Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нямам поставка за CRT-монитор

Featured Replies

Подариха ми един работещ CRT монитор 17" марка Gateway, но ми го дадоха без поставката и като го сложа на бюрото, някак си много ниско стои и е неудобно. Един познат ми даде да пробвам 3 поставки от различни монитори но се оказа че не съвпадат улеите на монитора със поставките. Някой може ли да препоръча нещо стандартно, че така е освен че е грозно не е и удобно ? Благодарности предварително.

Универсална поставка тип "книга". Има я във всяка книжарница, а често и в повечето домове. Можеш да си го повдигнеш колкото искаш. Хората като си счупят поставката така правят.

• Автор

Бих те посъветвал да не си измъчваш очите с това нещо.

Напротив - даже правя разлика като стана от TFT-монитор и се преместя на CRT - много по спокойно си гледам картината на CRT-монитора, и обратно - като седна на TFT-то и там самата картина е с един мъждукащ образ, един такъв неясен, и напрагя зрението, и трябва да ми е под ъгъл монитора, иначе малко да застана леко встрани и образа се вижда в сянка, на CRT от където и да застана се вижда образа перфектно. Уж TFT-монитора е марков PHILIPS, и настройвах контраст, яркост, острота...... същата работа - напряга зрението. Не че съм старомоден, но просто установих от моя гледна точка че по добре си работя на CRT и не си измарям зрението. Който иска да ми се смее, и ако се намери някой такъв - бих го попитал до преди някоя друга година ( преди да се появят тези TFT и плазми ) на какво е работил - много ясно че на CRT. Да не говорим че доста TV специалисти са ми казвали че TFT-мониторите и плазмите имат по малък живот от CRT, и не подлежат на ремонт и се хвърлят, до като CRT могат да се ремонтират и живота им бил около 25 г. при правилно ползване разбира се, а може и до 30 г. да те изкарат. Не е мястото тука темата, но въпрос на мнение и избор.

Напротив - даже правя разлика като стана от TFT-монитор и се преместя на CRT - много по спокойно си гледам картината на CRT-монитора, и обратно - като седна на TFT-то и там самата картина е с един мъждукащ образ, един такъв неясен, и напрагя зрението, и трябва да ми е под ъгъл монитора, иначе малко да застана леко встрани и образа се вижда в сянка, на CRT от където и да застана се вижда образа перфектно. Уж TFT-монитора е марков PHILIPS, и настройвах контраст, яркост, острота...... същата работа - напряга зрението. Не че съм старомоден, но просто установих от моя гледна точка че по добре си работя на CRT и не си измарям зрението. Който иска да ми се смее, и ако се намери някой такъв - бих го попитал до преди някоя друга година ( преди да се появят тези TFT и плазми ) на какво е работил - много ясно че на CRT. Да не говорим че доста TV специалисти са ми казвали че TFT-мониторите и плазмите имат по малък живот от CRT, и не подлежат на ремонт и се хвърлят, до като CRT могат да се ремонтират и живота им бил около 25 г. при правилно ползване разбира се, а може и до 30 г. да те изкарат. Не е мястото тука темата, но въпрос на мнение и избор.

Трябва да направим раздел научна фантастика.... Ремонтират се, спокойно, всичко им се сменя. А смисъла от ремонт на CRT е само ако си влюбен в монитора или е ценен модел(огромна рядкост), защото се вземат поне 30-40 лв, а за 50 можеш да си купиш работещ 2ра ръка...

А колкото до твоят TFT монитор, първо всички са маркови, в смисъл че някоя марка им е произвела частите... Второ има монитори които са мега гадни и колкото и да си играеш образа дразни. А това за гледането под ъгъл важи за модели отпреди 5 години. Новите се виждат прилично добре под ъгъл. Ако седнеш пред нормален TFT няма да искаш да видиш CRT повече.

Като качество на изображението ЦРТ-ата обикновено са по-напред от ЛЦД дисплеите. Единствено качествените (разбирай скъпи) ЛЦД монитори се доближават до ЦРТ събратята си. При тях липсват описаните от теб недостатъци на масовите (разбирай евтини боклуци) ЛЦД монитори и по-малко напрягат зрението. Недостатъкът в това отношение на ЦРТ мониторите е голямата разсеяна мощност под формата на електромагнитна радиация. Количеството естествено, е по-голямо в близост до дисплея. При ЛЦД този недостатък липсва при всички модели. Затова, ако имаш пари, най-добре да си вземеш скъп ЛЦД монитор.

