Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

До професионалните блогъри - Как да увеличим посещенията и читателите си

Featured Replies

Здравейте.

Преди три месеца създадох блогa си TheTvGuy.Net. Направих всичко по силите си да му придам приятен вид, да изглежда интригуващо и т.н

Нов съм в SEO средите и искам да се посъветвам с вас, какво трябва да променя/добавя към блога, за да преуспее?

Разгледайте го и ми кажете, какво мислите и какво трябва да направя за да увелича посещенията и читателите си.

• Какви плъгини да добавя още?
  • На кои статии мислите, че трябва да наблегна?
  • Какво ви/не ви харесва във визията и съдържанието?

Споделете триковете, които знаете, че работят. Като цяло ми направете една конструктивна критика и споделете опита си. ;)

Ето лист с плъгините, които съм инсталирал с цел подобрение на SEO:

All in One SEO Pack

Better Tag Cloud

FeedBurner FeedSmith

Google Analyticator

Google XML Sitemaps

Must Read Posts

StatPress

Twitter Tools

Бутони за Svejo.net

Бутон за topbloglog

Не съм SEO специалист, не желая и да бъда, поради ред причини, които са извън обсега на тази тема.

На кои статии мислите, че трябва да наблегна?

Ще ти отговоря, като абсолютно нормален потребител - На интересните.

Не виждам абсолютно никакъв смисъл SEO на един уеб сайт да бъде самоцел. Дори да постигнеш някакви резултати, ако съдържанието на сайта ти не е полезно, хората ще спрат да го посещават. Аз лично посещавам сайтове, които са ми полезни с тяхното съдържание.

Не виждам смисъл и в един сайт да има каре с "Връзки", в което са "изсипани" един куп безполезни връзки, без въобще да има описание...

"Етикети"

Това е сложено с единствената цел да бъде индексирано от google, защото трябва да скролирам почти до долу за да го видя.

В този ред на мисли, защо SEO "специалистите" са толкова търсени в България вместо специалистите по използваемостта на уеб сайтовете?

Защото на никой не му пука за потребителя! SEO специалистите надуват техните спукани балони, без дори да знаят как изобщо става индексирането на един сайт...

Според мен най-важното за един сайт е:

• Да бъде интересен за читателите
  • Да е максимално удобен за употреба
  • Потребителя да може лесно да се ориентира и да намира търсената от него информация
  • Текстовете да са четими а цветовете да не изморяват зрението на потребителите
  • Да е съобразен със съвременните браузъри
  • Ако съдържа дълги статии, задължително да имат съдържание, което ще помогне на потребителите
  • HTML кода да бъде максимално семантичен, така че ако потребителя го гледа през браузър, който не поддържа CSS да бъде използваем
  • Ако потребителския браузър не поддържа или е изключен Javascript интерпретатора, това да не нарушава използването на сайта

Ако един сайт притежава тези неща, то определено няма да имаш нужда от SEO "специалисти", които да правят "оптимизации", защото сайта ти ще бъде достатъчно популярен както за google така и сред потребителите.

• 2 седмици по-късно...

Не съм SEO специалист, не желая и да бъда, поради ред причини, които са извън обсега на тази тема.

Не виждам абсолютно никакъв смисъл SEO на един уеб сайт да бъде самоцел. Дори да постигнеш някакви резултати, ако съдържанието на сайта ти не е полезно, хората ще спрат да го посещават. Аз лично посещавам сайтове, които са ми полезни с тяхното съдържание.

Не виждам смисъл и в един сайт да има каре с "Връзки", в което са "изсипани" един куп безполезни връзки, без въобще да има описание...

"Етикети"

Това е сложено с единствената цел да бъде индексирано от google, защото трябва да скролирам почти до долу за да го видя.

В този ред на мисли, защо SEO "специалистите" са толкова търсени в България вместо специалистите по използваемостта на уеб сайтовете?

Защото на никой не му пука за потребителя! SEO специалистите надуват техните спукани балони, без дори да знаят как изобщо става индексирането на един сайт...

• Потребителя да може лесно да се ориентира и да намира търсената от него информация
  • Ако съдържа дълги статии, задължително да имат съдържание, което ще помогне на потребителите
  • HTML кода да бъде максимално семантичен, така че ако потребителя го гледа през браузър, който не поддържа CSS да бъде използваем
  • Ако потребителския браузър не поддържа или е изключен Javascript интерпретатора, това да не нарушава използването на сайта

Ако един сайт притежава тези неща, то определено няма да имаш нужда от SEO "специалисти", които да правят "оптимизации", защото сайта ти ще бъде достатъчно популярен както за google така и сред потребителите.

Да. Прав си, но според мене донякъде.

Не може да се пренебрегне SEO-то възоснова на това сайта да е удобен за ползване :)

До автора - Искаш ли да разменим линкове? Става дума за сайтовете в подписа ми :)

Редактирано от ogun (преглед на промените)

Не може да се пренебрегне SEO-то възоснова на това сайта да е удобен за ползване ;)

И аз мисля така.Ocвeн изиcквaниятa зa cтpyктypa, SEO включвa и дoпълнитeлни тexники, кaтo ocигypявaнe нa кaчecтвeни, тeмaтични вpъзки към cъoтвeтния caйт и peгиcтpиpaнe нa caйтa в пoдxoдящи кaтaлoзи и диpeктopии. Цeлтa нa SEO oптимизaциятa нe e дa ce лъжaт тъpcaчкитe, a дa им ce пoмoгнe дa paзбepaт тeмaтикaтa и ключoвитe дyми нa caйтa.
  • 1 месец по-късно...

Конструктивна критика - On page оптимизацията ти е на нулево ниво :) . Порабоди върху вътрешната оптимизация на блога ти . А за последното мнение - не е така . СЕО е подобряване на видимостта и присъствието на вашия сайт в интернет , най-вече в дългосрочен план :cool:

Редактирано от scorpiass (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

"Етикети"

ще кажа само, че можеш да имаш всичко това и сайта ти да е световно неизвестен за потребителите. Хората използват търсачките, ако имаш всичко гореизброено но не се класираш за позиции в индекса за търсени фрази тематични на сайта или тематиката на нещата никой няма да види полезното ти съдържаие ако ще да си изоретил студения ядрен синтез. Така, че смятам че SEO си е повече от важно и оптимизаторите никак не надуват празни балони а вършат доста работа.

• 3 месеца по-късно...

ще кажа само, че можеш да имаш всичко това и сайта ти да е световно неизвестен за потребителите. Хората използват търсачките, ако имаш всичко гореизброено но не се класираш за позиции в индекса за търсени фрази тематични на сайта или тематиката на нещата никой няма да види полезното ти съдържаие ако ще да си изоретил студения ядрен синтез. Така, че смятам че SEO си е повече от важно и оптимизаторите никак не надуват празни балони а вършат доста работа.

съгласен съм с теб защото ако си капка в морето макар и най-красивата трудно ще те забележи някои :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.