Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Усилване на wireless сигнала

Featured Replies

Здравейте на всички! Аз съм тексимаджия и често отсъствам от дома. Искам да си закупя някакво у-во което да усилва интернет сигнала, и посредством the wireless на лаптома ми да прави възможно влизането ми в интернет. Работата ми е такава, че постоянно се установявам на различни места, прихващам някакви unsecurity network, но в 95% от случайте сигнала е малко слабичък и немога да направя свръзка (или я правя, но ту прекъсва от време на време). Чух че се продавали някакви у-ва от сорта на мини приемник с усилвател който се включва към компа с кабел към USB-то. Успях да се докопам до 2 такива, снимките на който прилагам тук и моля за вашето адекватно мнение и съвет. Доколкото знам това занимание се наричало watdriving (ще съм много признателен ако някой може да ми даде някакви координати къде мога да прочета повече, че ми стана много интересно). Най-учтиво ви моля за вашите коментари, предложения, разяснения, поучения и т.н. по темата, за което предварително ви благодаря, и ви желая да сте готини и да се кефите на живота!!!

post-263440-1266795226,2_thumb.jpg

post-263440-1266795238,71_thumb.jpg

post-263440-1266795247,61_thumb.jpg

Здравей.Значи на теб ще ти свърши работа антена за за WIFI интернет която ще приема и усилва сигнала,продават се в специализираните магазини има различини марки и модели(а може и сам да си направиш).Но не винаги когато прихващаш unsecurity Wifi Net значи че ще можеш да се вържеш.Понеже сигнала на пръв поглед може да не е криптиран с код ,а да ограничен по MAC адрес.Все пак желая ти успех.

В последно време начестиха много подобни теми. Може да се разтърсиш из форума макар че едва ли ще имаш голям успех при решаване на проблема по куп причини.

От потребителска гледна точка звучи много добре но на практика е доста по сложно .

Освен че трябва да се усили полезния сигнал които приемаш трябва да усилиш и този които излъчваш , много хора се заблуждават че всичко е въпрос на антена но определено не е само антена. Едва ли само с подмяна на по подходяща антена с оригиналната за това ще постигнеш повече от 10 % ефект да не казвам че може и по зле да стане. Ако мрежата беше твоя и ти трябва да я направиш с по голям обхват е друг въпрос но за чужда мрежа , как да се изразя ...

няма как да задължиш собственика и да си сложи антената на по подходящо място или да и сложи по як усилвател че сигнала които излъчва е слаб за теб.

С усилване на приетия сигнал се усилват и паразитните шумове и разни резонансни честоти от други предаватели които даже може и да са по силни от полезния сигнал а приемника ти няма как да ги различи. Така че за да не стават грешки в приеманането на носещата честота най просто да ти го обясня приемника ти има едно ниво което ако силата на сигнала падне под него ( макар и този сигнал да е полезен ) приемника го отчита за нула , това ниво може да се свали и приемника става по чувствителен но и грешките зачестяват. За това са тия повторители които си прикачил в снимките си , поне във втора и трета , първата не ми стана ясна какво е ! но в твоя случаи не ти вършат работа защото те се слагат между устроиствата горе долу в средата на разтоянието а не до непосредствена близост да едно от устроиствата . Проблема има решение естествено но за твоя случаи не става. Това което може да направиш е да се доближиш максимално близко до предавателя от където смяташ да смучеш нет .

Или да си платиш 3g нет линия.

• Автор

Мисля, че вече разбрах какво ще ми свърши работа, спрял съм се на Wireless USB Adapter - Alfa Model:AWUSO50NH, 802.11g High Power, made in Taiwan. Moже ли някой да ми подхвърли обаче откъде мога да го намеря и закупя тук в BG.

post-263440-1267140142,62_thumb.jpg

Мисля, че вече разбрах какво ще ми свърши работа, спрял съм се на Wireless USB Adapter - Alfa Model:AWUSO50NH, 802.11g High Power, made in Taiwan. Moже ли някой да ми подхвърли обаче откъде мога да го намеря и закупя тук в BG.

Здравей!

И аз щях да ти препоръчам точно това - Alfa, но друг модел - Alfa AWUS036H 500mW USB WiFi Adapter. Този е много по-добър. В момента това е най-доброто на пазара за усилване на сигнала - имам предвид като лесно преносим USB адаптер. Аз лично го ползвам от няколко месеца. Наистина усилва сигнала, но според мен в твоят случай пак няма да е достатъчно, понеже свободните мрежи все повече и повече намаляват, а и както каза anatoliman това че са unsecured не означава, че можеш да се свържеш към тях. Според мен ако на човек му се налага да е постоянно в движение е по-добре да си купи USB за мобилен интернет /вече всички мобилни оператори предлагат тази услуга/. Това е най-сигурния начин да имаш интернет навсякъде и по всяко време, разбира се недостатък е, че трябва да се плаща месечно.

Относно самото закупуване на Alfa-та - когато исках да си купувам моята се порових и българските сайтове, имаше я тук там ама на някакви космически цени. Затова те съветвам поръчай си я от Ebay. Там се намират на 2 пъти по ниска цена от колкото в Б-я, даже с доставката. А и между другото не очаквай да я срещнеш в някой магазин да се продава, защото до колкото знам не се продава законно, понеже е прекалено силна или поне в повечето страни не се продава току така.

Надявам се да съм бил полезен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.