Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутери и Унакс, вървят ли заедно ?

Featured Replies

Днес се зблъсках със следния проблем... В къщи имам лаптоп и настолна машина и понеже лаптопа ми беше без интернет ( трябваше с баща ми постоянно да си менкаме кабела, кеото си е дразнещо) си купих рутер. Та, тук започва мизерията, свързвам аз рутера с настолния както си беше описано в опътването (все пак т'ва ми беше първото връзване на рутер в живота) и уж всичко е наред, влязох в... "сайта" на производителя на рутера вкарах си username-a и паролата, но уви - нищо. Мъчих се, мъчих се и накрая реших, да си свържа само wireless-a на лаптопа, че бащата и без т'ва го няма и той взе, че се свърза само дето LAN мрежата я изгражда обаче външен достъп - никакъв. А и тук е момента да отбележа, че настолната машина е с Windows XP а лаптопа Windows 7. Та в крайна сметка ударих 1 диагностика на WiFi връзката през лаптопа и ми казва следното "The DNS server is not responding", а на стационарния след като съм свързал всички кабели и съм настроил всичко, ми вади грешка 768: The remote computer is not responding. Та днес реших да пробвам да настроя ръчно DNS-a и IP-то си, вземе пък да се получи - уви при директно свързан към лаптопа кабел при ръчно настроен DNS (DNS-a го проверих докато имах връзка още към лаптопа и го копирах от там) пак ми вади, че "The DNS server is not responding" или нещо такова. Предния ден, един познат (ползващ същия рутер и същия доставчик - Унакс) ми каза, че в началото имал малки проблеми със свързването на рутера, но с времето нещата се оправили. Някой да има някаква идея какво тря'а да направя ? Благодарско предварително

Ако мислиш че е достатъчно да вкараш кабела и да тръгне, защо изобщо се опитваш да влезеш в настройките???

Обади се на някой дето малко от малко е виждал компютър и рутер, може и на твоя познат да дойде и да ти го направи, а ти в това време гледай много внимателно и запомняй, че да не се излагаме...

• Автор

Е, чак пък да вкарам кабела и да чакам, да тръгне... Влязох в настройките, до където ми стигат познанията - се опитвах питам просто дали на някого от вас му се е случвало нещо подобно и ако да - да даде 1 идея как го е оправил

Е, чак пък да вкарам кабела и да чакам, да тръгне... Влязох в настройките, до където ми стигат познанията - се опитвах питам просто дали на някого от вас му се е случвало нещо подобно и ако да - да даде 1 идея как го е оправил

Прочети документацията на маршрутизатора, поразрови се из интернет за нещата, които не са ти ясни, питай тук за конкретни неща. Никой от нас няма кристална топка (моята е на химическо чистене) за да знае какъв е маршрутизатора ти, какъв е достъпа ти до интернет, как си насторил адресите за вътрешната мрежа, как си настроил ИП адресите на компютрите

Не разбрахме най-важното. Какъв е рутера?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.