Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със домашно кино.

Featured Replies

Здравейте, имам ТОВА домашно кино и за 2-ри път вече ми прави един и същ номер...усилвам си баса на +6 от DVD-то и си усилвам звука до 30 (максимума е 50) и от дупата за баса ми намирисва на нещо изгоряло, загоряло нещо такова и винаги изключвам DVD-то когато ми замирише и спирам музиката...Моля ви помогнете дадох толкова пари и сега...ОТ КАКВО може да е проблема АКО МОЖЕ искам точни отговори! Благодаря предварително.

Редактирано от gaz370 (преглед на промените)

Обгаря си лака на намотката в говорителя на баса. Споко, ще се опече и мовече няма да мирише.

А "точните отговори" ги искай на друго място, но си нагласи пачка!

Напълно нормално е да мирише така.Ако слушаш продължително на мах въздуха става топъл който излиза от басрефлектора(дупката) и това означава,че намотката се е загряла и както ти е ново буферчето и затова мирише така както каза invio.

• Автор

Напълно нормално е да мирише така.Ако слушаш продължително на мах въздуха става топъл който излиза от басрефлектора(дупката) и това означава,че намотката се е загряла и както ти е ново буферчето и затова мирише така както каза invio.

По тези отговори се ориентирам към извода че домашното кино си е все още новичко което е вярно, което значи че още как да го кажа... не се е разработило затова намирисва така?! Спокойно мога да си усилвам колкото искам нали? Мерси момчета. Живи и здрави! :blink:

По тези отговори се ориентирам към извода че домашното кино си е все още новичко което е вярно, което значи че още как да го кажа... не се е разработило затова намирисва така?! Спокойно мога да си усилвам колкото искам нали? Мерси момчета. Живи и здрави! smile.gif

Изобщо не е нормално да мирише на изгоряло, на лак или на каквото и да било. Ако е в гаранция не е лошо да направиш рекламация, в противен случай рискуваш да изгори говорителя на суба на следващия ден след изтичане на гаранцията. Лака на намотките е доста устойчив на температура до към 300 градуса.

AGD от една страна е прав,от друга не.Не винаги замирисването на нова техника е лошо.Чувал ли си случайно като пазариш говорител примерно ти казват "остави го да се разработи (не на максимално) 30-60 мин".А относно gaz370 суббуфера работи ли?Като усилиш пращи ли?Когато си го купи веднага ли го "наду" здравата?

• Автор

AGD от една страна е прав,от друга не.Не винаги замирисването на нова техника е лошо.Чувал ли си случайно като пазариш говорител примерно ти казват "остави го да се разработи (не на максимално) 30-60 мин".А относно gaz370 суббуфера работи ли?Като усилиш пращи ли?Когато си го купи веднага ли го "наду" здравата?

Ами значи субуфера си работи, като усиля не пращи чува се много добре баса, когато го купих ме беше страх да усиля до 20 защото нали ново да не прецакам нещо отначало... като знаем, че максимума е 50...

Ами значи субуфера си работи, като усиля не пращи чува се много добре баса, когато го купих ме беше страх да усиля до 20 защото нали ново да не прецакам нещо отначало... като знаем, че максимума е 50...

Щом е в гаранция няма какво да му се плашиш даже и да замирише. Ако ще изгаря да е докато е гаранционен, или да спира да мирише. Принципно тези системи са изчислени така, че да не можеш да издухаш който и да е говорител с наличния вграден усилвател. Един говорител трябва да работи 100 часа при номиналната си мощност без да му стане нищо или почти нищо /мисля, че до 40% промяна в част от параметрите/.

Нов усилвател ми се е случвало да намирисва на лак /но не и изгорял/като позагрее , а пък с нов говорител не ми се е случвало.

Дано се разминеш без ремонти. Успех!

• Автор

Днес отново слушах музика и отново намириса...пъхнах си носа във басрефлектора (дупката за баса) и ми замириса на нещо средно между боя, лепило, лак...нещо такова...?!

EDIT: Мирише ми на ЛАК!!! А сега? :biggrin:

• 2 седмици по-късно...

така като го гледам баса май??? е пасивен. оттук се замислям, че ще е от намотки. ходи в сержиза или направо в магазина да го сменят

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.