Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трафика към сайта ми скочи неимоверно

Featured Replies

Ще онагледя със статистика от последните месеци.

57420206.jpg

Както е видни трафика се е увеличил в пъти а посещаеемоста не.

Как да огранича трафика и ще доведе ли тази мярка до отлива на посетители?

Както е видни трафика се е увеличил в пъти а посещаеемоста не.

Как да огранича трафика и ще доведе ли тази мярка до отлива на посетители?

Чрез ръчен анализ на заявките от айпитата, може би има многократни повтарящи се заявки, които трябва да се блокират. Просто трябва да анализираш на ръка трафика и заявките, да го следиш докато хванеш проблема. Не зная какъв е сайта, може би има големи файлове или някаква мултимедия, която го товари така ? Отлив може би има заради намалялата скорост на зареждане.

• Автор

Чрез ръчен анализ на заявките от айпитата, може би има многократни повтарящи се заявки, които трябва да се блокират. Просто трябва да анализираш на ръка трафика и заявките, да го следиш докато хванеш проблема. Не зная какъв е сайта, може би има големи файлове или някаква мултимедия, която го товари така ? Отлив може би има заради намалялата скорост на зареждане.

Извите трябваше да уточня, че саъта е на системата е107 и на същия хост е качен и форум IPBoard.

Проследих ИП тата които генерират по- голям трафик и им забраних достъпа но само до форума не и до сайта.

За съжеление черпя информацията единствено от статистиката на хостинга. Проблем не е само трафика а и надвишаването на процесорното време. Има ли как да се намали както трафика така и натоварването? Форума е оптимизиран до колкото позволява.

Големият трафик, може да се дължи на hot-linking към твои ресурси - flash клипове, висококачествени снимки и т.н.

Забрани hot-linking-а през контролния панел на хостинга.

Ако е необходимо (или само за проба) временно забрани форума (или сайта) за да разбереш къде се генерира трафик.

От статистиката на хостинга може все пак да разбереш, кои страници (ресурси) се достъпват най-много.

ъъъ? дай линк към сайта да разгледаме поне, такъв луд наплив или нещо без пари се раздава или е друга авантата :help wanted4:

смени си хостинг плана ето ти една опция :) за 70лв на година има неограничен трафик към icn.bg което е супер далавера според мене. :)

и аз скоро ще качвам cms и само ще се радвам ако набере такава популярност и брой посещения като твоите :)

• Автор

Големият трафик, може да се дължи на hot-linking към твои ресурси - flash клипове, висококачествени снимки и т.н.

Забрани hot-linking-а през контролния панел на хостинга.

Ако е необходимо (или само за проба) временно забрани форума (или сайта) за да разбереш къде се генерира трафик.

От статистиката на хостинга може все пак да разбереш, кои страници (ресурси) се достъпват най-много.

Отдавна съм настройл hot-linking но дали е както трябва не съм сигурен!?

20090821.jpg

86494851.jpg

72944144.jpg

На сайта има видио секция с вградени линкове на клипове но те са не повече от десетина.

Имам и директория с качени много rar pdf файлове с ръководства за теглене.

смени си хостинг плана ето ти една опция за 70лв на година има неограничен трафик към icn.bg което е супер далавера според мене

Аз съм на хост при ICN но от един месец ме натискат да мина на VSP защото съм им пържел процесора :)

Редактирано от ALEXONE™ (преглед на промените)

ъъъ? дай линк към сайта да разгледаме поне, такъв луд наплив или нещо без пари се раздава или е друга авантата :)

смени си хостинг плана ето ти една опция :) за 70лв на година има неограничен трафик към icn.bg което е супер далавера според мене. :ph34r:

и аз скоро ще качвам cms и само ще се радвам ако набере такава популярност и брой посещения като твоите :)

Може ли линк към този план за 70лв на година с неограничен трафик ?

на сайта им го има План икономичен 6,90х12=84 ако искаш да се заяждаш не си познал :) цената се получава с отстъпки, промоция, промоционален код,кой как се уреди :yanim: пък и 84 лв са добра алтернатива за неограничен трафик. айде не се прави на интересен друг път :)

на сайта им го има План икономичен 6,90х12=84 ако искаш да се заяждаш не си познал :cool: цената се получава с отстъпки, промоция, промоционален код,кой как се уреди ;) пък и 84 лв са добра алтернатива за неограничен трафик. айде не се прави на интересен друг път :D

Ако са 84 лв - напиши 84.

Какво ме интересува какви кодове или отстъпки използва някой си.

Аз мога и без пари да си взема, но не казвам, че еди кой си хостинг дават безплатно.

Имам и директория с качени много rar pdf файлове с ръководства за теглене.

Ами то се вида и от справката, че те точно архивите и пдф-ите правят най-големия трафик. А ако генерираш тези пдф-и в реално време... чудно как не е изпържен още проца rolleyes.gif Не мога нищо повече да ти кажа, сам решаваш дали да ги забраниш или не ? Но подобен трафик и натоварване за без пари или за малко пари няма да намериш. Не слушай и не вярвай на подобни евтенийки за само 70 лева на година. Ако искаш сериозен хостинг и прилична скорост трябва да се плаща. Успех wink.gif

"смени си хостинг плана ето ти една опция за 70лв на година има неограничен трафик към icn.bg което е супер далавера според мене"

Аз съм на хост при ICN но от един месец ме натискат да мина на VSP защото съм им пържел процесора

kmvasilev:Не слушай и не вярвай на подобни евтенийки

той е точно на тази евтенийка, ама кой да чете

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Поздрави за оптимизацията.

:line dance:

Благодаря.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.