Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ати радеон 9550 към 9600

Featured Replies

Та от бая време знам, че мойта видео карта 9550 може да стане 9600 с флаш на биоса . Та добре четох теми в нета ама не мога да разбера ако го флашна, може ли да стане нещо да се развали или ? . Видеото мойто е elixir 9550 (мислех, че елексир са куци ама се клоква добре :) ) . И има ли нещо точен модел на биоса или може да се използват всички (асрок 775 дуал 880про дъното) . Или аз незнам нещо или нещо ми се губи . Помагайте ако можете :)

• Автор

не знам как става и какво включва затова дадох дъното :baby: . А как мога да го флашна тоя биос ?. Трудно ли е или е само с няколко кликчета

ЦЪК.

Ако искаш да си на 100% сигурен, че нищо няма да се повреди, то си намери PCI видео карта или дъно с вградена видео карта.

Според мен няма смисъл да сменяш биоса, а просто да я клокнеш, спомням си че моята едно време се клокваше почти двойно памет и доста ядро.

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• Автор

Мерси колеги, почвам след малко да го пробвам. Само дано да намера биос за еликсир 9600 :ph34r:

Аз не съм я флашнал моята, просто я клокнах core:413Mhz, memory 330(660).

Здравей! Напремето имах 2 сапфирски 9550., първия беше 256 мб, другия 128. 256-цата се клокеше на около 300 mhz, а 128-цата стигаше 450. Ползвах биос редактор, като предварително бях тествал дълго време с ати tools, да знам на какви честоти е стабилна. Не се занимавай да търсиш друг биос, безполезно е.

Само дано да намера биос за еликсир 9600 :speak:

Биос редактора имаше и опция в която променяш "опознаването" на картата, да я намира като 9600 про например или друг производител, но това е без значение за производителността. Във важната тема за клок на видеокарти има всичко което ти трябва, успех!

EDIT: Префлашването с редактиран биос само ще ти спести overclock чрез програма като Ati tools всеки път при стартиране на OS, зададените честоти ще са по подразбиране. Бъди сигурен че е стабилна! Дори да намериш работещ биос от 9600 про може за малко Mhz(примерно да е стабилна на малко под референтните честоти за въпросния нов биос) да вади артефакти, както по-горе подсказах е строго индивидуално.

Редактирано от accel (преглед на промените)

• Автор

ами мойто еликсирче стигна до 490мхц без артефакти, но при натоварване на по - нови игри ми изписваше, че не може да играм на тази честота :offtopic_s:

Моя съвет е да не флашваш с чужд софт(9600) Аз прецаках една 8600 по този начин и си замина...

Ползвах nibitor. Послушай всички и си я флашни с завишение честоти. След като и разбереш границите, върни 15-20 мхз те и без това няма да ти докарат кой знае каква пройзводителност. Колкото да се подсигуриш да не бараш пак...

Най-хубавото е че дори да я омажеш, има шанс да се оправи с някой PCI-ка а ако не стане поне няма да изгориш с много...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.