Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

win7 и winXP на един компютър ?

Featured Replies

Здравейте! Помня, че с Виста с една програмка ставаше номера, имах win7 сега си инсталнах на друг дял XP, но ми трябват и двата а сега се бутва директно XP-то, можете ли да кажете как се оправяше това...в началото да си избирам коя OS да се пусне :S

ПП Извинявам се ако съм сбъркал раздела

Здравейте! Помня, че с Виста с една програмка ставаше номера, имах win7 сега си инсталнах на друг дял XP, но ми трябват и двата а сега се бутва директно XP-то, можете ли да кажете как се оправяше това...в началото да си избирам коя OS да се пусне :S

ПП Извинявам се ако съм сбъркал раздела

Без програмки, ако ти се зарежда само ХР-то, най-лесно е да бутнеш от диска с 7-цата и да го инсталираш на друг дял. После при началното зареждане, ще ти излиза възможността за избор.

• Автор

Aquaris

ако може линк, че неуспях да загрея кое точно да гледам

Miro-Ispania

Благодаря, но не намерих това което ми трябва :rolleyes:

pataran

проблема е че аз вече си имам инсталната 7ца и неискам да я губя

enuff

мхм небях работил с него но и вече е късно за него :S

Можеби не съм обяснил добре. Имах си хубав инсталнат windows 7, сложих XP на отделен дял понеже ми трябваше за една работа, сега тръгва само XP а 7цата остана невидима, преди беше се a случило подбоно с windows vista и windows xp, тогава ми дадоха една програмка която се настройваше нещо Бутването и като си пусна компа започна да ми дава избор кой windows да си пусна. Програмкат я бях приложил след като vistata стана "невидима"

За Vista e , но важи и за Win7, изпробвал съм го.

Слагаш диска с Виста и бутваш от него. Като зареди и се покаже менюто за настройките даваш на Repair

(намира се някъде долу в ляво, ако не се лъжа). Селектираш Виста инсталиране и там се показва опция Startup Repair.

Натискаш там и по този начин Виста си възвръща бут фаиловете. След рестарт ще почне да бутва само Виста!!!.

За да направи така че при старт на компютъра да може да избереш коя ОС да стартира трябва да се напишат няколо команди.

Значи зареден е Виста. Влизаш в Start-Programs-Accessories-Command Prompt. След което пишеш следните неща, по реда в който

съм ти ги написъл. Първо едната команда след това Ентер, втората Ентер и т.н...

bcdedit /create {ntldr} /d "Windows XP"

bcdedit /set {ntldr} device boot

bcdedit /set {ntldr} path \ntldr

bcdedit /displayorder {ntldr} /addlast

Рестартираш и си готов."

• Автор

За Vista e , но важи и за Win7, изпробвал съм го.

Слагаш диска с Виста и бутваш от него. Като зареди и се покаже менюто за настройките даваш на Repair

(намира се някъде долу в ляво, ако не се лъжа). Селектираш Виста инсталиране и там се показва опция Startup Repair.

Натискаш там и по този начин Виста си възвръща бут фаиловете. След рестарт ще почне да бутва само Виста!!!.

За да направи така че при старт на компютъра да може да избереш коя ОС да стартира трябва да се напишат няколо команди.

Значи зареден е Виста. Влизаш в Start-Programs-Accessories-Command Prompt. След което пишеш следните неща, по реда в който

съм ти ги написъл. Първо едната команда след това Ентер, втората Ентер и т.н...

bcdedit /create {ntldr} /d "Windows XP"

bcdedit /set {ntldr} device boot

bcdedit /set {ntldr} path \ntldr

bcdedit /displayorder {ntldr} /addlast

Рестартираш и си готов."

Благодаря! А абсолютно същата версия на 7 ли трябва да е ? За да знам дали да я дърпам отново...защото имам и други дискове на windows7 ultimate...но този от който инсталнах последно го нямам

Да, това е начинът както ти е обяснил the major. Аз съм го правил едно време с Vista и XP и предполагам че с инсталационния диск на Win 7 е същото - възстановява boot.ini файла.

Аз ти предложих XP Mode, защото преди като бях с Vista държах XP само защото тогава нямаше драйвери за моя mp3 player за Vista и влизах в ХР само за да си кача нови песни. После, за да се улесня пусках ХР през WMware (виртуална машина), защото по този начих не трябваше да рестартирам, за да вляза в ХР.

Така че ако ХР ти трябва за дребни работи или заради някакъв софтуер, който не е съвместим с Win 7, според мен вируалната машина е по-лесния вариант - спестявя няколко рестарта и си работиш паралелно в двете системи.

Ти си прецени кое е най-добре за теб. Според мен не е късно, защото като си възстановиш boot-a Win 7 проста форматираш дяла с ХР и си готов.

Aquaris

ако може линк, че неуспях да загрея кое точно да гледам

Miro-Ispania

Благодаря, но не намерих това което ми трябва :rolleyes:

pataran

проблема е че аз вече си имам инсталната 7ца и неискам да я губя

enuff

мхм небях работил с него но и вече е късно за него :S

Можеби не съм обяснил добре. Имах си хубав инсталнат windows 7, сложих XP на отделен дял понеже ми трябваше за една работа, сега тръгва само XP а 7цата остана невидима, преди беше се a случило подбоно с windows vista и windows xp, тогава ми дадоха една програмка която се настройваше нещо Бутването и като си пусна компа започна да ми дава избор кой windows да си пусна. Програмкат я бях приложил след като vistata стана "невидима"

темата от подписа ми -> предпоследното мнение в нея

но това което ще прочетеш там е същото което ти е дал и the_major...само дето в темата е доста подробно обяснение

• Автор

Да, това е начинът както ти е обяснил the major. Аз съм го правил едно време с Vista и XP и предполагам че с инсталационния диск на Win 7 е същото - възстановява boot.ini файла.

Аз ти предложих XP Mode, защото преди като бях с Vista държах XP само защото тогава нямаше драйвери за моя mp3 player за Vista и влизах в ХР само за да си кача нови песни. После, за да се улесня пусках ХР през WMware (виртуална машина), защото по този начих не трябваше да рестартирам, за да вляза в ХР.

Така че ако ХР ти трябва за дребни работи или заради някакъв софтуер, който не е съвместим с Win 7, според мен вируалната машина е по-лесния вариант - спестявя няколко рестарта и си работиш паралелно в двете системи.

Ти си прецени кое е най-добре за теб. Според мен не е късно, защото като си възстановиш boot-a Win 7 проста форматираш дяла с ХР и си готов.

Мхм...най вероятно така ще сторя. На мен ми трябваше заради нещо с микрофоните закоето бях убеден че е от windowsa, но се оказа че не е...та благядаря много и последно да попитам...пречи ли ако ползвам 32bit за Repair на 64битов :S

Редактирано от bigger (преглед на промените)

Мхм...най вероятно така ще сторя. На мен ми трябваше заради нещо с микрофоните закоето бях убеден че е от windowsa, но се оказа че не е...та благядаря много и последно да попитам...пречи ли ако ползвам 32bit за Repair на 64битов :S

Не съм сигурен, че има значение, но за да ти е спокойно пробвай с 64, щом си с 64-битов в момента.

• Автор

Не съм сигурен, че има значение, но за да ти е спокойно пробвай с 64, щом си с 64-битов в момента.

Дам с 32бит ми изкара че не са съвместими, иначе получи се... сега ще си форматирам дяла с XP и готово...Благодаря ви много : )

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.