Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Забива ми интернета

Featured Replies

Здравейте! Доста неща изчетох по нета, но така и не се оправи проблема ми. Надявам се тук с ваша помощ да се справя.

Та значи проблема е следния: Когато съм включил bit ttorent след известно време интернета прекъсва, а в тоя момент имам лап топ които си има връзка по уаерлеса. От това си правя извод, че не е от рутера. След рестарт всичко е наред. Лошото е, че се налага често рестартиране. Преди бях с utorrent, но с него е още по-зле. Антивирусната ми е ESET Smart Securiti 4.0.314.0. И в нея съм пипал, но никакви резултати.

Здравейте! Доста неща изчетох по нета, но така и не се оправи проблема ми. Надявам се тук с ваша помощ да се справя.

Та значи проблема е следния: Когато съм включил bit ttorent след известно време интернета прекъсва, а в тоя момент имам лап топ които си има връзка по уаерлеса. От това си правя извод, че не е от рутера. След рестарт всичко е наред. Лошото е, че се налага често рестартиране. Преди бях с utorrent, но с него е още по-зле. Антивирусната ми е ESET Smart Securiti 4.0.314.0. И в нея съм пипал, но никакви резултати.

Чете ли за ограничаване на конекциите на torrent-клиента ?

Чете ли за ограничаване на конекциите на torrent-клиента ?

@Ken - принципно си прав. Но има и друго което може да се направи за да се премахне ограничението на ОС Windows на Tcp Ip Half-Open connections които по подразбиране са страшно малко. Отделен е въпроса че някои интернет провайдъри налагат ограничения на същите тези кънекции за които говоря.

Няма да е зле да си пачне Tcp Ip Half-Open connections до максимално разрешения от операционната система лимит

UniversalTcpipPatch

@ XAHKPYM: Разархивираш -> задаваш броя на Tcp Ip Half-Open 2000 apply -> рестарт

Ето ти нагледен скрийншот от авторите на въпросната кръпка:

utp_v1.0_vista_x64_1a.png

Кръпката е универсална и може да се прилага на всякакви Уиндоуси

П.с: Кръпката е чиста и няма никакви гадини в нея.

Файла е сканиран на следните 2 сайта:

Virscan.org

Резултат за 32 битовата версия на кръпката

Резултат за 64 битовата версия на кръпката

VirusTotal

Резултат за 32 битовата версия на кръпката

Резултат за 64 битовата версия на кръпката

Ползваните от мен настройки на BitTorrent.

cf645e94d1ef9ea3.png

П.с: BitTorrent и UTorrent напрактика са една и съща програма. Настройките и при 2те са взаимно замеминими.

Единсвтеното което трябва да се направи е да се постави в %appdata%\bittorrent или %appdata%\utorrent модифициран settings.dat в който програмата пази настройките си.

Предоставям ти моите настройки на програмата да тестваш с тях след като пачнеш Tcp Ip Half-Open connections

Donwload -> BitTorrent Settings

Аз не разбирам особено, каква е ползата да имаш възможност от ОС да отвориш 255 конекции, като в същото време модема те ограничава до 200.

За Windows XP този лимит май беше 100, което изобщо не е малко.

Между другото, питащият не е споменал с каква операционна система е.

@Ken - За SP2 лимита e 100 за SP3 лимита - 2000. При Мегалан няма ограничеение на въпросните сесии за които говоря по горе и за това съм ги пачанал до възможния максимум който позволява операционната система.

Надявам се отговора който ти давам да е задоволителен.:)

Редактирано от ThΣXΣLEMΣNT (преглед на промените)

• Автор

Сега ще пробвам въпреки, че подобна програмка за лимита ползвах. С нея преди когато бях с utorrent беше още по-зле. Забиваше на 5-10 мин. Вярно, че с bit torrent са почти еднакви, но ни се струва, че бита е по-стабилен. Колко трябва да е оптималния лимит. В пача гледам е сложен 255 и аз така го направих, но стария ми беше на 16 милиона, а на картинката виждам 10. И CheckSum ми окончаваше на 9. Така ли трябва да е? Аз съм с 32 битова версия на Уина.

Аз не разбирам особено, каква е ползата да имаш възможност от ОС да отвориш 255 конекции, като в същото време модема те ограничава до 200.

За Windows XP този лимит май беше 100, което изобщо не е малко.

Между другото, питащият не е споменал с каква операционна система е.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Сега ще пробвам въпреки, че подобна програмка за лимита ползвах. С нея преди когато бях с utorrent беше още по-зле. Забиваше на 5-10 мин. Вярно, че с bit torrent са почти еднакви, но ни се струва, че бита е по-стабилен. Колко трябва да е оптималния лимит. В пача гледам е сложен 255 и аз така го направих, но стария ми беше на 16 милиона, а на картинката виждам 10. И CheckSum ми окончаваше на 9. Така ли трябва да е? Аз съм с 32 битова версия на Уина.

За XP се пачва до 2000. За Vista и 7 до 255. Където пише лимита за пача до толкова се пачва спрямо операционната система. А твоята каква е?

П.с: провери ли дали Антивируса не ти прави мръсотии?

• Автор

Забравих да кажа, че имам много торенти за сийдване. В момента са около 70, но понеже правих преинсталация и постепенно ги слагам и ще ги докарам до над 150. Дали и това не пречи, въпреки, че съм чувал за сиидване на над 600.

