охладителен режим/, и само където изразходваше тока напразно.Като погледнах външното тяло какво да ви кажа... ребрата отстрани където са целите заскрежени /все едно съм отворил хладилната ракла 2 ръста среж/. Обадих им се на тия от сервиза и сътоветно получих следният отговор "Ми какво искате господиние навънка е -15 градуса как няма да ви замръзне климатика" типично за България.Имах /все още имам но не тук в Испания/ един комшия който се занимава само със хладилна техника /климатици, хладилници, фризери и т.н./ и го попитах, защо замръзва при положение, че му е правена профилактика преди 1 месец, а той ми каза така. "Ако искаш климатик, който да ти топли това са Инвертерните /аз го попитах каква е разликата, защото моя не е Инвертер/, и той ми обясни, че разликата е само при външното тяло. Т.е. самата перка на външното тяло се върти със по-бавни обороти от останалите /нормалните/, и поради тази причина /на пръв поглед незначителна, но не така/ почти не замръзвали.В моя случай обаче, когато спре климатика за да се отмрази той се размразява натрупалият се скреж изчезва, но като се включи пак и перката за разварти и понеже ребрата отстрани са мокри още и замръзват за броени минути, и само където ми бъркаше в джоба със сметака за ток.

Климатика ми го дават до -30 а и го взехме за един от най хубавите модели 1800 струва и до -20 работеше перфекно сега е -2 навън и почна да замръзва ще викам фирма да го види само искам да разбера дали някой е имал такъв проблем и от какво се получава.

Ами най вероятно дефроста не му се включва

нямаш ли индикация def кога е включен и кога не

трябва да работи ако тялото е замръзнало но щом не го размразява явно има проблем

• 1 месец по-късно...

Климатика е затворена система!!!!

Ако е монтиран правилно (без течове) , хладилния агент НЕ СЕ СМЕНЯ!!!!

Поздрави :)

Климатика е затворена система!!!!

Ако е монтиран правилно (без течове) , хладилния агент НЕ СЕ СМЕНЯ!!!!

Поздрави :rolleyes:

Най добрия и точен отговор на тази тема.

За всичко останало - ИМА СЕРВИЗ!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.