Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавно зареждане при Win XP

Featured Replies

Здравейте! Имам проблем с компютъра, но не намирам решение и ще съм много благодарна ако отделите време и ми помогнете. При стартирането на лаптопа ASUS X58le преди да започне зареждането на OS, проверката на BIOS-а е просто 3 нови реда и толкова. Няма го многото текст, който все не смогвам да прочета, а се появява мигащо "_" и започва зареждане на Уин-а. Системата също се стартира много по-бавно, за разлика от преди 2-3 месеца, а преди log on-а си седи няколко секунди черен екран. Преди около месец се уредих с червейче от флашка, което NOD32 изтри, а сега trial-а на G Data Total Care не открива нищо. Лаптопа по време на работа в интернет се случва да блокира, но не се стига до рестарт. Също така два пъти съм слагала Ubuntu през Wubi, което в последствие се бъгна и го изтрих. Смятате ли, че може да е проблем с BIOS-а или преинсталация на операционната система би оправила нещата?

Здрасти, ето няколко съвета и да обяснение за повечето неща.

От прочетеното разбирам че преди време Биос-а е зареждал със повече редове информация а сега с по-малко.

А случайно да ти се появява лого вместо информацията?

По принцип повечето биоси имат тази функция да скриват зареждането на компонентите и вместо това показват лого,това е настройка в биос-а която можеш да погледнеш и възстановиш.

Някои биоси имат функция да правят quick-boot и прескачат показването на дълги редове информация.Това също може да се промени от биос-а но като цяло не е проблем.

Така,сега малко по операционната система:

По принцип windows-а е направен така че в зависимост от това какво правиш на него,рано или късно почва да зарежда и работи по-бавно от първия път на инсталацията(трупат се много ненужни файлове и регистрационни ключове което забавя системата)

Възможно е да има остатъци от това "червейче" което е било изтрито,някои имат навика да оставят зареждащи се процеси в системата и да я забавят.Това може да се провери от Start-Run-пишеш "msconfig" и натискаш Enter.После отиваш на таб-startup и преглеждаш кои процеси са ненужни и непознати и им премахваш отметките.После докато си още в "msconfig" менюто можеш да хвърлиш един поглед на "services" и ако има сървиси които не са на Майкрософт и не ти трябват можеш да ги спреш.Някои софтуери прикачват сървиси които после забавят системата като цяло.

И накрая-забиването докато си в интернет.

От горенаписаното ще трябва да гадая що за операционна система използваш и какъв е вида браузер.Нямаше да е лошо да напишеш малко повече информация.

Някои браузери забиват при зареждането на флаш реклами на някои сайтове (на мен ми се е случвало често).

Възможно е да има много причини за гореспоменатите проблеми,но за да помогнем ще ни трябва повече информация.

Опитах се да обясня най-основните но със сигурност има още начини и възможности да решиш проблемите си.

И за финал-ако преинсталираш системата със сигурност ще елеминираш доста проблеми,но ако не внимаваш,рано или късно пак ще се появят.

Надявам се да съм бил полезен.

Успех.

• Автор

Благодаря Ви за отговора!

Мда, логото на ASUS... ама кой да се сети sad.gif

Уин-а ми е инсталиран през септември, но "голямото мислене" започна към края на 30-дневния trial период на Kaspersky, с който се сдобих заради червея. Да изключим забавянето от тежката антивирусна.

Махнах някои неща от startup & services, вече е мааалко по-добре... но не достатъчно.

Използвам Firefox/ Chrome, като при първото са ми проблемите, а съм под Windows XP 32bit SP3. Забиването най-често е във facebook/ DeviantArt и го отдавам на това, че сървърите им са натоварени или отдалечени, но самия браузър често се срива, със скайпа е същото (глупавата за мен 4та версия...).

Не ми е много фрагментиран системния дял, трия си историята в браузъра. Явно ще се наложи да започна от нулата с нова операционна система. До тогава ще изчета форума по тази тема, за да не оплескам нещата.

Отново благодаря за отговора, доста от нещата не ги знаех ;):nono:

:lol6:

Няма проблеми,затова е форума да си помагаме.

Има още други варианти за оптимизация,както и различни софтуери за това,доста са и различни,но бих могъл да споделя малко съвети (можеш да ме намериш в скайп или чата на ФБ)

Въпреки че най-добрия вариант е преинсталацията.

Относно браузерите,за FF не мога да коментирам,освен че е доста бавна при зареждане,но GC трябва да работи доста добре с Facebook,при него обработката на флаш приложения е едно от най-добрите му качества.Аз лично го ползвам предимно за FB.И все пак както казах сриването на браузера може да е поради други причини,най-добре е да обясниш кога точно става,дали като кликнеш на линк или чакаш нещо да се зареди,излиза ли ти някакъв надпис докато забива и т.н.А другия сайт DevianArt го погледнах,предполагам че използва флаш за качване на снимките,подобно на Facebook.Не би трябвало да е проблем,но не гарантирам.

Четвърта версия на Скайп никога не ми е правила проблеми,даже съм много доволен от нея,явно при теб има някакъв проблем,но както казах,трябва да се обясни точно кога и как забива,някакви error съобщения и т.н.

Като казваш-"Трия си историята в браузера" надявам се имаш впредвид и Temporary Internet Files,защото те също влияят на бързодействието и опресняването на информация.Да не говорим че понякога крият и нежелани гадинки.

Ако имаш въпроси за преинсталацията също мога да помогна и да ти дам някои съвети,като например,как да си backup-неш инсталацията след преинсталирането така че като ти се наложи отново да преинсталираш,да го направиш доста по-бързо и ефикасно.

Лека вечер.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.