ЛЦД мониторите на практика са вечни - подсветката и електронните компоненти се сменят, а кристалите са си кристали :) При ЦРТ-тата луминофорът изгаря след време. Най-бързо се случва, когато едно изображение сои продължително време на екрана. За това се използват screensaver-и. При ЛЦД няма нужда от тях.

п.п. за съжаление и аз все още съм с ЦРТ, поне е 19 инча и е качествен. Гледам го от ~метър и 20-30 санта, за да избегна пърженето на очите колкото се може. И се надявам тая пуста доставка на ДЕЛЛ да пристигне най-сетне, за да се оборудвам и аз с нещо качествено :P

• Автор

Като качество на изображението ЦРТ-ата обикновено са по-напред от ЛЦД дисплеите. Единствено качествените (разбирай скъпи) ЛЦД монитори се доближават до ЦРТ събратята си. При тях липсват описаните от теб недостатъци на масовите (разбирай евтини боклуци) ЛЦД монитори и по-малко напрягат зрението. Недостатъкът в това отношение на ЦРТ мониторите е голямата разсеяна мощност под формата на електромагнитна радиация. Количеството естествено, е по-голямо в близост до дисплея. При ЛЦД този недостатък липсва при всички модели. Затова, ако имаш пари, най-добре да си вземеш скъп ЛЦД монитор.

ЛЦД мониторите на практика са вечни - подсветката и електронните компоненти се сменят, а кристалите са си кристали :) При ЦРТ-тата луминофорът изгаря след време. Най-бързо се случва, когато едно изображение сои продължително време на екрана. За това се използват screensaver-и. При ЛЦД няма нужда от тях.

п.п. за съжаление и аз все още съм с ЦРТ, поне е 19 инча и е качествен. Гледам го от ~метър и 20-30 санта, за да избегна пърженето на очите колкото се може. И се надявам тая пуста доставка на ДЕЛЛ да пристигне най-сетне, за да се оборудвам и аз с нещо качествено :D

Аз когато работех на "Правец" 16 битов през 1988 г. и после на 386 SX след което преминах на 486 DX-4 до тогава ползвах един VEGA който имаше допълнително оловно стъкло против облъчването на електроните. По късно като преминах на PENTIUM 166 MHZ вече имах монитор Proview и от сервиза ми казаха че няма нужда от защитно стъкло, понеже сега новите CRT-монитори си имат вграден филтър който спира облъчването. Ето колко години вече кисна 16-18 часа на ден пред компютри ( работата ми е уеб дизайн ) и работя с такива CRT-монитори от 1996 г. които нямат нужда от допълнително оловно стъкло и нищо ми няма на очите. Не само аз - и други познати имам които още от тези години работят на CRT като прекарват и те същите часове като мен ( някои от тях са проектанти и чертожници, други са програмисти на JAVA SCRIPT, C++ и т.н. ) и никой не се е оплакал от проблем с очите. Така че кътай си това CRT дето си го имаш и хич да не ти пука. ;) Двама от моите познати които са чертожници на проекти, миналата година 2009 г. си поръчаха даже специални CRT-монитори които са 24 инчови с плоски екрани. Цената им е голяма цифра, но няма начин - казаха че дума да не става за TFT или LCD, понеже CRT им върши идеално работа. Явно те си знаят каква е причината. Даже ми казаха че много техни колеги не само в България но и в други развити държави по света предпочитат да работят на CRT само че или 22 инча или 24 като екрана е плосък. Това са монитори които не са втора ръка, а чисто нови със срок 3 години гаранция, и се купуват само със заявка понеже ги няма в наличност в магазините. Така че тези които имат CRT и се срамуват че не били в крак с PC-модата - хич да не им пука ;). Но да се върнем на темата - дай идея за някаква поставка, не се сещам какво приспособление да направя. Във по горния пост go6o_kara ме съветва с книги да под него, но не става - някак си не е етично. Нещо стабилно да е, или някакъв линк към някой магазин със аксесоари за монитори.

Редактирано от USAF (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.