Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ относно избор на лаптоп

Featured Replies

Привет на всички!Значи моят въпрос е следният: Имам позната ,която иска да си купува лаптоп и се е спряла на ето тези два модела

http://www.technopolis.bg/b2c/b2c/display/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEB4CBEE75CD27F1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEB4CBEE75CD27F1A90A002481B479E93BBD21C57883B44EA17F460F7ADA58A1)/.do?rf=y

http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEB4CBEE75CD27F1A90A002481B479E9&cpgnum=2&citem=DEB4CBEE75CD27F1A90A002481B479E961215E9300A7F84D927201EB27371240)/.do?rf=y

Но тъй като не съм използвал нито един от двата нямам пряко наблюдение върху тях.Затова ще съм ви благодарен,ако дадете едно рамо и кажете собствените си впечатления. :cheers:

• 2 седмици по-късно...

Добре си се насочил към марката :)

Гаранцията им е супер ...!

Това са добри модели но са старички ... 1545цата е от година и нещо ...

Според мен се спри на DELL Studio 1555

Серията Studio е по висока от Inspiron.

Цената също е по-добра!

За 1400лв. има AS-5740G дето нищо в тоя ценови клас не може да му стъпи на малкия пръст като производителност. Сега не искам да започвам спор относно различните марки, защото в тоя клас нито Dell, нито HP или Lenovo, нито който и да било друг поддържа качеството което го има в бизнес класа им. Един дол дренки са всики, но при Acer поне не плащаш за марката.

За 1400лв. има AS-5740G дето нищо в тоя ценови клас не може да му стъпи на малкия пръст като производителност. ...

Страхотен лаптоп!

За 1400лв. има AS-5740G дето нищо в тоя ценови клас не може да му стъпи на малкия пръст като производителност. Сега не искам да започвам спор относно различните марки, защото в тоя клас нито Dell, нито HP или Lenovo, нито който и да било друг поддържа качеството което го има в бизнес класа им. Един дол дренки са всики, но при Acer поне не плащаш за марката.

+1 спор няма

Защо?На Acer също гаранцията не е за подценяване - 2 години за физически лица плюс възможност за закупуване на още една.

Да не е за подценяване :) искат фактура ... гаранционна карта ... касова бележка ... акт за раждане, свидетелство за съдимост ......

За да бъде изпълнена гаранция на делл е нужно само сървиз таг номер .... който няма как да изгубиш защото е на лепенка на корпуса .... а ако си е отлепил го има и в биос-а.

Не ги интересува как си се сдобил с машинката .....

Аз мисля, че Лаптоп DELL INSPIRON 1570 е по добрия избор.

Макар да има по добри за подобна цена.

Наскоро пробвах Packard Bell CORELLA и доста съм доволен.

Макар, че всеки ще си даде различно мнение за марка и модел на лаптоп.

Както всички знаете няма по-сигорна гаранция от делската...

Това също не е вярно!

Fujitsu - Collect&Return! Не се занимаваш с нищо, сервиза се занимава,вземат го от вас и го връщат във вас! ;)

Аз пък мога да кажа, че съм доволен от гаранцията на ACER, преди няколко месеца ми се наложи да я ползвам - едното от копчетата на пада заяждаше.

Като отидох първо питаха дали имам регистрация на компютъра в интернет, провериха я в някакви техни сайтове и толкова. Не ми искаха нито гаранционна карта, нито фактура.

Следващата стъпка беше да опиша проблема.

След няколко дена ми звъннаха и ми го върнаха с нови копченца :)

А за компютъра със сигурност като производителност по-добро от посоченото от кокомил няма, а и ако има пак ще е на ACER, понеже както се спомена, не се плаща за марка - като за нас, като по-беднички -_-

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

напълно подкрепям това предложение винаги съм бил скиптично настроена към марката ACER но доиде и ден когато и аз реших да си взема лаптоп и наи-доброто което намерих беше ACER Aspire 5738 DZG които го ползвам от 4 месеца и съм мн доволен така че преди да давате негативни мнения за марка производител първо тестваите за да можете да се аргоментирате а това предлойение за 5740 G не виждам друг лаптоп за 1400 лева да му се опре за производителност а и дизаина не е никак лош говоря от собствен опит а относно гаранцията практиката ми е показала да не се занимавам с глупости.

Редактирано от neidox (преглед на промените)

Сега остава да си признаете че бихте си купили новата Дачия сандеро за 20бона + 5бона за екстри защото била евтина, а не фолксваген или ауди....

хайде сега кажете че пак плащаме за марка! .....

Всеки си знае финансовите възможност и какво може да си позволи ..... щом човека може да плати за делл значи това е неговият лаптоп .....

И нещо в кръга на шегата ..... като гледате филми нови филми обърнете внимание на ИТ оборудването което се появява по време на различните сцени :ph34r:

Сега остава да си признаете че бихте си купили новата Дачия сандеро за 20бона + 5бона за екстри защото била евтина, а не фолксваген или ауди....

Сравнението на автомобил с компютър е абсолютно неуместно. Acer с нищо не се по-лоши от Dell, HP или която и да избереш друга марка в ниския и среден ценови клас и да, получаваш повече за същите пари спрямо Dell, Mell и каквото си щеш. Робуването към дадена марка е лошо. Гледа се конкретен модел в даден ценови клас. Да, ако за България 1400лв. са много пари за белия свят това е почти нисък клас. В бизнес класа е съвсем друго положението, но това не е предмет на тази дискусия.

Впрочем при колите е същото - за 20бона няма ново VW и Audi, а предпочитам нова Fiesta/Sandero пред таксито на чичо Мюлер от Мюнхен на половин милион километра за същите пари.

