Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно firmware update на w810i

Featured Replies

Здравейте приятели ! Искам да задам един въпрос - със Sony Ericsson w810i съм и задължително трябва да си сменя софтуера, по скоро да го ъпдейтна. Казаха ми, че нямало друг начин освен на сервиз, но аз все пак да си попитам, има ли начин да го ъпдейтна сам, понеже доста се прецака - не отваря папки, програми... доста проблеми.

Мерси за вниманието!

Редактирано от RedThunder (преглед на промените)

Здравей.Точно за "ъпдейт" можеш и сам да си го направиш-стига с GSM-а да са ти дали синхронизационен диск и кабел-ако ги нямаш-изтегли си го,потърси из нета...за кабела е ясно-ако липсва-на магазина...Когато всичко е на лице,следваш инструкциите от PC suite и трябва да се получи-не е никак сложно.Успех. ;)

• Автор

Здравей.Точно за "ъпдейт" можеш и сам да си го направиш-стига с GSM-а да са ти дали синхронизационен диск и кабел-ако ги нямаш-изтегли си го,потърси из нета...за кабела е ясно-ако липсва-на магазина...Когато всичко е на лице,следваш инструкциите от PC suite и трябва да се получи-не е никак сложно.Успех. :cool:

Благодаря, но възникна проблем. Изтеглих една програмка която ъпдейтва, свързах си телефона с USB кабела както беше показо, но така и не показва да е свързан. Показва само как се слага и пише какво да се прави - паря си го, но просто не показва да е свързан телефотна с кабела и компа. Поисках USB кабел от приятели - същата работа... пробвах с друга програмка която ъпдейтва и има възможност и за BlueTooth вариант на свързване - същия проблем, или ще изкара грешка или ще покаже, че не е свързан. Ако имаш идей... и все пак много ти благодаря за вниманието !

Благодаря, но възникна проблем. Изтеглих една програмка която ъпдейтва, свързах си телефона с USB кабела както беше показо, но така и не показва да е свързан. Показва само как се слага и пише какво да се прави - паря си го, но просто не показва да е свързан телефотна с кабела и компа. Поисках USB кабел от приятели - същата работа... пробвах с друга програмка която ъпдейтва и има възможност и за BlueTooth вариант на свързване - същия проблем, или ще изкара грешка или ще покаже, че не е свързан. Ако имаш идей... и все пак много ти благодаря за вниманието !

Свързваш кабела и изчакваш. Обикновенно отнема малко време докато се свърже. Друго - когато свържеш телефона те пита на какъв режим да го свърже. Сега не се сещам при сони ериксон как бяха опцийте за да ти кажа коя да избереш, но е важно. Друго важно е по време на самия ъпдейт да не ти звънне телефона или да не падне батерията. Включи го на зарядно и сложи някоя малко популярна сим карта. Програмката за ъпдейта е Sony Ericsson PC Suite. Ако си свалял друга може и да не ти свърши работа. Ето и линк:

http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=743

• Автор

Благодаря ти, ще го пробвам непременно, след това ще пиша за резултата. Благодаря отново!

P.S. Suite-то си върши работата, но с кабел не открива телефона, включвам bluetooth - открива го, въвеждам си паскода, започва да се свързва и се прецаква... не знам от какво е, уж всичко си е наред...

P.S.2 Ок ето го проблема - свързвам се с BlueTooth започва синхронизация wtfo.th.pngи забелязвам, че по едно време блутута ми просто решава да се изключи и изчезва от всякаде - process tab-a, лентата, просто се изключва и съответно програмата казва, че има error и прекратява синхронизацията.

Относно USB кабела ми - твърде стар е и открих, че на 2 места е прекъсан - от време на време чатка, но просто не става вече...

Доста е рисковано да ъпдейтваш през блутут. Не го прави! Или намери друг кабел или се откажи от ъпдейта.

• Автор

Ок. Значи търся друг кабел, няма да е трудно да си намеря, доста приятели ползват SE, дано само да нямам други проблеми с ъпдейта, че се измъчих :cool: Стискай палци ! :)

Ок. Значи търся друг кабел, няма да е трудно да си намеря, доста приятели ползват SE, дано само да нямам други проблеми с ъпдейта, че се измъчих

Подобна актуализация се прави само и единствено по кабел. Дори при Нокиа би трябвало да ти откаже ако нямаш свързан кабел. След успешен ъпдейт би следвало да имаш по-добра камера и други предимства, успех :)

• Автор

Подобна актуализация се прави само и единствено по кабел. Дори при Нокиа би трябвало да ти откаже ако нямаш свързан кабел. След успешен ъпдейт би следвало да имаш по-добра камера и други предимства, успех :yanim:

Безуспешно... пробвах по много начини, различни версий на PC Suite и пак греда, свързвам кабела с телефона и компа, започвам да ги синхронизирам от програмата, уж всичко е наред и изведнъж губи връзка и то всеки път по едно и също време, приблизително 20 секунди след началото... мисля че трябва да се откажа.

Очевадно е че проблема е и хардуерен-като започнем от буксата(почистена е добре,нали)след нея са вече стъклените чипове(кристали) които обуславят 100% от връзката ти с телефона-било то зарядно или кабел и се стигне до процесора-възможно е да има пропукали се шини...А може и да има нужда от Box-при сегашния вариант просто да го разкача PC-то,и да има нужда от по-сложна програмна техника-не знам с кое от изброеното можеш да се справиш сам... sad.gif

• Автор

Очевадно е че проблема е и хардуерен-като започнем от буксата(почистена е добре,нали)след нея са вече стъклените чипове(кристали) които обуславят 100% от връзката ти с телефона-било то зарядно или кабел и се стигне до процесора-възможно е да има пропукали се шини...А може и да има нужда от Box-при сегашния вариант просто да го разкача PC-то,и да има нужда от по-сложна програмна техника-не знам с кое от изброеното можеш да се справиш сам... sad.gif

И аз не знам от къде да започна, но мисля първо да кажа, че компютъра е добре, уверих се понеже оставих PC suite-то настрани и влязох в сайта на SE, от там изтеглих някаква програмка Update Service, която беше описана като най-доброто решение за ъпдейт или нещо такова, свалих, инсталирах, пуснах - следвах инструкцийте и то реши, че се ъпдейтна, поне така изписа програмката и update service -> system information на телефона, но проблемите далеч не са се махнали - все още не отваря някой папки, файлове от даден тип и още доста кусури... наистина мисля, че не е от компютъра (ДАНО!) ... та изглежда проблема си е само в телефона и единственото решение - сервиз.

Относно по-горният пост, където беше споменато, че камерата ще бъде по добра, мисля че наистина е така, ъпдейтът си е свършил част от работата, но все пак да не греша аз ? Една бърза справка - ъпдейтът не само подобрява телефона, но и поправя (или нещо подобно) грешки и т.н, защото телефона си има нужда "repair", както споменах още в първия си пост - не иска да отваря папки, файлове и др. ; куп проблеми.

Все пак искам да благодаря на всички за оказаната помощ, поне си струваше да опитам сам да се справя с проблема.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.