С ХР SP3 съм, 32 битова версия. Може и ESET-та да ми прави проблеми, но незнам какви. Никъде нищо не показва какъв е проблема. Видях току що, че пише за рутера, че ограничавал до 200 конекциите. Моя е D-Link 300. Дали да сложа 2000 както пише за ХР или само 200.

Забравих да кажа, че имам много торенти за сийдване. В момента са около 70, но понеже правих преинсталация и постепенно ги слагам и ще ги докарам до над 150. Дали и това не пречи, въпреки, че съм чувал за сиидване на над 600.

Това не пречи грам. BTW - от кой град си. Ако си от София има 3 читави варианта за доставчик на интернет.

Вариант №1: Megalan:

5 години съм техен клиент - до сега лошо не съм видел от тях. Отличен съпорт и прекрасен интернет.

Megalan не налагат ограничения върху Half-Open connections до като за другите 2 доставчика нямам преки впечатления дали имат такива или не. Имат и доста добри промоции при сключване на 1 годишен договор.

Вариант №2: Online Direct a.k.a Онлайн Дайрект

Еми от приятели живеещи извън Младост съм чувал само добри отзиви за тях. Според това което съм чувал съпорта който имат е на изключително високо ниво.

Вариант №3 Оptic-Com:

Нямам преки наблюдения над тях защото никога не съм и бил клиент. Позитивата е че имат форум в който се обсъждат проблемите на клиентите и съпорт който винаги отговаря и се старае да е конкурентен на съпорта на Мегалан и Онлайн Дайрект.

Доста важдно дали ползваш рутер и колко са максималните Half-Open connections които той разрешава да му бъдат зададени като брой?

Да си довършим приказката - тествай с спрян Есет как стоят нещата. По принцип скенерите за трафик на доста антивирусни програми в това число Есет, Касперки, AVG сканират трафика на торент клиента като трафик генериран от браузъра и е препоръчително торент програмата да се постави в изключенията на скенера за интернет трафика.

Освен това мога да ти кажа че от доста време не ползвам АВ софтуер и въпреки това нямам вируси - причината проста - не свалям съмнителни файлове, а когато ми се наложи да го правя ги сканирам на горепосочените от мен сайтове. До сега въпросните сайтове не са ме подвели.

Сложи максимално разрешения брой кънекции. Пробвай да пренастроиш рутера си ако има такава опция за модификация на въпросните кънекции. Надявам се знаеш как става въпросната процедура.

• Автор

ThΣXΣLEMΣNT изтеглих фаила от линка, но е с разширение dat и нещо немога да го отворя. С коя програма става.

ThΣXΣLEMΣNT изтеглих фаила от линка, но е с разширение dat и нещо немога да го отворя. С коя програма става.

Преименувай на ".rar" и го разархивирай.

• Автор

От София съм, Овча купел2. Клиент съм на Спиди нет. Принципно нямам големи оплаквания от тях.

Разархивирах го но в него имаше само seting.dat фаил.

От София съм, Овча купел2. Клиент съм на Спиди нет. Принципно нямам големи оплаквания от тях.

Разархивирах го но в него имаше само seting.dat фаил.

Настройките на BT неархивирани.

П.с: Megalan и Optic-Com имат в квартала ти покритие.

Ако имаш Мтел телефон - 0800 20 400 - безплатен

Ако си с Виваком 0800 18 400 - безплатен при набиране от стационарен телефон. От мобилен не разрешава централата на Виваком обаждане.

Ако ти продължат проблемите с "замръзване" на интернета и Мегалан имат покритие в твоята зона на квартала защото по принцип казват че имат такова премини на тях без да се колебаеш. Ако пък нямат - Optic-Com не са никак лоша алтернатива на Мегалан.

• Автор

Пак е с разширение дат.Колкото до антивирусната спирал съм я, а в момента съм махнал тикчето от настройките на НТТР. Колкото до рутера малко ми е тъмно и не ми се пипа без да знам какво правя :baby:)

Пак е с разширение дат.Колкото до антивирусната спирал съм я, а в момента съм махнал тикчето от настройките на НТТР. Колкото до рутера малко ми е тъмно и не ми се пипа без да знам какво правя :baby:)

Спри Есет изцяло и кажи как се държи интернета?

Файла с разширение дат се копипра по следния начин. Отваряш Експлорер - в адресната лента пишеш %appdata%\bittorrent

Овъррайтваш оригиналните сетинги на програмата с моите.

• Автор

А, трябвало да го сменя това файлче. Направих го, но пуснах повечко адтивни торенти, защото моите както казах са доста. Сега ще видя как е и ще пиша. Между другото няколко дена откакто сложих bit torrenta качвах със скорост 3Мбита, а от днес ми е като преди - 600к. Мислех, че е от клиента, но явно нещо са били отворили трафика в доставчика.

А, трябвало да го сменя това файлче. Направих го, но пуснах повечко адтивни торенти, защото моите както казах са доста. Сега ще видя как е и ще пиша. Между другото няколко дена откакто сложих bit torrenta качвах със скорост 3Мбита, а от днес ми е като преди - 600к. Мислех, че е от клиента, но явно нещо са били отворили трафика в доставчика.

Ако ме питаш мен зареж ги Спиди. Свържи се с Мегалан се разберете за дата и час да те включат. Няма да съжаляваш.

П.с: Не правя реклама на Мегалан - това е истината наистина са доставчик №1 на интернет в София.

• Автор

След 3 дни проба се оказа, че пак забива, но само 2-3 пъти на ден. Ще се поинтерсувам и от Магелан. Май има офис наблизо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.