Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за конфигурация

Featured Replies

Здравейте, реших да си сменям конфигурацията и имам следното предложение:

MSI-K8N NEO3 F, nForce4-4X, D400, E16, AGR, GL

AMD SEMPRON 3000+, S754, 64BIT

DDR-400 512MB, Corsair

Cooler Master CK8-8JD2B-99, AMD K8, w/Copper

HDD160GB HITACHI 7200rpm, 8MB, S-ATA2

ASUS-EAX550/TD/128MB, Radeon X550, PCI-E

DVD+/-RW TEAC 16x, W516G, DualLayer

CODEGEN Middle ATX-6078L-1, 300W, USB, Audio

търся мнение относно съвместимоста и оптимизацията между цена качество, цената на конфигурацията е около 580$ с ДДС. Благодаря ви предварително!

Един приятел си взе 1:1 почти с този компютър, само дето той не и взе Хард диск и СД и му излезе 600 лева. Лично на мен ми се вижда скъпа цената, която ти си написал.

Тези 300W ако стигнат за 3000+ направо ще е някакъв рекорд! Слoжи едно 400W,за да нямаш проблеми.Виж дали имаш DVI изход на дъното за монитора,че като си вземеш едно TFT ще усетиш разликата!

Иначе конфигурацята си я бива!

Редактирано от deeper (преглед на промените)

Тези 300W ако стигнат за 3000+ направо ще е  някакъв рекорд!

<{POST_SNAPBACK}>

Хе хе! Дали?

Захранването ще е напълно достатъчно за тази конфигурация! Иначе че 400W е по-добре - така е, ако имаш повечко пари за даване...

За невярващите http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...ron-3000_9.html

Здравейте, реших да си сменям конфигурацията и имам следното предложение:

MSI-K8N NEO3 F, nForce4-4X, D400, E16, AGR, GL

AMD SEMPRON 3000+, S754, 64BIT

DDR-400 512MB, Corsair

Cooler Master CK8-8JD2B-99, AMD K8, w/Copper

HDD160GB HITACHI 7200rpm, 8MB, S-ATA2

ASUS-EAX550/TD/128MB, Radeon X550, PCI-E

DVD+/-RW TEAC 16x, W516G, DualLayer

CODEGEN Middle ATX-6078L-1, 300W, USB, Audio

търся мнение относно съвместимоста и оптимизацията между цена качество, цената на конфигурацията е около 580$ с ДДС. Благодаря ви предварително!

<{POST_SNAPBACK}>

тези Семпрни3000+ са с 128kb кеш вземи 3100+ 256кб кеш и рамта ще е похубаво 2x512 DDR400 SuperT CL2 и вземи по прилична видео карта да е с по високи честоти MhZ също и захранването да ти е мин 400вата както казаха (препоръчвам ти някъв Forton)

1. Вземи си ДВД писачка на LG

2. Видеото е добро, но не може да се каже, че е геймърско. Задели парички поне за чисто 6600.

3. Вземи си диск на Макстор със същите параметри.

4. Задължително си вземи марково захранване.

5. Дъното е хубаво

6. Паметта също

@deeper, ако захранването е качествено (нещо от рода на Fortron и компания) ще са му повече от достатъчни тези 300вата

И за да не бъда голословен ще ти кажа, че моят 300W Fortron, носи спокойно...

MSI K8N Neo2 Platinum s939

Athlon64 3000+ Venice E6

Kingston 2x512MB DDR3200

MSI NX6600GT-VTD128

Maxtor 80GB SATA 7200rpm 8MB cash

Seagate80GB SATA 7200rpm 8MB cash

LG LGA-4163B

и едно флопи на Sony... :)

Нали се сещаш, че ако захранването е "китайска пръчка" и 500ватово няма да го оправи cool.gif

@husi, как пък реши, че е с 128кеш от L2? 64bit Sempron с Palermo ядро, са си с 256кеш от L2.

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

Здравей,

Напъни се малко за едно Атлонче на 3000+ със сок.754, малко по скъпо, много по доволен ще бъдеш. Конфито е добро, но с Атлонче задължително ти препоръчвам!

Нека всеки да намери онова, което търси, за да е полезен и за другите!

Здравей,

Напъни се малко за едно Атлонче на 3000+ със сок.754, малко по скъпо, много по доволен ще бъдеш. Конфито е добро, но с Атлонче задължително ти препоръчвам!

Нека всеки да намери онова, което търси, за да е полезен и за другите!

<{POST_SNAPBACK}>

Ако няма да се клоква едвали ще усети разликата(с 5-6 fps повече в игрите) не си заслужава ако не е s939 със s939 определено ще усетиш разликата

ЕЕеее, бива ли, такъв пост!?

Човека пише чипсет nForce4-4x, хайде кажи ми какво е добро за този чипсет сок.939, ли?

Само усмивки! cool.gif

Мда. Естествено, че за nForce 4 или 4 Ultra по-добрия вариант да е за с. 939. По много причини.

Не съм съгласен за сокет 939. Ето и една статия вместо аргумент:

http://www.overclockers.ru/lab/20992.shtml

Ако ви мързи да четете - ще резюмирам, че въпросната разлика в производителността м/у NF4 s. 754 и NF4 s. 939 със Athlon 64 3000+ е 1%!!!

