Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да прецакаме Мтел като им издействаме глоба до 10000лв. чрез КЗП.

Featured Replies

Това е статията където някой е обяснил как да им го върнем на Мтел дори и да имаме една стотинка начислен мобилен интернет :

http://zahov.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

А ето я и статията :

Жалби относно порочна практика на МТел или, как да ги накажем с глоба до 10 000лв. чрез КЗП .

Надявам се всички ощетени да подадат жалби срещу Мтел.

По този начин, ще се разбере, че са ощетени група от потребители което ще придаде допълнителна тежест относно порочната практика прилагана от МТел.

Порочната практика е тук линк към статията

Отговорът от КЗП е получен. КЗП са установили закононарушения от страна на МТел за нелоялна заблуждаваща търговска практика, и са предприели административно наказателна отговорност на МТел.

Смешното, и в същото време трагично е, че КЗП след като е извършила проверка с техните "експерти" от отдел Информационна сигурност и защита на потребителите в интернет са установили закононарушения само по два закона от ЗЗП. Тези закони, закоито са се хванали от КЗП, дори човек с професия - кантонер, би установил че са нарушени за останалите закони, що да се напрягат.......но и това поне е нещо и е доказателство от институция че МТел лъжат и нарушават законите. Максималната глоба е до 10 000лв.

По долу ще пусна текст на жалба до КЗП и нека всекои който има дори 1 стотинак таксувана за мобилен интернет от МТел, без значение дали умишлено е ползвал или неумишлено, просто да принтира текста с жалбата и да я подаде в КЗП. Това е работа за десет минутки, но за тези десет минутки ще накажете МТел с глоба :) .

Дори да им сложат 1000лв. глоба, когато подадат жалба 10 000 човека, на МТел ще им припари :) .

А ето и текста на жалбата :

ДО Председателя на КЗП

КОПИЕ:

(1) Мобилтел ЕАД

София 1309, ул. Кукуш 1

Ж А Л Б А

От ...........................................

гр. (с.) ........................................

тел. ......................, е-mail: .....................

Относно (кратко описание на причината за жалбата (2)

Нарушение на ЗЗП Чл.4

Нарушение на ЗЗП Чл.68е Ал.2,Чл.68г Ал.1

Изложение на обстоятелствата по спора (3)

Операторът не предоставя детайлизирана информация в месечната фактурата, и по-специално - информация за генерираният трафик на данни!

Неуведомяване в писмен вид относно подробностите , и/или промяната в параметрите на услугата - пренос на данни. Променените параметри на тази услуга,се отразяват пряко на начинът и на употреба. Това впоследствие води до не жалани от мен начисления, отразяващисе в месечната фактура предоставяна от операторът Мобилтел ЕАД.

Заблуждаваща информация относно услугите предоставяни от Оператора, която е отразена на тяхната Интернет страницат .

Неравноправни договорни условия, както и предоставяне на невярна информация относно услугата мобилен Интернет (пренос на данни).

Подадено оплакване в офис на Мобилтел ЕАД, с входящ номер: xxxxxxx /xx.xx.2010г. , на което не-получих отговор в едномесечен срок.

Към настоящият момент, договорът ми с Мобилтел е прекратен и номерът предоставен ми по договор е - неактивен.

Искане на потребителя: (4)

На основание ЗЗП и горепосочените членове от ЗЗП, да ми бъдат възстановени сумите по фактурите, от сключването ми на договор номер ............, с Мобилтел ЕАД до мометът на неговото прекратяване и деактивиране на номера.

Приложения: (5)

1. Копие от предизвестие за прекратяване на договор.

2. Копие от подадено оплакване.

3. Копие на заблуждаваща и подвеждаща информация, взета от Интернет страницата на Мобилтел ЕАД, която указва необходими параметри (настройки) за ползването на услугата, и изрично указваща: „ да направите необходимите настройки” .

4. Копие от Приложение N:1 към договор ............. от 2009г.

