Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да е отърва от Вистата

Featured Replies

Имам следния проблем,който търпя вече две години.Живея в Дания и с първото включване на лаптопа към Интернет,екрана почерня,долу в десният ъгъл се появи надпис че Вистата не е оригинална.Стартирането на компютъра става след игнориране на поканата за закупуване на нов ключ,след това постоянно изскачат подсещания за активиране,при появата на които машината се скапва и става бавна.Лаик съм в областта,много неща не са ми ясни,затова въпросът ми е как да деинсталирам Вистата и след това начисто да си инсталирам Уиндоус 7?Най -лесното ще е да отида в сервиз и да ми решат проблема,но все пак бих опитал първо сам,пък ако не се получи,тогава.Мисля че ще ми помогне и най-общото обяснение в каква последоватеност да извърша деинсталацията и инстал.С какво трябва допълнително да разполагам по време на инсталацията,трябва ли да е свързан към интернет през това време и т.н.

Предварително благодаря!Лаптопа е с данни доколкото са ми известни:

HP Compaq 6720s,Intel Celeron-1,73GHz,RAM-512MB,граф.карта мисля че е Mobile Intel®965Express Chipset Family

,но не съм сигурен.Използвам компютъра предимно за разговори по Скайп,най-много да сваля някое пропуснато предаване по БГ телевизии или филм,затова тези техн.данни мисля са достатъчни.А пък като видях и новата седмица,Вистата още по-дразни!

Имаш 1 гб рам във което съм сигурен почти 100%...А за инсталацията ето как става:

1. Намираш си програма за правене на партишъни(локални дискове)
  2. правиш нов партишън на който копираш всякакви снимки и МНОГО важни файлове.
  3. снабдяваш се със друг уин или друга ос ,но както те гледам уин ти е най-лесен
  4. рестартираш компа
  5. влизаш във буут ситингс (не във БИОС-а ако ти говори нещо)
  6. избираш да стартира от СД/ДВД
  7. форматираш партишъна със Вистата
  8. Инсталираш на партишъна със вистата.

Аз издържах вистата 5 месеца само за да не и прецакакм гаранцията ,ама не успях до шестия ,във момента си пиша от линукс като имам на компа и УИН 7... ;)

Да добавя:

Аз когато цепих диска ми се наложи да чакам много време без да о прекъсвам не го прекъсвай и ти!Ако го направиш...може и хард диска да скапеш!Препоръчвам ти да бъде УИН 7 защото аз исках ако ще има УИН да е УИН ХР обаче за него не си открих някой драйвъри ,та не знам как ще е при тебе положението...Но за едно нещо браво ще ти кажа браво и то е че си махаш Глистата(Вистата) :mad: !

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

• Автор

Само не ми е ясно как стои въпроса с драйверите,новата ОС сама ли ги намира или те вече съществуват на самия диск?Иначе нямам никакви много важни снимки и файлове,та мисля че ще мине и без партишън.А какво се случва със старата Виста,тя се деинсталира автоматично или остава,и ако остава как да я махна,понеже твърдия диск е само 70ГБ?Благодаря!

Драйвърите УИН 7 сам си ги намира ама ще е по добре щом са малко файловете си ги качи по дискове и след инсталацията си ги сложи пак на компа.

• Автор

Всичко направих и като рестартирам компа и вляза в буут настройките,която и опция да избера,като чукна ентър и крайния резултат е един и същ-Вистата почва да се зарежда,никаква инсталация не започва.

Всичко направих и като рестартирам компа и вляза в буут настройките,която и опция да избера,като чукна ентър и крайния резултат е един и същ-Вистата почва да се зарежда,никаква инсталация не започва.

Не става защото не натискаш клавиш когато трябва.

По-точно:

Само за няколко секунди в долния край на екрана се появява един ред на който пише "натисни някой бутон за да продължи..."(или нещо подобно беше). Това съобщени излиза само за няколко секунди, така че бъди готов.

Имам следния проблем,който търпя вече две години.Живея в Дания и с първото включване на лаптопа към Интернет,екрана почерня,долу в десният ъгъл се появи надпис че Вистата не е оригинална.Стартирането на компютъра става след игнориране на поканата за закупуване на нов ключ,след това постоянно изскачат подсещания за активиране,при появата на които машината се скапва и става бавна.Лаик съм в областта,много неща не са ми ясни,затова въпросът ми е как да деинсталирам Вистата и след това начисто да си инсталирам Уиндоус 7?Най -лесното ще е да отида в сервиз и да ми решат проблема,но все пак бих опитал първо сам,пък ако не се получи,тогава.Мисля че ще ми помогне и най-общото обяснение в каква последоватеност да извърша деинсталацията и инстал.С какво трябва допълнително да разполагам по време на инсталацията,трябва ли да е свързан към интернет през това време и т.н.

Предварително благодаря!Лаптопа е с данни доколкото са ми известни:

HP Compaq 6720s,Intel Celeron-1,73GHz,RAM-512MB,граф.карта мисля че е Mobile Intel®965Express Chipset Family

,но не съм сигурен.Използвам компютъра предимно за разговори по Скайп,най-много да сваля някое пропуснато предаване по БГ телевизии или филм,затова тези техн.данни мисля са достатъчни.А пък като видях и новата седмица,Вистата още по-дразни!

След като имаш лаптопа от 2 години, значи със сигурност за него има драйвери за Windows XP. Защо не сложиш тази ОС?

Ако искаш пиши ми ЛС.

А работил ли е със ХР?Ако да и му е по-лесен нека да е той!

• Автор

Искам да благодаря на всички за съветите,наложи ми се да вляза за два дни в болница,днес реших проблема по друг начин.Инсталирах седмицата с Даемон тоол,като предварително изчистих всичко ненужно от старата Виста,тя си остана на харда,заемайки 15ГБ,а новия Уиндоус7 с всички програми които са ми необходими зае едва 7ГБ,в настройките зададох новата ОС да се стартира винаги първа,и сега се радвам,сякаш имам нов компютър!ПОНЕ три пъти е по бърз от преди.Разликата е чувствителна!Отново благодаря за ценните съвети!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.