Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Локалхост не се отваря от други компютри

Featured Replies

Здравейте,

От скоро съм с рутер и сега ми се наложи да направя един сайт, но само аз мога да го гледам. На когото и да дам линка не се отваря.

Още едно въпросче например когато имам форум или сай на локалхост и реша да го прикача на платен домейн с хостинг каква е процедурата за да се запазят данните?

Други компютри могат да отварят твоя сайт единствено през IP-то на самия сървър в случая (това на което ти викаш localhost), а localhost значи "този компютър на който си в момента. При IPv4 става 127.0.0.1 а при IPv6 става ::1

За рутера пренасочваш порт 443(ако не се бъркам) и 80 към сървъра ти, след това ти трябва статично IP естествено след това може да си регистрираш DNS

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

За форума си копираш базата данни и я слагаш към платения хостинг върши работа!

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

Казвам че localhost е loopback на компютъра който си в момента. Всеки един компютър си има loopback и всеки един на който дадеш да напише localhost си отваря неговия loopback тоест като няма сайт инсталиран на неговия компютър не отваря нищо естествено, сега примерно ти неможе да ми даваш "localhost" като IP адрес и аз от тука да пробвам да влезна в твоя сайт, естествено ще се отвори моя защото и аз имам инсталиран Web Server

• Автор

Аз това го знам! Въпроса ми е как да накарам т'фа нещо да се вижда от всички, защото като дам с моето IP не им се зарежда. :cool:

• Автор

Ама сега така и не разбрах как да направя сайта да може да се вижда? Че искам да го покажа на едно момче да го види и да ми казва какво да правя.

Първо виждаш IP - което ти е дал доставчика.След като си с рутер , влизаш в него и го виждаш.След това трябва да пренасочиш определен порт на рутера да отива на локал хоста.На твоя приятел даваш IP- то което си видял , последвано от двуеточие и порта който си пренасочил.Това трябва да да напише в браузъра.Примерно , ако IP-то ти е 89.89.213.89 , а порта който си пренасочил е 8000 .Трябва този който иска да види сайта да напише в браузъра :

89.89.213.89:8000

Като даваш сайта на някой да го гледа не тррябва да даваш линк http://localhost/ , а http:// IP-то ти /

Дано да си разбрал.

Обаче не всеки може да гледа сайта ти от IP-то.

Зависи от кой клас е IP-то ти.

• Автор

Като даваш сайта на някой да го гледа не тррябва да даваш линк http://localhost/ , а http:// IP-то ти /

Дано да си разбрал.

Обаче не всеки може да гледа сайта ти от IP-то.

Зависи от кой клас е IP-то ти.

И с айпито нестава. Знам че не трябва да е с локалхост.

Тия портове от рутера немога да ги разбера как се правят я помогнете. Рутера е TP-LINK TL-WR34OG

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.