Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Win XP забива по време на зареждане

Featured Replies

Здравейте,

наскоро ми дадоха един лаптоп за преинсталация. Нещо, което съм правил доста години. Не съм експерт, но е доста проста операция и помагам, когато хората поискат нещо толкова просто.

В този случай обаче съм безсилен и моля за помощ.

Машината е лаптоп. Asus F5Z. Можете да видите всичко за системата й на сайта на Asus тук - http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=aPYe990lXJrqBM73

Отначало инсталирах XP без проблеми. Но така и не можах да инсталирам звукови декодери. След като се лутах из сайтове, настройки и съвети реших да почовъркам BIOS, което никога не е хубаво, разбира се. Незнаейки за какво точно служи влезнах във "Easy Flash Utility" където мисля се ъпдейтва BIOS-a. Дадох Esc защото нямах ъпдейт за него, но след като се рестартира машината се появи проблемът, за който ми трябва помощ.

Windows вече въобще не зарежда. Стига до екрана за избиране на метод на стартиране (Safe Mode, Last Settings, etc.) и, при която и да е от опциите, набързо ми излиза един син екран и лаптопа се рестартира. Грешката на синият екран е 7b (STOP 0x0000007B), която доколкото успях да разбера, е проблем със драйвърите на хард диска.

Върнах се в BIOS, където зададох Load Default Settings, но това не помогна никак. При вкарване на Win Install CD стигам до Setup is Starting Windows, при което отново се появява същият син екран, но за постоянно (без моментален рестарт).

При F6 в началото на Win Setup ми иска флопи за да инсталира файловете, каквото лаптопа очевидно няма.

Не съм наясно как да пусна "Dos mode" при стартиране на компа за DSKCHCK...

Ако някой има представа как да оправя лаптопа моля да каже. Ако е нужна повече информация за него или за грешката, няма проблем да споделя.

Благодаря предварително!

Редактирано от BLOODy (преглед на промените)

аз не разбирам много , ама мисля че ти трябва сата драйвер за асуса

ХР не разпознава сата дисковете ...

имах подобен проблем

Редактирано от adictif (преглед на промените)

Щом веднъж си го инсталирал Уиндоуса, значи в БИОС-а има настройка за IDE или комбиниран вариант за SATA-та. Поразгледай внимателно и ще го намериш.

• Автор

Влез в BIOS. Търси IDE Configuration и Configure SATA as. Ако е избран AHCI го смени на Standard IDE.

Това беше метода, който го оправи. Благодаря! :]

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.