5. Копие от условия на тарифните планове.

6. Копие от Договор N: ..................

7. Копие от Заявка-декларация.

8. Копие на фактури N:.............,.................

Гр. (с.) ................ Подпис:.......................................

Дата: ...................

Може да не се прилагат всички документи посочени в жалбата, прилага се договорът и 1-2 фактури в които има начислен мобилен интернет ( може и да е за една стотинака :) ). Фактурите е желателно да са до Март месец на 2010г. Също така ако не ви е изтекъл договорът се маха текста от жалбата за изтекъл договор. Може като приложение да се добави текста от статията със порочната практика, описана в блога.

Моят съвет е, ако имате дори една стотинка начислена, просто не плащайте никакви сметки и нека ви спират номера и да ви съдят ако посмеят и искат :).

Жалко е, че от толкова много институции, несе намират наистина добри специалисти които да вникнат в крупната измама и наистина да има жестоки глоби, а не само да се отчита някаква дейност колкото да се покаже че има действие ( но какъв е крайният резултат .....).

Моята следваща стъпка е................да намеря добър адвокат който да има желанието да се включи в иска към МТел примерно за сума от 150 000лв ( 33.3% ако спечелим, ще са за адвоката :) ). Откъм техническата част, адвокатът може да не се притеснява :) , 99% ще бъдат "заковани" МТел. Има и консултантска фирма която да изготви техническа експертиза:), както и офицялен документ от Институция, че МТел нарушават закони и ощетяват потребителите. Има и доказателства за лъжата им, че спазват законно регламетираният срок за отговор по жалба :) .

Всяка жалба до КЗП по този проблем ще накаже МТел с парична глоба. Пускайте жалби и несе подавайте на мързела :).....

P.S.

И понеже Мтел с отношението си, вкарват потребителите в loop, подобен на спора за яйцето или кокошката, аз ще цитирам незабравимият герой Пурко по въпроса за яйцето или кокошката "Яйцето е първо, кокошка може отвсекъде да долети...."

:)

• Автор

Поредното доказателство за негативизъм в мисленето.

Да ги прецакаме и да им издействаме наказание.

Искаш да кажеш, да подминаваме когато ни крадът по НЕЗАКОНЕН начин ???? Е твоето мислене е супер позитивно и градивно, то води само към подобряване на качеството на услугите и изобщо.....................Бих казал че твоето мнение е поредното доказателство за хала в който се намира България. Не случайно тук всичко е най-скъпо а за нивото на услугите да не говорим.......Викаш да подминаваме просто така когато ни крадът а ? Викаш негативно е мисленето а ? ...........Разсмиваш ме да знаеш.

Редактирано от emko67 (преглед на промените)

Искаш да кажеш, да подминаваме когато ни крадът по НЕЗАКОНЕН начин ???? Е твоето мислене е супер позитивно и градивно, то води само към подобряване на качеството на услугите и изобщо.....................Бих казал че твоето мнение е поредното доказателство за хала в който се намира България. Не случайно тук всичко е най-скъпо а за нивото на услугите да не говорим.......Викаш да подминаваме просто така когато ни крадът а ? Викаш негативно е мисленето а ? ...........Разсмиваш ме да знаеш.

Не викам. Казвам.

Не да прецакваме, а да си търсим правата, когато сме ощетени. Не за спорта.

• Автор

Не викам. Казвам.

Не да прецакваме, а да си търсим правата, когато сме ощетени. Не за спорта.

Думата прецакваме е матафорична ( явно неси разбрал ), разбира се че става въпрос за права. А както е видно правата са нарушени и не само правата а и законите. Това че не всички го разбират е оделен въпрос, но значи ли, че като не го разбират ако подават жалби е просто за спорта ......... не. Въпреки че нерабират те защитават правата си ! Не всички може да бъдат юристи, лекари, инжинери, но всички могат да имат ниво на култура за по-добро качество на живот,услуги.........и т.н.

