Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чиновническа метла помита министерства

Featured Replies

Свиват се щатове, уволняват хора в МОН, МО, МВнР

0000087987-article2.jpg

Правителството е започнало масови съкращения на чиновници. Само тази седмица от образователното министерство са уволнени или съкратени около 50 души, пише в. "Труд".

Военното министерство премахва 500 щата от администрацията си и още около 300 души от дирекция "Социални дейности".

В МВнР бройките се редуцират с 226, а транспортното ведомство реже 336 работни места.

Като част от антикризисните мерки на кабинета се обсъжда и сливането на Регионалните центрове по здравеопазване (с около 500 служители) и Регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве - бившите ХЕИ (с над 3330 наети).

В полицията засега не се очертават съкращения.

Преди два дни в интервю за Dnes.bg икономистът от Индъстри Уоч Лъчезар Богданов призова правителството за съкращаване с 10 на сто на фонд работна заплата на всички министерства.

" И им казват – „или правите съкращения да си запазите заплатите, или правите по-големи съкращения и вдигате заплатите". Така че, това е една от най-ефективните антикризисни мерки, а и е мярка, която може веднага да бъде приложена", категоричен бе той.

dnes.bg

Мда, не знам колко е ефективна тази антикризисна мярка, ама аз също съм една от пометените.

Мда, не знам колко е ефективна тази антикризисна мярка, ама аз също съм една от пометените.

Хмм.

Едва ли точно теб ще "пометат".

При нас вече няма къде да се правят съкращения - и без това работим с 30 % по-малко персонал, отколкото е нужно....

Хмм.

Едва ли точно теб ще "пометат".

При нас вече няма къде да се правят съкращения - и без това работим с 30 % по-малко персонал, отколкото е нужно....

Пометоха хора, които работят и то не от днес. Не визирам Мадона, а говоря принципно.

Ти разбираш ли, че оставят сервитьори, които да носят кафета и швепс на шефовете на отдели (и то на щатни бройки ги оставят), а махат хора по дирекциите, които наистина знаят за какво става дума?

След малко кака ти ще ти даде пример, от който можеш да се посмееш, ама и да заплачеш може. Зависи как го гледаш, разбира се.

Пометоха хора, които работят и то не от днес. Не визирам Мадона, а говоря принципно.

Ти разбираш ли, че оставят сервитьори, които да носят кафета и швепс на шефовете на отдели (и то на щатни бройки ги оставят), а махат хора по дирекциите, които наистина знаят за какво става дума?

А, това го видях тук и то на собствения си гръб :hush:

Лошото при мен е това, че когато махнаха опитните - страдат пациентите.Тоест - вече да те хване наистина страх , ако ти се случи да попаднеш в болницата.

Шуробадженащината съм я изпитвал 2 пъти досега, в лошото ѝ за мен проявление и никога не съм я изпитвал в "доброто" ѝ такова.

• Автор

Съкращават 490 души от Министерството на отбраната

0000088178-article2.jpg

490 служители на Министерството на отбраната ще бъдат съкратени.

Това предвижда новият устройствен правилник на ведомството, който се очаква да бъде приет на правителственото заседание на 25 март, съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов на пресконференция във Велико Търново

По думите му редуцирането ще засегне предимно служители от администрацията и обслужващите звена, а след преструктурирането военното министерство ще разполага с 980 щатни бройки.

Предстои до 20 април работна група, под ръководството на началника на отбраната, да направи преглед на структурите на командните състави на видовете въоръжени сили.

"Моите политически указания са, че командните състави на Военновъздушните и на Военноморските сили не трябва да надвишават 2% от личния им състав, а при Сухопътните сили - 1.5 на сто", каза министър Ангелов.

Той каза, че съкращенията ще засегнат и Националния военен университет "Васил Левски", където ще бъдат освободени 126 души.

Причината е, че с натрупаните над 2 млн.лв. дългове, основно към "Топлофикация" и за храна, военният университет не може да си позволи да издържа досегашния щатен персонал.

dnes.bg

Направо цялата армия да закриват и без това в днешно време има само представителни функции, дори и някой да ни нападне, ще ни изнесе за секунди. Тъкмо и пари ще се спестят...

