Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Автоматично преподписване на договор. Цялата истина - Цялата лъжа

Featured Replies

Прочетох много на тази тема за това какво е автоматичното Преподписване на договор. Но все още виждам различия в това как се тълтува и затова пиша тази тема за да изясня.

Аз също не знаех какво точно означава и се поинтересувах. В никоя страница на оператор обаче не пише какво точно значи. И в никой магазин не ти го обясняват точно. Казват ти просто подпиши.

При срочният договор който е за 1 или 2 години има една особеност и тя е че ако не го спазиш плащаш неустойка. Но когато отидеш в магазина не ти казват че ако подпишеш и на следващият месец се откажеш ще си искат неустойката. Това са таксите до края на договора.

И това е само началото. В договора има една точка която хората не я разбират защото е трудна за тълкуване. Ако договора не бъде прекратен като изтече с едномесечно предизвестие той се преподписва за още една година ПРИ СЪЩИТЕ УСЛОВИЯ. И човек подписва и си излиза от магазина доволен с нов телефон да речем. Но какво точно значи това.

След година и 2 месеца да речем той отива и иска да се откаже от услугата защото си има служебен телефон или заминава за чужбина или просто няма пари или не иска тази услуга.

Тогава продавача с ехидна усмивка му казва че не може. Или всъщност може обаче трябва да плаща неусойка за 10 месеца.

-Но как пита човека ядосан договора беше за една година и тя изтече. Сега съм свободен да се откаже когато си поискам.

- Не отговаря продавача. Той е изтекъл обаче сам се е преподписъл за още една година и сега не можете да се откажете до края на тази година.

С един подпис вие просто упълномощавате оператора на следващата година да преподпише вместо вас договора. Това е измама според мен. Обаче това си е мое лично мнение.

Добре тогава може ли втората година договора да е нормален безсрочен. "Не" Всички договори към нас са срочни отговарят те.

Не знам за другите оператори аз лично съм го проверил при Мтел. Там е така. При другите немога 100% да твърдя че е така.

ВНИМАВАЙТЕ МАМЯТ !!!

Веднъж влязах в магазин на Мтел и ги попитах могат ли да ми дадат брошура за даден тарифен план и договор който аз подробно да прочета в къщи и ако ми е изгодно да се върна и да подпиша на другия ден. Не отговориха ми това е фирмена информация и не може да се изнася.

Тогава аз попитах как тогава да подпиша нещо което нямам възможност да прочета. Те ми казаха че се дава за прочит тук и се подписва тук. Не знам дали това е много законно.

Все още съм с предплатена карта на Виваком и мобилен интернет от Мтел не мога да се ядовам с тези договори, неустоики и срокове.

Редактирано от hellhorse (преглед на промените)

Какво да ти кажа ?

Кьорав карти не играе.

Така излиза,че всички които ползваме тази услуга сме кьорави.

След изтичане договора се преподписва, тоес ползвате същите отстъпки,безплатни минути и т.н.

НО МОЖЕ да се прекрати с едномесечно предизвестие.

ПРЕКРАТЯВАЛ съм такива автоматично преподписани договори към Мтел,Глубул,Кабелна телевизия(СКАТ), а наскоро и към ITV партнер.Отиваш плащаш си последната такса и всички задържения и прекратяваш договора без никакви проблеми. Договорит могат и да се замръзяват.

Така излиза,че всички които ползваме тази услуга сме кьорави.

Ами четете, какво пише в договора !

Там си е написано всичко.

Е, вярно, че е с доста дребни букви.

След изтичане на договора изобщо не сте вързани,само като отидете да си плащате сметката там се правят на хитри и ви казват че трябва да го подновите,при отказване просто си продължавате на същата тарифа и можете да анулирате картата когато си поискате/става въпрос за Глобул/-при мен беше така

НО МОЖЕ да се прекрати с едномесечно предизвестие.

Именно, може.

За Глобул по следния начин: Срокът изтича през месец декември, примерно. От октомври абонатния номер е "отключен" в служебната система. При плащане на сметката, служителите са длъжни да обеснят какви програми и телефонни апарати се предлагат на клиента, при решение за продължаване на абонаментния договор. Ако клиента не иска, подава се молба за отказ от мобилни услуги.

След изтичане договора се преподписва, тоес ползвате същите отстъпки,безплатни минути и т.н.