Думата прецакваме е матафорична ( явно неси разбрал ), разбира се че става въпрос за права. А както е видно правата са нарушени и не само правата а и законите. Това че не всички го разбират е оделен въпрос, но значи ли, че като не го разбират ако подават жалби е просто за спорта ......... не. Въпреки че нерабират те защитават правата си ! Не всички може да бъдат юристи, лекари, инжинери, но всички могат да имат ниво на култура за по-добро качество на живот,услуги.........и т.н.

Прецакване = права ?

И откога е това равенство ?

Като си толкова загрижен за хората с нарушени права, можеше поне да дадеш текста от страницата от МТел, където се дава "заблуждаваща и подвеждаща информация".

• Автор

Прецакване = права ?

И откога е това равенство ?

Като си толкова загрижен за хората с нарушени права, можеше поне да дадеш текста от страницата от МТел, където се дава "заблуждаваща и подвеждаща информация".

Дал съм ти линкове . Там има информация от страницата на Мтел както и линкове, ама явно автора е прав, защото като се сравни сегашното съдържание на страницата на МТел и това от блога се вижда промененото изречение "За ползване на услугата са необходими настройки на телефона" със това " За ползване на услугата може да са необходими настройки на телефона.". Мисля разликата е очевадна :help:

Мисля си че са го променили след като са ги одрусали от КЗП, но това значи, че една година назад най-малко те са заблуждавали , следователно всеки за този период може да си търси правата :cant believe:

Чети бре момче , нали затова са го написали хората.

P.S.

С вашите камъни по вашите глави......така е честно. Нали !

Дал съм ти линкове . Там има информация от страницата на Мтел както и линкове, ама явно автора е прав, защото като се сравни сегашното съдържание на страницата на МТел и това от блога се вижда промененото изречение "За ползване на услугата са необходими настройки на телефона" със това " За ползване на услугата може да са необходими настройки на телефона.". Мисля разликата е очевадна :P

Мисля си че са го променили след като са ги одрусали от КЗП, но това значи, че една година назад най-малко те са заблуждавали , следователно всеки за този период може да си търси правата :vomit:

P.S.

Каква ти е целта всъщност?Да прецакаш Мтел?Ти прочете ли това ,което си копирал тук и искаш всички да го пуснат като жалба към КЗП?Може ли да го ползва всеки потребител на Мтел?

Ако искаш да преебеш Мтел,просто купи няколко гранати по 100 - 150 лв и ги мятай по най-близките офиси на компанията.С тия мижави 10000 лв доникъде няма да стигнеш.Както казва Бербатов - много са нависоко ,за да те забележат.Помисли малко и напиши нещо смислено!И преди да го публикуваш, си го провери за грешки!Не се излагай!

Те,че ни дерат - дерат ни,ама от такива тъпаци най си вдигат дивидентите!

Дал съм ти линкове . Там има информация от страницата на Мтел както и линкове, ама явно автора е прав, защото като се сравни сегашното съдържание на страницата на МТел и това от блога се вижда промененото изречение "За ползване на услугата са необходими настройки на телефона" със това " За ползване на услугата може да са необходими настройки на телефона.". Мисля разликата е очевадна ;)

Мисля си че са го променили след като са ги одрусали от КЗП, но това значи, че една година назад най-малко те са заблуждавали , следователно всеки за този период може да си търси правата :)

P.S.

Предпочитам да чета, и да си правя сметката, преди да подпиша или да направя нещо.

Ти ощетен ли си от МТел ? С колко и защо ? Подаде ли жалба ?

• 3 седмици по-късно...

Кен, и аз случайно забелязах наскоро, че Мтел ми взима по 0,01 лв. за мобилен интернет всеки месец.

Нищо работа! Всеки ден търговци-разбойници ми отнемат много повече. На всеки от нас - също.