Направо цялата армия да закриват и без това в днешно време има само представителни функции, дори и някой да ни нападне, ще ни изнесе за секунди. Тъкмо и пари ще се спестят...

може и да си прав, но зимаска когато бедстваше северна българия армията се включи в спасителните работи не жандармерията. че има неща за разчистване има: когато бяхме с 100000 армия министерството беше 150 човека,сега е към 2000 с агенциите при 25000 армия. не може офицер който е чиновник да взима толкова колкото взима офицер със същия чин в поделенията който борави с оръжие дава наряди участва в учения и мисии. би трябвало заплатата на чиновника да е 40-50% от тази в поделенията. защо мислите г-н Първанов връща няколко пъти закона за отбраната през мандата на миналото правителство - за да запази това статукво и група оз генерали да си пълни гушата. според мен вътрешното министерство е за закриване че там са 200000 души и нищо не вършат

Тази година ако закрият болниците и армията, следващата година полицията и образованието, по следващата държавата...спри се ivanvazovv!

Интересно , след това правителствата с какво ще се оправдават.

С дупките в София , ланшния сняг?

Някакви момчета с костюми си мислят , че мислят и се наричат анализатори....лесно е да плямпаш без един работен ден стаж!

Редактирано от nikolaijelev (преглед на промените)

За армията в поделенията съм чувал, че след като се наобядват често се случва и да подремнат.

За общинските служителки в големите градове пък знам, че цигарката им е по-важна от клиентите, които чакат да бъдат обслужени.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Режат 20% в администрацията, без да пипат ДДС

Правителството ще предложи нова антикризисна мярка, с която да бъде избегнато увеличението на ДДС.

От 10 на 20% трябва да се повиши процентът на съкращения в държавната администрация, за да не се вдига ДДС на 25%.

Това е обяснил вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), цитиран в съобщение на правителствената пресслужба.

Допълнително ще бъде направен анализ за отделните сектори и възможностите за съкращения в различните ведомства и структури.

С приемането на тази мярка Министерството на финансите се ангажира да няма увеличение на данъците до края на тази година, се посочва в съобщението от Министерски съвет (МС).

Пред участниците в заседанието финансовият министър е заявил, че евентуално повишение на данъците ще "бъде вързано с неговата оставка".

Според синдикатите и бизнеса съкращенията в администрацията вероятно ще доведат до закриване на цели неработещи ведомства.

Механично не може във всички ведомства да се правят съкращения, но е факт, че администрацията страхотно се е увеличила през последните години, коментира Тренчев.

Съветът по административна реформа ще покани експерти, за да се обсъдят вариантите къде е необходимо орязване на персонала.

Финансовият експерт на КТ "Подкрепа" Мика Зайкова обясни, че се предвиждат съкращения на разходите в МВР в размер на 10%.

Няма да се прави оптимизация на разходите в структурите на МТСП, както и в НАП. Вероятно даже численият състав на Агенцията по заетостта и на Главна инспекция по труда ще бъдат увеличени.

Изоставането в приходната част на бюджета е 900 млн. лв.,каза вицепрезидентът на КНСБ Иван Кокалов. По думите му сега става ясно, че от антикризисните мерки ще дойдат много по-малко пари, отколкото бяха очакваните 1,6 млрд. лв. и затова са необходими нови мерки.

Въпросът с болничните остава недоизяснен

Работодателите са съгласни да поемат три дни по 70% от възнагражденията, но разговорите продължават, каза Иво Прокопиев.

Синдикатите остават твърдо на позицията, че са против вариант, при който се орязват доходите на работниците.

Според Прокопиев за болничните трудно може да бъде постигнато решение с консенсус, но в крайна сметка правителството трябва да отсече и да вземе решение.

Приходите от продажба на земя, приватизация и продажба на емисии са заложени доста консервативно, смята Иво Прокопиев.

Аз лично съм оптимист, че бюджетът ще издържи, ако няма увеличение на данъците, сподели той.

Днес социалните партньори са съкратили много от сроковете, които преди това бяха договорили за изпълнението на антикризисните мерки. В сряда преди заседанието на Министерския съвет те имат среща с премиера.

vesti.bg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.