Всеки си знае финансовите възможност и какво може да си позволи ..... щом човека може да плати за делл значи това е неговият лаптоп .....

И нещо в кръга на шегата ..... като гледате филми нови филми обърнете внимание на ИТ оборудването което се появява по време на различните сцени :speak:

Да, бизнесът е 90% маркетинг и 10% всичко останало. Рекламата е голяма работа - все не престава да ме учудва колко много хора се връзват. :ph34r:

Аз също мога да подкрепя колегите смятащи, че не марката, а параметрите са това, което заслужава вниманието. Вчера четох, че пазара на Dell машините се е свил доста, за сметка на това Acer са реализирали сериозни печалби и то точно в сектора на лаптопите. Робуването на марка, понякога не ти дава възможност за избор. Ето аз например за година и половина смених три четириядрени процесора, просто защото исках още и още повече мощ. Двата бяха Phenom и Phenom II, последния го има в подписа. След известно време може пак да се върна съм AMD, всичко зависи от производителността, не от марката.

И нещо в кръга на шегата ..... като гледате филми нови филми обърнете внимание на ИТ оборудването което се появява по време на различните сцени :P

от реклами наи да те е страх "Купете си чаи за отслабване и отслабнете" глупости като вс останали а за оборудването което се рекламира по филми зарибяваи се но питаи първо колко е платила тая фирма за реклама в филм. Питаи гоогле тои не лъже

Разбирам че завиждате на момчето че може да си позволи скъп лаптоп :rolleyes: така както завиждате на возещите

се в GL-а, който сутринта ви изпръска докато отивахте пеша на работа :D

Оставете момчето да си избере класен продукт и да не е един от многото с евтенийка в чантата.

Тя лисицата нали знаете какво е казала за гроздето .....

Сравнението на автомобил с компютър е абсолютно неуместно. Acer с нищо не се по-лоши от Dell, HP или която и да избереш друга марка в ниския и среден ценови клас и да, получаваш повече за същите пари спрямо Dell, Mell и каквото си щеш. Робуването към дадена марка е лошо. Гледа се конкретен модел в даден ценови клас. Да, ако за България 1400лв. са много пари за белия свят това е почти нисък клас. В бизнес класа е съвсем друго положението, но това не е предмет на тази дискусия.

Впрочем при колите е същото - за 20бона няма ново VW и Audi, а предпочитам нова Fiesta/Sandero пред таксито на чичо Мюлер от Мюнхен на половин милион километра за същите пари.

Да, бизнесът е 90% маркетинг и 10% всичко останало. Рекламата е голяма работа - все не престава да ме учудва колко много хора се връзват. :)

Както учи маркетинга 4-те П (product , price , place , promotion ) , цена , място , продукт , реклама и други особености като маркетингов микс , но не тук е мястото за това :ph34r: тук се иска информатика . За жалост вече не я уча :( . Но спрямо това да си привърженик на една марка няма смисал като може да се вземе нещо по - изгодно на по - добра цена

Разбирам че завиждате на момчето че може да си позволи скъп лаптоп :) така както завиждате на возещите

се в GL-а, който сутринта ви изпръска докато отивахте пеша на работа :wors:

Оставете момчето да си избере класен продукт и да не е един от многото с евтенийка в чантата.

Тя лисицата нали знаете какво е казала за гроздето .....

ТУК си пише мн точно ништо че статистиката е стара потърси си по в GOOGLE пак да го повторя че маи не си го видял и стига си пълнил темата с глупости без обосновка робуваи си на марките и не набутваи обикновенните хорица като нас простосмуртине та купуваме марката а не качеството и преди да пишеш нещо пурво прочети нещо за него и тогава дрункаи глупости

Аз лично не мисля че в блог на интернет магазин може да :D прочетете информация базирана на реални факти.

Никаде не видях под статията упоменати източници(факт), както и някой да е сложил името си под нея(факт).

Тази публикация в този си вид за мен не струва!

Ако искам да продавам ацер ще го напиша на първо място :)

Последен въпрос как тошиба с нейните бонус схеми се намират на последно място :) всичко живо продава тошиба защото при оборот над х% ти връщат Х/у пари(факт) :) отделно предполагам сте запознати с гарацнията им :) факт е че е най-предпочитаната след НБД на Делл.

Посочете ми по-предпочитана гаранция от НБД на Делл и ще съм ви благодарен, че ми отворихте очите! ;):hush:

Видяхме глупави мнения за това, колко е важно да си с DELL, сега остава да се появи някой фен на Apple и да почне да ни убеждава, че за 1400 лв. най-доброто е Apple и в колко филми главните герои са с Apple...

Видяхме глупави мнения за това, колко е важно да си с DELL, сега остава да се появи някой фен на Apple и да почне да ни убеждава, че за 1400 лв. най-доброто е Apple и в колко филми главните герои са с Apple...

мн си прав и искам да кажа на потребителя baba_ti разбирам зашо се предпочита гаранцията на DELL само не разбирам нужно ли е да се опотребява толкова често един продук които е стигнал до гаранция и сервиз не ми го хвали а тия глупости с гаранцията са просто неумесни. Искаш вакти спометатите модели на толкова коравата марка с мн яка гаранция DELL факт HD4330 споменатия модела на Acer HD5650 фактите говорят а относно ставнение на CPU MB И RAM мисля че вече е безсмислено и вмето да си купим лаптоп и да си слойим гаранцията в рамка за да можем да си я гледаме аз предпочитам да използвам по-голяма производителност на Acer а ти докато се стремиш към хартиите мн от нас се стремят към ПРОГРЕС

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.