Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

камерата ми изключва компютъра

Featured Replies

Камерата е модел (GEMBIRD CAM81u).След инсталация на драйверите от оригиналното СД ,когато искам да я пусна компютъра изключва.Камерата ще се ползва за Skype.Kомпютъра е COMPAQ 350Mhz ram160mb.

Камерата е модел (GEMBIRD CAM81u).След инсталация на драйверите от оригиналното СД ,когато искам да я пусна компютъра изключва.Камерата ще се ползва за Skype.Kомпютъра е COMPAQ 350Mhz ram160mb.

Ако искаш да я пуснеш,трябва да имаш usb 2.0 .

С коя операционна система си?

• Автор

Камерата е модел (GEMBIRD CAM81u).След инсталация на драйверите от оригиналното СД ,когато искам да я пусна компютъра изключва.Камерата ще се ползва за Skype.Kомпютъра е COMPAQ 350Mhz ram160mb.Моля за помощ.Не разбирам много от компютри,за първи път пиша в форума,ако нещо съм объркал Моля за извинение.

това е моята комп. конфигурация.

Редактирано от trasticko (преглед на промените)

Kaто за начало я включи в друг вход на USB .Ако си включил микрофона(ако е с отделен жак) го извади).Виж какво ще стане.

Като гледам камерата е с добра резолюция ,да не кажа с доста голяма.Трябва да я пробваш и на друг комп.И да разбереш в компютъра ли ти е проблема или в камерата.

П.С. Видях ти конфигурацията -цяло чудо е,че XPто ти върви на нея ,но камерата няма да тръгне защото иска USB 2.0 а на това дъно най-вероятно е 1.1.

Вземи си по-слаба камера и като я купваш кажи каква ти е конфигурацията.

Редактирано от realprofesora (преглед на промените)

• Автор

windows XP Professional 2002 SP2

windows XP Professional 2002 SP2

Лол,на толкова стара машина xp,и то professional :rolleyes: .

To не ти остава рам и процесор за да подкараш preview-то и сигурно за тва ресва.Инсталирай 98 и пробвай,но xp според мен,не е за такъв комп.

• Автор

предния собственик на комп.беше пуснал камера .Но не знам каква марка беше.Пък и аз не разбирам много от компютри.А момчето не е в България да го питам.

• Автор

Благодаря ти realprofesora ,но ХП върви без грешка.но не знам как.

• Автор

Благодаря и на VESSSKO95 ™.

Благодаря ти realprofesora ,но ХП върви без грешка.но не знам как.

Приятел трябва ти някоя супер слаба камера .Тази е много мощна за тебе.

Win2000 e за тази машинка...

Камерката ще се оплаква за липсата на USB2.0(може да се постави разширителна карта, която да го осигури)но сериозно, не мисля, че камерата може да рестартира компютъра при нормални условия...По скоро ще даде грешка на софтуера.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Пробвай да деинсталираш драивера,който си инсталирал и си го издърпай от - driverscollection.com/?H=CAM81U&By=Gembird. Да не би да е прецакан диска,драйвера на диска-чак не ми се вярва,че не ще да тръгне пък и рестарт? Пробвай може и да се получи,само че преди да инсталираш драйвера пробвай дали компа се държи нормално или междувременно си лепнал нещо.Камерата няма кой знае какви сериозни характеристики,освен ХР-то нещо да не е читаво и да се получава конфликт с драйвера за камерата,по време на инсталацията чети внимателно какво пише преди да натискаш Next/имам тунер за лаптоп и един трансмитер USB-IRDA,Windows не ги харесваше и двата драйвера ама в момента и двете програми с драйверите си работят нормално и няма никакви рестарти/.

• Автор

Когато включа камерата в USB компа я намира в Моят Компютър.Цъкам върху нея и се отваря прозорец в който виждам изображение и мога да правя снимки.Но само толкова.Skype няма достъп до нея.

Препоръчителни системни изисквания за ХР : - за по подробна информация можеш да прочетеш на - /wiaderko.net/bg/download-programy/2300-[rapidshare]-windows-xp-professional-pl-service-pack-2-**bez-aktywacji**.html

Значи проблема е в настройките - сега ще разцъкам и ще видя дали ще се получи.

Ползвам Skype версия 4.1.0.179-работи стабилно и съм доволен,отваряш Skype-инструменти-настройки-общи-видео-горе над прозореца пише входно устройство и го правиш на USB - ако всичко е наред трябва да се видиш на прозореца.

• Автор

иска ми Hi-Speed USB,но на този комп едва ли има такъв. Явно от това е проблема. Поне ще я ползвам като микрофон, до като си купя по нов комп.БЛАГОДАРЯ на всички които се отзоваха.

Пробвай с някоя по-стара версия на Skype.Преди време имах подобен проблем със слаб компютър и докато не инсталирах версия под 3.0 не тръгна

иска ми Hi-Speed USB,но на този комп едва ли има такъв. Явно от това е проблема. Поне ще я ползвам като микрофон, до като си купя по нов комп.БЛАГОДАРЯ на всички които се отзоваха.

Опитай да намериш втора употреба нещо такова - цък или може и нова ?

• Автор

ОК.Ще пробвам и двете неща.БЛАГОДАРЯ

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.