Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

База данни

Featured Replies

Здравейте! Искам да ви попитам как въобще се прави база данни? Задължително ли трябва да знам SQL?

ПхпМейАдмин не става ли?За какво ти е да знеш СКЮЕЛ?

Здравейте! Искам да ви попитам как въобще се прави база данни? Задължително ли трябва да знам SQL?

Ако базата не е релативна може да се мине и без SQL, но силно препоръчвам да го научиш

А какво ще рече "релативна"?

повече от една таблица с връзка между елементи на колони. Примерно таблица 1: Име, фамилия, длъжност таблица 2: длъжност, заплата. Ако се обвържеат колоните длъжност от двете таблици това е релативна база. Ако не може а се разглеждат като отделни таблици и връзката се прави от бизнеслогиката (а не самата база) е нерелативна

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Научи Май Ес Кю Ел или посгрес, в зависимост от това за какво ще използваш базата данни или най-доброто - Майкрософт сикуъл сървър.

От горния пост забрави ето тази част - "или най-доброто - Майкрософт сикуъл сървър."! За твое добро е !

От горния пост забрави ето тази част - "или най-доброто - Майкрософт сикуъл сървър."! За твое добро е !

Не си прав, както съм UNIX/Linux guy, така ща не ща спретнах по един проект MSSQL сървър и даже открих грешки в процедурите на испанците. А най-доброто (и най сложно и скъпо) в момента е Оракъл

Това изказване на какъв опит с Microsoft SQL Server се базира ?

Почти сигурно на никакъв.

По-точно със малък опит!Плюс че защитавам една добра кауза...

По-точно със малък опит!Плюс че защитавам една добра кауза...

Каузата е хубаво нещо, но истината ми е по-скъпа (перефразирайки май някой древен). Майкрософт постигнаха много с последните версии и опенсорс продуктите са просто (поне) едно стъпало по-надолу

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.