Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поправяне на оценка от изминали години?

Featured Replies

Здравейте.

Ситуацията е следната ,чух че можело да се поправи отценка ако се явиш на даден изпит , и примерно ако съм 11 клас как мога да си оправя годишната отценка от Френски език която е 4 (получена в десети клас) . Имам силно желание да я оправя защото с учителката ,които ми преподаваше не можехме да се разберем. Според вас правилно ли е да се отценява само участието и да се понижава отценката от писмените работи (спрягане на глаголи,диктовки,текствое за превод) защото не съм взимал участие в час. Не в това е работата за 1 ударение на е или пропусната буква и неучастие в час - 4 на писмена работа. Мисля ,че като се явя лятото на такъв изпит (ако има) ще ми се даде конспект и точно това ,което трябва да знам за 6 и по този начин ще натрия мутрата на учителката - която все още ми преподава, за това реших да се обърна към вас не към учителите и директора -защото могат да ме манипулират.

Благодаря ви предварително.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Имаш право да се явиш на до три изпита за промяна на оценката след завършване на дванайсети клас, като получената чрез тях бележка е окончателна. Което ще рече, че можеш и да си понижиш оценката, ако нямаш достатъчно знания.

Редактирано от Мaкс (преглед на промените)

Доколкото зная трябва да говориш с учителката и да се явиш на нещо като изпит на целия материал, който да ти повиши оценката, но трябва да си добре подготвен за това.

До колкото гледам нямате и вие достатъчно информация, но благодаря ви все пак.. :help wanted4: Ако питам учителката - тя няма да ми отогвори, а директора все го няма. Ще потърся заместника.. но ако някой знае да пише.

До колкото гледам нямате и вие достатъчно информация, но благодаря ви все пак.. :help wanted4: Ако питам учителката - тя няма да ми отогвори, а директора все го няма. Ще потърся заместника.. но ако някой знае да пише.

Ти друга информация няма да получиш, защото това е начина - явяваш се на изпит върху материала.

И кое и е лошо на четворката !!!

Че аз скачах от радост на четворки .

На учителката си можеш да и натриеш мутрата като след време и покажеш годишните приходи на частната ти фирма на която си директор и последното което би те спряло да го направиш е оценката ти по френски за 10ти клас.

И кое и е лошо на четворката !!!

Ако оценката ти е нужда при кандидатстване е нормално да искаш да я поправиш. Аз съм искала да поправям 5-ца. Вярно е, че не е лоша оценка, но ако този до мен има 6-ца, шансовете ми моментално намаляват.

п.п. поправи заглавието

Редактирано от SeismiC (преглед на промените)

защо да е 4-ри като виждам ,че аз мога за ..айде ако не за 6- за 5 и все 4-ри , другата 4-ка ми е по математика (която няма да оправям) и 5 по физика - По всичко останало 6 и айде аз ще оставя тая 4-ка така ,не няма да стане - не защото съм бележкар щото не само че ще е грозно но и ще повлияе на дипломата ми - макар и със стотни да е..

А В друго училище , в което се изучава Френски език може ли да се поправи отценката и там да карам изпита ?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

До колкото гледам нямате и вие достатъчно информация, но благодаря ви все пак.. :P Ако питам учителката - тя няма да ми отогвори, а директора все го няма. Ще потърся заместника.. но ако някой знае да пише.

Така е, както ти го казах. Ето ти по-подробна информация от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета:

Изпити за промяна на оценката

Чл. 113.

(1) Учениците имат право еднократно да се явят на не повече от три изпита за промяна на оценката по учебни предмети след приключване на учебните занятия за последния клас от съответната степен на образование.

(2) (Изм., ДВ, бр. 33 от 2003 г.) Изпитите по ал. 1 се полагат при условия и по ред, определени със заповед на директора на училището, върху учебното съдържание за съответния клас или гимназиалния етап.

(3) Получената оценка на изпит по ал. 1 е окончателна. Когато получената оценка е слаб (2), ученикът се явява на поправителен изпит по реда на чл. 111, ал. 2.

Ще можеш да се явиш, когато завършиш гимназия. И се пише оценка, няма т в думата.

Закона можеш да намериш тук.

Редакция: въпросният член 113. е бил отменен (Държавен вестник, бр. 7 от 2009 година), което оставя и мен озадачен. Ще рече ли това, че не могат да се полагат такива изпити вече?

Редактирано от Мaкс (преглед на промените)

Какво става сега ? А телефона на министъра на образованието ?

ами ако има профил в калдата може да му видиш профила и да го потърсиш на skype и без това една потребителка се оплака от телефонен тормоз от твоя страна

Попитай в даскалото администрацията, това с министъра е несериозно и достойно за бисерите.

dindi не ако искаш и другото изречение го направи достойно за бисерите ... нищо в България не става без стачка или разговор с министрите..

ами ако има профил в калдата може да му видиш профила и да го потърсиш на skype и без това една потребителка се оплака от телефонен тормоз от твоя страна

:):):D

тоя пък глупак има 1 мнение и ВИП потребител пък се смее на другите.. блях

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.