Да не говорим за всяващите страх сметки за ток, вода, отопление и какво ли още не,

които трябва да покриваме със смешните си заплати.

Ако клиентите на Мтел са два-три милиона, гушнатата сума е 20-30000 лв.

Нищо работа! Помагат им да покриват представителните си разходи и

да откриват нови начини да ни сурвакат. :down:

Причината да има толкова много опити да бъде наказана тази или онази фирма-мастодонт е в това,

че основната маса от народа вече не издържа икономически и търси под вола

утешителната сламка на отмъщението.

Е, там естествено намира нещо друго, което дори мляко не пуска... :mad:

Парадокс е, че всеки в България желае да се отнасят към него честно и коректно,

но почти всеки изключва възможността той самият да е винаги честен и коректен.

Това е един от факторите, които оформят дяволския кръг, от който едва ли ще излезем някога.

Чета и ви се чудя, защо си мислите, че винаги сте излъгани и прецакани. Аз лично и пред себе си признавам, че ми се случва неколкократно в месеца по погрешка да натисна бутона за бърз достъп до интернет, и дори веднага да прекъсна връзката, ето я тази една стотинка. Може ли да сте сигурни за повече от месец назад, че и вие не сте го правили?!

Чета и ви се чудя, защо си мислите, че винаги сте излъгани и прецакани. Аз лично и пред себе си признавам, че ми се случва неколкократно в месеца по погрешка да натисна бутона за бърз достъп до интернет, и дори веднага да прекъсна връзката, ето я тази една стотинка. Може ли да сте сигурни за повече от месец назад, че и вие не сте го правили?!

По принцип съм съгласен, че се случва човек да натисне бутона за бърз достъп до интернет и по този начин е възможно да се регистрира въпросната стотинка :) Проблемът е, че при мен се появява такса за ползван мобилен интернет (въпросната 1 стотинка, понякога и повече) при положение, че интернет настройките на телефона ми са премахнати изцяло и дефакто няма никакъв начин той да се свърже с интернет ;) Та за това става въпрос и съм сигурен, че в болшинството от случайте, тези няколко стотинки са си чиста проба мошеничество ;)

Аз неразбрах схемата но преди години когато правеха договори с инвалиди отпуснатите минути не бяха налични или непълни и така се заплащаше по тарифен план.

• Автор

Не се чуди защото явно просто нети се удава ;) .

Това че ти непомниш и неси уверена в своите действия, съвсем неозначава, че всички са така ;) .

Натискай си колкото пъти поискаш бутона, но бъди убедена, че не всички са технически олигофрени и мърльовци ;) .

Относно дали може да сме сигурни - да. Аз съм сигурен. И сега к'во правиме ?!?! ;)

Дотук ли се изчерпвате с аргуметирането относно порочните действия и практики :).........жалко......не случайно има отлив на клиенти в Мтел ;)

Не се чуди защото явно просто нети се удава ;) .

Това че ти непомниш и неси уверена в своите действия, съвсем неозначава, че всички са така ;) .

Натискай си колкото пъти поискаш бутона, но бъди убедена, че не всички са технически олигофрени и мърльовци ;) .

Относно дали може да сме сигурни - да. Аз съм сигурен. И сега к'во правиме ?!?! ;)

Дотук ли се изчерпвате с аргуметирането относно порочните действия и практики :).........жалко......не случайно има отлив на клиенти в Мтел ;)

Преди да даваш обидни епитети на хората, погледни себе си !

Виж се как пишеш ! Човек се чуди нещо за Нети на Дони ли си искал да кажеш, или напротив ?

Щом се смяташ за технически грамотен, вземи и малко литературно се ограмоти !

Чуденето е полезно и ускорява процесите в мозъка. ;)

Едната стотинка не е резултат от неконтролируемото влизане в Интернет на всички, без изключения всички потребители на Мтел. Има и такива, които не разцъкват телефоните си. Това означава, че няма как при тях да се появи злополучната стотинка, но във всяка фактура я има.