Тук ще си позволя да добавя, че когато Операторът автоматично преподписва договора, допълнителните промоционалните минути, видеоразговори, sms или mms не се полагат.

... и можете да анулирате картата когато си поискате/става въпрос за Глобул/-при мен беше така

Това не е вярно. Картата се спира в двумесечния период до началото на новата отчетна година. Тогава се дължат неустойките по таксите до края. Даже и с неплащане на сметки до статус със спрени входящи и изходящи обаждания, неустойки се начисляват.

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Мда и аз съм жертва на това т.н. преподписване и сега си плащам такси ... тва е положението. Кен е прав. Нямаме право да им се сърдим. В крайна сметка може да се погледне от друга гледна точка, че след изтичане на договора всеки един от 3-4те мильона потребители трябва да ходи да се занимава с бумащина. ;)

Имам Мтелска карта от 99година в началото следях оферти и промоции и преподпписвах доста често.

Последния подписан договор за тази карта е от лятото на 2005г, от тогава не е подновяван,все още си ползвам 500 минути към 10 номера в семеиство и приятели.

Преди две години купих нов апарат за майка ми и подписах едногодишен договор 300мин. към 3 номера и този договор е изтекъл не е преподписван минутите си ги ползва и до ден днешен.

До скоро ми се водеше и трета карта пак с изтекал договор пак с безплатни минути, който се ползваха но в един момент картата стана излишна.Отидох платих и задълженията и я спрях.Вярно е че се опитаха да ме задържат но я спрях без особени проблеми.

Говоря за договори подписани в офис на Мтел до колкото знам дистрибуторите им си имат собствени правила.

Имахме корпоративен договор с Глобул подписан в Офис1 докато им бяха представители, и макар че картите са спрени преди около година.Още продължават да пристигат сметки за две от картите и Глобул си измива ръцете с Офис1 които вече не са техен представител.

Малко спам и от мен по тематаwink.gif :

Във всеки един договор е описан писмено начинът, по който се прекратява. За срочните договори се пише и какво се случва при изтичане на срока. Всеки един пълнолетен гражданин на РБ, преди да подпише някакъв договор, има право да го прочете. Защото с подписа си поема задължения по този договор.

Конкретно в моя договор пише: "В случай на прекратяване преди настъпването на срока поради неизпълнение на клиента или по искане на клиента, оставащите по договора абонаментни такси стават незабавно изискуеми. След изтичане на посочения срок, договорът става валиден за неопределено време и може да бъде прекратен с 30-дневно писмено предизвестие от всяка една от страните" . Край на цитата.

Това нещо, и всичко останало в договора, го прочетох внимателно, преди да го подпиша. И затова не се оплаквам от нищо. Съветвам ви и вие да правите същото. Защото е вярно, че операторите се стремят по всякакви начини да печелят клиенти, и да ги задържат. Но и клиентите трябва да знаят правата си, и задълженията, които поемат.

Впрочем, срокът на договора ми изтече преди месец, и естествено ми предложиха да го преподпиша, в замяна на намаление на таксата или отстъпка за нов апарат. Учтиво, но твърдо отказах smile.gif , и вече съм на безсрочен. Това е.

А относно абсурдите в М**л - мога да прибавя още един: Бяха ми дали служебен телефон на договор, с включени минути, като фирмата поема месечната такса и разговорите до 50 лв. общо, останалото плащам аз. И за да знам колко минути мога да говоря месечно, отидох в офис на оператора, и попитах какъв ми е тарифния план (на картата, която е в мен). Отказаха ми - нямал съм право да знам ...eek.gif

А относно абсурдите в М**л - мога да прибавя още един: Бяха ми дали служебен телефон на договор, с включени минути, като фирмата поема месечната такса и разговорите до 50 лв. общо, останалото плащам аз. И за да знам колко минути мога да говоря месечно, отидох в офис на оператора, и попитах какъв ми е тарифния план (на картата, която е в мен). Отказаха ми - нямал съм право да знам ...eek.gif

И на мен ми преподновиха договора(Мтел), но е моя вината, че не подадох едномесечно писмено предизвестие, както е според договора.

Всеки сам носи вината за това, че не чете какво е подписал... Това е :speak:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

То и да четеш, все едно имаш избор. Като не ти харесва нещо в договора, да не вземат да го променят случайно?

Редактирано от ivanvazovv (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.