Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

връзка между 2 рутера

Featured Replies

Имам рутер който захранва с нет настолен комп на 1-вия етаж .Рутера е безжичен и дава сигнал и на един лаптоп ...лаптопа е на 4 етаж а рутера е на 1-вия етаж и ми се иска да взема втори рутер /същия модел/ и да имам нормален безжичен сигнал и на 4-ия етаж.Въпроса ми е как да свържа новия рутер със стария ..имам кабел качен до 4-ия етаж...в кой порт да включа кабела така че да работят и двата...не държа на обща мрежа ..просто рутер 1 да дава по кабел интернет на рутер 2 ,а той да дава горе безжичен сигнал на лаптопа .Благодаря предварително.

Имам рутер който захранва с нет настолен комп на 1-вия етаж .Рутера е безжичен и дава сигнал и на един лаптоп ...лаптопа е на 4 етаж а рутера е на 1-вия етаж и ми се иска да взема втори рутер /същия модел/ и да имам нормален безжичен сигнал и на 4-ия етаж.Въпроса ми е как да свържа новия рутер със стария ..имам кабел качен до 4-ия етаж...в кой порт да включа кабела така че да работят и двата...не държа на обща мрежа ..просто рутер 1 да дава по кабел интернет на рутер 2 ,а той да дава горе безжичен сигнал на лаптопа .Благодаря предварително.

Най-общо казано в един от "вътрешните" портове (LAN). Настрой го на статично ИП като сложиш ИП-то на първия като шлюз по подразбиране. Другия вариант е да направиш горния да работи като мост (безжичен), но трябва да може да работи като такъв

• Автор

Това което разбрах е сложа кабела в/ lan/ на рутер 1 ..а другия край в /wan/ на рутер 2-горния рутер....първият рутер ми е тенда..дава ми добра връзка 3 етажа по нагоре...проблема да искам 2-ри такъв е че първия седи на прозореца и лятото забива като се напече ...слагах разни /сенници/,но явно се загрява около него и нормално спира..иначе като няма слънце работи идеално...и понеже намерих същия за 50 кинта реших да си купя ..така долният няма да е сложен на прозореца и няма да се напича...просто ми се иска да знам как става преноса от единия до другия с кабел/които така или иначе имам прекаран/....относно настройките на двата не разбрах точно ..така че ако не е проблем да ми обясните малко по като за новак.Мерси предварително.

Това което разбрах е сложа кабела в/ lan/ на рутер 1 ..а другия край в /wan/ на рутер 2-горния рутер....първият рутер ми е тенда..дава ми добра връзка 3 етажа по нагоре...проблема да искам 2-ри такъв е че първия седи на прозореца и лятото забива като се напече ...слагах разни /сенници/,но явно се загрява около него и нормално спира..иначе като няма слънце работи идеално...и понеже намерих същия за 50 кинта реших да си купя ..така долният няма да е сложен на прозореца и няма да се напича...просто ми се иска да знам как става преноса от единия до другия с кабел/които така или иначе имам прекаран/....относно настройките на двата не разбрах точно ..така че ако не е проблем да ми обясните малко по като за новак.Мерси предварително.

IP 	WAN - (10.0.10.1/24 router1 192.168.1.1/24) - (192.168.1.10/24 router2 172.16.0.1/24) - (computer3 172.16.0.100/24)

gateways:

router1 - 	WAN

router2 - 192.168.1.1

computer3 - 172.16.0.1 

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.