Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се изчислява?

Featured Replies

Онзи ден гледах в един магазин колона 40лв. и на кутията пише 2200W.Искам да знам как се изчислява за да се стигне до реалната сила на колоната.

А и също гледах един буфер 220V това ще рече 22W?(Пропускал съм часовете по физика :))

Редактирано от vekso93 (преглед на промените)

Това, което го пише на кутията е пълна измама, дефинират го като музикална мощност и всеки производител си го смята както иска. Сметни 2200 вата върху 4 ома какъв ток е

Онзи ден гледах в един магазин колона 40лв. и на кутията пише 2200W.Искам да знам как се изчислява за да се стигне до реалната сила на колоната.

А и също гледах един буфер 220V това ще рече 22W?(Пропускал съм часовете по физика ;))

2 киловата за 40 кинта ... за толкова и 20 вата качествена тонколона няма. ;)

• Автор

2 киловата за 40 кинта ... за толкова и 20 вата качествена тонколона няма. ;)

Нищо не разбирам от музика,обясни ;)

Това "върху" го разбирам като 2200:4,значи 550,правилно ли разбирам?

да, това е тока на квадрат т.е. тока е към 23 ампера. Сега си представи жиците по които трябва да тече този ток

• Автор

Сега си представи жиците по които трябва да тече този ток

По отговора ти разбирам че трябва да е нещо "нереално"?

И така колко трябва да е реалната сила на колоната?

Електротехниката не ми е приоритет, но това ми се струва че е прост закон на ом. и по точно Закон на Ом в интегрална форма. ;)

• Автор

Електротехниката не ми е приоритет, но това ми се струва че е прост закон на ом. и по точно Закон на Ом в интегрална форма. ;)

Ок,а това така ли е?:

А и също гледах един буфер 220V това ще рече 22W?

Ок,а това така ли е?:

А и също гледах един буфер 220V това ще рече 22W?

220V може да е модел, може да е захранване. А колко е мощносттана колоните един господ знае :hush:

По отговора ти разбирам че трябва да е нещо "нереално"?

И така колко трябва да е реалната сила на колоната?

ами това означава че трябва проводник със сечение към 3.5 мм2

което си е доста от където и да го погледнеш. Просто 2200 вата си е мощността на една печка или бойлер :P

• Автор

Според някой хора от тия 2200w ,махат едната нула 220w и от тези 220 някаде на половината е реалниа ват за тази колона,дали е така?

Според някой хора от тия 2200w ,махат едната нула 220w и от тези 220 някаде на половината е реалниа ват за тази колона,дали е така?

не е сигурно... виждал съм колони на които пише 200 вата, а реалната мощност е към 5. Няма формула, защото всеки си пише каквото му скимне

• Автор

И при буферите ли всеки пише какво иска или там си е точно?

Електротехниката не ми е приоритет, но това ми се струва че е прост закон на ом. и по точно Закон на Ом в интегрална форма. wink.gif

Това е превърнатата, популярна на масовата публика версия на формулата му. Оригиналът е в диференциален вид и касае съпротивлението на един проводник. Подобни теми като тая са преливане от пусто в празно. Авторът и да си намери познат човек, който да му избере подходяща музика за определена цена или да поиска това от нас а капитана направо да я изтрие или прати в раздела празни приказки. Освен това форума има търсачка и има достатъчно теми с обяснения за видовете мощност при аудио уредбите. Ама няма кой да я я ползва, по-лесно е така абдалски да се разпитва mad.gif

Това е превърнатата, популярна на масовата публика версия на формулата му. Оригиналът е в диференциален вид и касае съпротивлението на един проводник. Подобни теми като тая са преливане от пусто в празно. Авторът и да си намери познат човек, който да му избере подходяща музика за определена цена или да поиска това от нас а капитана направо да я изтрие или прати в раздела празни приказки. Освен това форума има търсачка и има достатъчно теми с обяснения за видовете мощност при аудио уредбите. Ама няма кой да я я ползва, по-лесно е така абдалски да се разпитва mad.gif

Темата се заключва, дано послужи на следващите питащи като урок и подтик да мислят и ползват търсачката

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.