А в пари се изразява с около 100$. Дефакто пари на вятъра. Без да броим, че този сокет го чака същото бъдеще като 754, в края на тази година...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

И аз не съм съгласен с твоето мнение за с.939. Едва ли ако нямаша полза от него AMD,VIA, nVidia, а вече и ATI биха вложили толкова пари в разработката на процесори, чипсети, чипове и ред други неща.

Някои и от предимствата погледнати през един и същ чипсет, а именно nForce 4 и nForce 4 Ultra:

1. Ще се задържи по-дълго на пазара от с.754

2. Повече възможности за ъпгрейд на системата

3. Поддръжка на двуядрени процесори и такива с повече L2 Cache.

4. По-висока пропускателна възможност на системната шина.

5. Поддръжка на двуканална памет

6. Поддръжка на SATA II

Може при чисто сравнение на процесори с.754 и с.939 разликата теоретично да е малка и почиваща на разлики в архитектурата, то взети в съвкупност горепосочените неща дават предимство на с.939.

Видях линка който си дал, но за мен теста там не е коректен. Винаги се губи прозиводителност когато сваляш честотата на един процесор, дори само с множителя. А при наличие на AMD Athlon 64 3000+ s.754 и AMD Athlon 64 3000+ s.939 ми се струва, че нещата са малко тенденциозни. И се натъкнах на още нещо - дава се прекомерно голяма разлика цената на двата процесора - 80-90 долара, което не отговаря на истината. И затова ми се струва, че някоя руска фирма за компютри има доста стока в едната категория за разкарване.

Офф, аман заман! Човека пише, NFORCE4 - 4x дъно на MSI, на мене това ми говори в най-дорият случай Атлонче на сокет 754! Какви сокети 939 дирите на това дъно, незнам? Човечеца си е направил, сметчицата за едно, що годе прилично компютърче, и може да добави малко мощ откъм процесор с 512 кеш на сокет 754, за не много пари!

Хайде, моля ви се без безмислени спорове, на човека му трябва готово решение!

Благодаря за вниманието!

Офф, аман заман! Човека пише, NFORCE4 - 4x дъно на MSI, на мене това ми говори в най-дорият случай Атлонче на сокет 754! Какви сокети 939 дирите на това дъно, незнам? Човечеца си е направил, сметчицата за едно, що годе прилично компютърче, и може да добави малко мощ откъм процесор с 512 кеш на сокет 754, за не много пари!

Хайде, моля ви се без безмислени спорове, на човека му трябва готово решение!

Благодаря за вниманието!

<{POST_SNAPBACK}>

Мисля, че макар и малко съм грамотен в света на хардуера и не паса трева за да не видя какво е писал човечеца. Спор няма. Само изясняване на нещата, за да е по ясно кое, какво, защо и как в единия и другия случай.

Няма да давам съвети, защото всички тук сте компетентни, а пък аз споря безмислено за глупости.

А за да не съм голословен все пак ще постна две конфигурациии, по една за двете платформи:

Сокет 754

FOXCONN NF4K8AB-8EKRS, nFORCE4, soc.754, FSB1600MT/s, single DDR400/3/3G, PCI-E 16x, 4XPCI, Audio 7.1 realtek, LAN, 4xSATA, Raid, ATX

ATHLON64 3000+/2G/512K/BOX soc.754

DDRAM 512MB 400MHz OEM

DDRAM 512MB 400MHz OEM

160GB HITACHI 7200rpm, SATA II, 8MB cache

NEC ND-4550A DVD+RW/-RW/16x

SAPPHIRE X550 PCI-E/128M/TVOUT

LINKWORLD ATX MIDI TOWER CASE 431-07 with 420W PSU, Silver black w/USB&Audio

Цена с ДДС около 600 долара.

Сокет 939

FOXCONN NF4UK8AA-8EKRS, NF4 Ultra, ATX, FSB2000MT/s, s.939, Dual DDR400/4G, PCIex16, 7.1 realtek, GLan, 2 USB,4xSATAII, RAID. 1394

ATHLON64 3000+ soc.939 BOX

DDRAM 512MB 400MHz OEM

DDRAM 512MB 400MHz OEM

160GB HITACHI 7200rpm, SATA II, 8MB cache

NEC ND-4550A DVD+RW/-RW/16x

SAPPHIRE X550 PCI-E/128M/TVOUT

LINKWORLD ATX MIDI TOWER CASE 431-07 with 420W PSU, Silver black w/USB&Audio

Цена 655 долара с ДДС

Разликата между двете системи е 55-60 долара.

Нека човека си прецени сам какво да вземе.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

За Ник, само хубави думи!

Все пак и на мен ми помогна преди време, за компа, макар че после конфигурацията ми се измени коренно, защото влязаха екстра парички в проекта! :conver:

Благодарим ти Ник, че те има!

Наздраве :)

• Автор

Благодаря на всички за препоръките които сте ми дали. Благодаря ти Ник са предложенията. До колкото разбрах слабите места за захранване и видео. Ще се опитам да се напъна за по-добро видео а може да се замисля и за сокет 939. А памет може би ще добавя след време.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.