Знам със сигурност, че не съм ползвал мобилен интернет с моя телефон от момента на появяването на услугата, но архивът ми с фактури твърди, че това е ставало ежемесечно. Ами сега?!

Това е "проблемът", който дискутираме - за кражбите на едро и дребно, които допълнително ни скапват живота, въпреки нищожността на споменатата стотинка. Освен това има поговорка: "Стотинка по стотинка - левче, левче по левче - милионче".

Ако някоя действаща в Германия компания си позволи подобен финт, тя ще бъде глобена солено или лишена от лиценз. В същото време лобистите в България смучат части от нещастната стотинка и живеят на гърба на и без това изтерзания народ. Другите части от стотинката остават безнаказано в компаниите, защото практически много кражби са узаконени благодарение на овчедушието на същия този народ.

--------------

Всеки проблем изглежда различно, когато се промени гледната точка.

Разширяването на кръгозора води до възможността човек да има повече от една гледни точки.

При повечето хора повече от една гледни точки в един мозък води до шизофрения, затова и избягват да разширяват кръгозора си. :lol6:

=========================================================================================

Преди да даваш обидни епитети на хората, погледни себе си !

Виж се как пишеш ! Човек се чуди нещо за Нети на Дони ли си искал да кажеш, или напротив ?

Щом се смяташ за технически грамотен, вземи и малко литературно се ограмоти !

:wors: Кен, хубаво би било модераторите автоматично да трият неграмотно написаните и просташките мнения, а при рецидив да банват злополучниците. В този случай обаче възниква опасността всички български форуми да останат с по няколко десетки потребители, което би се отразило лошо на бизнеса. :biggrin:

Е, малко стягане почти винаги е полезно... :)

Специално проверих последните си няколко фактури от MTel.

Няма нито стотинка за интернет.

Ако забележа, че започнат да се появяват съмнителни редове във фактурата, първо ще се обърна към оператора за обяснение.

Специално проверих последните си няколко фактури от MTel.

Няма нито стотинка за интернет.

Ако забележа, че започнат да се появяват съмнителни редове във фактурата, първо ще се обърна към оператора за обяснение.

Обобщаването на тази информация и моята показва, че стотинката се отнема случайно или избирателно от "бенефициентите", но не от всички клиенти.

Обръщението към оператора за обяснение ми изглежда съвсем безсмислено, особено при такъв нищожен повод. Такова запитване едва ли ще получи разумен отговор.

Има къде по-драстични примери от "Стотинката на Мтел".

Трите електроразпределителни дружества в България от години ни правят на маймуни, но хилядите справки и оплаквания на клиенти попадат в кошчето.

Параметрите на предоставения ток на места са под всякаква критика, обаче ощетените клиенти, които го ползват, плащат наравно с другите, които получават относително качествена услуга.

Това е абсурдно.

Любопитен съм как би се чувствал, ако напрежението на така необходимия за работата ти ток достига и надхвърля 200 V само между 01:00 и 05:00 часа. През останалото време на денонощието има падове до 160 V, а средно е около 180 V. В течение на седем години са ти заминали три качествени и мощни непрекъсваеми захранвания, сбогувал си се с един хладилник и един телевизор, трафовете на луните за осветление гърмят поне веднъж годишно, от седем Нови години две си посрещнал без ток, по технически причини естествено... Спирам, стига толкова. Така е на едно място недалече от София. Изобщо няма да говоря за броя на подадените оплаквания и за резултата от тях.

В София предоставеният ми ток е стабилен 230 V. Непрекъсваемото захранване е читаво, въпреки че вече не помня кога се сдобих с него. От неизвестния брой краткотрайни спирания на тока в течение на една година не усещам и половината. Повредени електроуреди няма. Е, слава богу! Токов удар може да се получи и тук.

И на едното, и на другото място плащам тока с еднакви пари, но получавам абсолютно различно качество.

