Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на анаглифни очила

Featured Replies

Здравейте Искам да задам няколко въпроса спрямо тея анаглифни очила Значи закупих си телевизор 50инчов който го свързвам с лаптоп и разбрах че са ми нужни и 3д анаглифни очила за да се получи ефекта Може ли да ми обясните малко повече за тея очила какви цветове трябва да са и от къде да си ги закупя и дали ще стане ефекта който желая( да гледам 3д филм :whist: ) Знам само че има два вида хартиени и пластмасови и са с различни цветове. Кажете ми какви са ми нужни и от къде да си ги закупя ( ако може по интернет или в някой магазин който е в град русе :) ) Благодаря предварително

а на колко херца ти е телевизора,ако е под 120Hz не е хубаво да гледаш такива филми

Освен 3D Vision очилата ще ви е необходимо да имате CRT монитор, който може да работи на поне 100Hz или 120Hz LCD екран, като освен това се поддържат и съвместими 3D DLP телевизори, както и разбира се 3D проектори.

С тези очила няма да стане. Телевизора му не е такъв. Предполагам е свалил някой от тези релийзи: http://######/details.php?id=206598 и иска да ги гледа. Става на всеки телевизор/монитор и му трябват red/cyan анаглифни очила, които се продават за 4-5 лв. Пусни едно търсене във Гугъла и ще намериш. Виждал съм по книжарниците също.

...Телевизора му не е такъв....

Е аз боба не го владея. Но ако се окаже подходящ, с хубавите очила ще може и 3Д игрици да пуца и да се кефи на макс. Обикновените анаглифни цайси ги има в Хеликон с детска книжка за 7 лева и са два чифта.

Обикновените анаглифни цайси ги има в Хеликон с детска книжка за 7 лева и са два чифта.

Детската книжка яка ли е? :]

Няма как да е 3D Ready телевизора му като все още не се продават у нас. Истинския такъв телевизор ще трябва да може да приема успоредно 2-та видео потока за всяко око.

• Автор

Според мен би трябвало да стане и без да ми е 3д телевизора ( даже не съм чувал за такиВА ТВ-та ) 3д киното не е голяма философия според мен. Две камери снимат една сцена от различен ъгъл и след това ги сливат едната камера да речем ще е с червен цвят другата със зелен. И понеже очите са ни малко простички след поставянето на очилата ( червено-зелени ) , ще се вижда че филма е 3д. Става илюзия ,която само мозъка ни може да я разбере но очите ни не :cool:. С две думи зелената лупа ще закрие зеления фон от филма с червената лупа ще закрие червения фон от филма и понеже са лупите са на двете не очи , едното око ще вижда първия ъгъл а другото око ще вижда втория ъгъл от филма и така става 3д :clap: Поне така аз си го обеснявам незнам дали е вярно. и в крайна сметка за да можем да гледаме 3д филми ни трябва просто 3д филми и очила за него ( в зависимост от кви цветовее е филма червено-зелен , син-червен и т.н.).

От тази година почти всички марки пуснаха 3D модели ТВ. Новата технология е малко по-различна и прецизна. Трябва ти специален Блу-рей плеър, който плейва специално издание Блу-рей 3D филм и се ползват очила. Така едновременно се прожектират 2 видео потока, които очилата събират. Това, което ти обясняваш е възможно на всеки един дисплей и става с гореописаните очила за 5-6 лв.

Детската книжка яка ли е? :]

Има повече от една, които се предлагат с такива очила, но още не съм разглеждал нито една. Предполагам, че са готини :baby:
  • 1 месец по-късно...
  • 6 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...

аз от няколко дни съм с едни картонени (от сп. максим) и се изумих колко много игри се подкаrват с iz3d. уникано е, въпреки малкото цветове.

та търся да купя нов чифт с удобни пластмасови рамки. за магазин в софия някой може ли да ме ориентира?

нещо такова примерно:

Публикувано изображение

За София не зная. Разбрах, че повечето си ги поръчват от Skype: Asics_7 и Skype:cool-shop.co.cc или E-mail:[email protected]

Важно е да се знае, че повечето филми се гледат с green/magenta (зелено/пурпурно червени) очила. Все пак е добре да имате и едни red/cyan (червено/синьозелени) за различните картинки и видео клипове. Първото и най-важното нещо след това е да сте подготвени, че ефекта няма да е като на кино. Това важи с още по-голяма сила, ако и вие като мен сте си купили сравнително евтини очила.

При 3D филмите размера има голямо значение. Използвайте колкото се може по-голям и по-хубав монитор или телевизор с висока резолюция.

Ето един сайт изцяло посветен на 3d http://www.3d-universe.net/, направен от млади ентусиасти.

Гледайте

и
  • 9 месеца по-късно...

А някой ползвал ли видео очила, за да каже мнение? Гледам по разни сайтове, ама все още са скъпи по $120 и нагоре. &docid=ifwNDTCpTE_5FM&w=480&h=312&ei=biJ7TvrkMM3LtAanwO3uDw&zoom=1

Има разни мнения из нета за тях , че увреждат очите. Ама пък изглеждат адски удобни за пътуване.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.