Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рутер

Featured Replies

Добър ден, преди малко си купих 1 рутер ( TP Link TL-WR340G) обаче нещо имам проблем със свързването. Зареждам диска, стартирам там някакъв мануал който ми помага как да го свържа, уж ги свързвам но тоя мануал ми дава проблем, казва ми check your network connectivity and retry. A предполагам, че правилно съм ги свързал, защото интернета ми уж работи(LAN кабела е включен в рутера), в момента пиша през него, но не мога да завърша setup-a от диска за да направя настройките на рутера(пароли, юзернейм и т.н.). Пише че трябва във браузера да въведа някакъв адрес(http://IP), но не знам кой. В инструкциите пише 1, с него не става; пробвах с моя също не става. Ipod-a ми намира рутера, кънектва се, но не може да прави нищо свързано с интеренет(все едно няма интернет), но тоя проблем ми го е правил и преди, така че може и от самия Ipod да е. Моля помагайте. Ако искате може да ми пишете и на скайп: charismatic_enigma2

Добър ден, преди малко си купих 1 рутер ( TP Link TL-WR340G) обаче нещо имам проблем със свързването. Зареждам диска, стартирам там някакъв мануал който ми помага как да го свържа, уж ги свързвам но тоя мануал ми дава проблем, казва ми check your network connectivity and retry. A предполагам, че правилно съм ги свързал, защото интернета ми уж работи(LAN кабела е включен в рутера), в момента пиша през него, но не мога да завърша setup-a от диска за да направя настройките на рутера(пароли, юзернейм и т.н.). Пише че трябва във браузера да въведа някакъв адрес(http://IP), но не знам кой. В инструкциите пише 1, с него не става; пробвах с моя също не става. Ipod-a ми намира рутера, кънектва се, но не може да прави нищо свързано с интеренет(все едно няма интернет), но тоя проблем ми го е правил и преди, така че може и от самия Ipod да е. Моля помагайте. Ако искате може да ми пишете и на скайп: charismatic_enigma2

В браузера пишеш http://192.168.1.1

user: admin

pass: admin

настройките на лан картата ти трябва да са на dhcp

• Автор

В браузера пишеш http://192.168.1.1

user: admin

pass: admin

настройките на лан картата ти трябва да са на dhcp

по-конкретно? къде са тия настройки на лан картата? Откъде знаеш че точно това трябва да напиша в браузера? Смисъл мойто IP започва с 94.155.ХХХ.ХХХ

Edit: пробвах линка който ми даде но не го отваря

Редактирано от featloc (преглед на промените)

Пич, няма значение какво IP ползваш (поне засега, на тоя етап). Ето какво трябва да направиш - слагаш в настройките на мрежовата карта всичко да е на автоматично - имам предвид IP и DNS - тук => tcpip.th.jpg

Разбира се преди да настроиш на автоматично си запиши всички моментни настройки - IP, Mask, Gateway, DNS - ще ти потрябват по- късно. След като настроиш мрежовата на авт. запаметяваш настройките и пишеш в браузъра 192.168.1.1 - там дето се пишат адресите на сайтовете - натискаш ентер и ще ти се отвори един диалог в който те питат за user и password - и на двете места пишеш admin, потвърждаваш и вече си в настройките на рутера - оттам нататък чети инструкциите, не че това дотук не го пише там...

П.С. настройките на ланкартата, както и на почти всичко друго е в контролния панел

П.П.С. имай предвид, че почнеш ли тия настройки, докато не ги завършиш по правилния начин, няма да имаш интернет и няма да можеш да питаш.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Първо в настройките на ланкартата на компютъра- отваряш статуса на мрежата(local area connection)->Properties->Internet protocol (TCP/IP)и даваш отметката Obtain an IP address automatically и долу obtain DNS server addess automatically салед тжа ок ок и включваш късия кабел дет е от рутера към компа и жълтите портове на рутера и само това, при пускането на рутера компа ти ще получи IP 192.168.1.100 и като го получи пишеш в браузара точно това - 192.1681.1 name-admin password-admin настройваш IP адресите който предварително си записваш на лишче дето са на компа преди да дадеш отметките, ако те засичат по мак адрес ще трябва да избереш от менюто на рутера (clone mac-май се намираше в WAN)и след като настойш включваш кабела за интернета в синята букса на рутера. и би трябвало да е ок...

• Автор

Пич, няма значение какво IP ползваш (поне засега, на тоя етап). Ето какво трябва да направиш - слагаш в настройките на мрежовата карта всичко да е на автоматично - имам предвид IP и DNS - тук => tcpip.th.jpg

Разбира се преди да настроиш на автоматично си запиши всички моментни настройки - IP, Mask, Gateway, DNS - ще ти потрябват по- късно. След като настроиш мрежовата на авт. запаметяваш настройките и пишеш в браузъра 192.168.1.1 - там дето се пишат адресите на сайтовете - натискаш ентер и ще ти се отвори един диалог в който те питат за user и password - и на двете места пишеш admin, потвърждаваш и вече си в настройките на рутера - оттам нататък чети инструкциите, не че това дотук не го пише там...

П.С. настройките на ланкартата, както и на почти всичко друго е в контролния панел

П.П.С. имай предвид, че почнеш ли тия настройки, докато не ги завършиш по правилния начин, няма да имаш интернет и няма да можеш да питаш.

там ми е на автоматично както казваш. Имам ги записани сегашните. Писах го това в браузера няколко пъти и не ми отваря нищо. С Windows 7 съм между другото ако има значение. Отзад до жълтите портове има 1 син пише WAN там трябва ли да включвам кабел? Смисъл на картинката е показано че там се включват разни модеми и подобни, аз нямам модем. Интернета ми е Lan. Кабел който директно влиза в кутията.

Редактирано от featloc (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.