Това не е правилно и трябва да се коригира със закони. Тези закони трябва да са валидни за всички и да се спазват от всички. Трябва да изчезне социопатичния начин на мислене от времето на псевдосоциализма, основаващ се на принципа "ти си равен, но аз съм по-равен от теб, затова ще си правя, каквото искам". Едва тогава може би ще има ред в България.

Изглежда хубаво, но май няма да се получи в страна, в която хората не могат да заживеят по-добре, защото отказват да променят начина си на мислене.

Преди двадесетина години предположих, че реални промени ще има след едно-две поколения. Сега с чиста съвест мога да твърдя, че поколенията ще са поне четири. Така е, защото съм оптимист.

"Стотинката на Мтел" и "Лудориите на енергийните дружества" са отделни части на един и същ глобален за нас проблем.

Самият проблем е изграден от още хиляди късчета, които малко по малко трябва да се разчистят.

Намесих се в темата, защото въпросът е принципен. Имената на фирмите нямат никакво значение.

Доволен съм от услугите на Мтел от 199... г. Паметта ми изневерява вече. :shock11:

Цялата работа е в това, че ни докараха дотам да понасяме сурвакарчета само около Нова година, че и тогава ги гледаме подозрително. :shock11:

Редактирано от NavNav (преглед на промените)

Далеч съм от мисълта, че проблеми няма.

Има, но след като сме ги забелязали и сме решили, че не си струва да им обръщаме внимание, защо после се сърдим, че все още съществуват ?

Имаше нещо за виновния и зелника ...

• 1 месец по-късно...

И аз да се включа в спора,не бихте казали че нямам право,защото колкото и непорочни да са от Мтел,би трябвало да помислят че 692лв сметка за пренос на данни в рамките на 7часа са си крупна сума.Не става дума за компютър,а през телефон,който дори има WI-FI na 2м пред себе си.Ако ви дам упътването за употреба на телефона,едва ли ще разберете,че не трябва и да помисляте за мобилен интернет.Проблема е,че след корекция в настройките(тяхна служителка)вече не прави безумен трафик,но сметката от 691,80лв си ми виси като дамоклев меч.Има ли обяснение,какви са били тия настройки,които ми опустошиха и един ваучер за прима в рамките на минутки,докато само включа мобилния интернет,а сега трафика ми е килобайти,което е стотинки .Дори да предположим,че е служил за модем телефона,със сегашните настройки трафика идва през WI-FI рутера ми,а не през GPRS.А сегашните ми настройки са заводските,които върнах.Не знам чия е вината,но когато съм се прибрал от магазина и съм трупнал 10лв интернет,а имам 2 компютъра и лаптоп,може да се сетите дали бих ползвал телефона за тази цел и то нарочно,при положение че имам неограничен и бърз интернет през WI-FI рутер.

но сметката от 691,80лв си ми виси като дамоклев меч.

Честито на печелившите както се казва. :yanim:

Честито на печелившите както се казва.

Приятелю,ти заради рекламата,или заради "спорта" се включваш?Да има участници във форумите е добре,но някои преиграват с реклами и спам.Като гледам кръга ти от интереси,можеше и друго да напишеш,но майната му,ако може някой вирус да пуснеш,пак е нещо.

• 2 месеца по-късно...

Емко67 даваш съвети,но със сигурност не си се възползвал от тях,защото не си попадал в ситуация. От шест месеца пращам жалби до КЗП и КРС,като посочвам какви нормативни документи са нарушили Мтел,клаузи от договори и въобще как нагло прецакват клиентите си...! Реакцията е в стил:първобитен бюрократизъм и формализъм ! Единствения начин е да ги съдиш,но кой адвокат ще хванеш,те всички са на хранилка при тях !?

Аз не съм чувал КЗП да е глобявала Мтел!

Единствения начин е да се ограмотяват потенциалните клиенти на Мтел! Какво не трябва да правят...!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.