Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с п-сто-вероятно звукова карта

Featured Replies

Здравейте. Значи проблема е следния :когато слушам музика радио или гледам филм ,понякога звука забива ,получава се едно бррррр..компа забива за секунда и после тръгва.Преинсталирах OC-то защото в един момент звука изчезна /проблем с драйверите вероятно/и почнах начисто./имам нова видио карта,но това го правеше и преди-ако има значение /,звуковата ми карта е вградена в дъното,обаче дали тя е проблема ,и маже ли да се сложи нова при условие ,че старата е вградена,Маля помогнете.

компа е старичък:

AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3100+

ASRock K8SLI-eSATA2 (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 1 Future CPU Port, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)

ULi/ALi M1697, AMD Hammer

ASUS EAH4650 series (1024 MB)

ATI Radeon HDMI @ ATI RV710/730/740 - High Definition Audio Controller

Realtek ALC660 @ ULi/ALi M5461 High Definition Audio Controller

Здравейте. Значи проблема е следния :когато слушам музика радио или гледам филм ,понякога звука забива ,получава се едно бррррр..компа забива за секунда и после тръгва.Преинсталирах OC-то защото в един момент звука изчезна /проблем с драйверите вероятно/и почнах начисто./имам нова видио карта,но това го правеше и преди-ако има значение /,звуковата ми карта е вградена в дъното,обаче дали тя е проблема ,и маже ли да се сложи нова при условие ,че старата е вградена,Маля помогнете.

компа е старичък:

AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3100+

ASRock K8SLI-eSATA2 (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 1 Future CPU Port, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)

ULi/ALi M1697, AMD Hammer

ASUS EAH4650 series (1024 MB)

ATI Radeon HDMI @ ATI RV710/730/740 - High Definition Audio Controller

Realtek ALC660 @ ULi/ALi M5461 High Definition Audio Controller

Конфигурацията я има в описанието ти :D А с каква ОС си? (xp, VISTA, 7, ...) С какво слушаш музика? (колонки, система 5+1 - 2+1.. , усилвател)

Опита ли да сложиш по нови драйвъри за звуковата карта?

P.S. Проблема със сигурност не е от видео картата :)

С каква операционна система си?

Опита ли с по-нови драйвери?

И да, може да се сложи външна аудио карта-на PCI слот.

Нова аудио карта може да се намери и за 15-тина лева например.

И не, видео картата едва ли е виновна за проблема ти.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

ОС- WIN XP .обаче се появи и друг проблем ,компютъра не тръгва при стартиране от копчето чува се многократно писукане,дава ,че зарежда ,понякога се появявя черен екран с една чертичка,понякога монитора вобще не тръгва,а веднъж на черен екран се чу звука от зареждането на win-a ,понякога тръгва,но чак след няколко опита,появи се и син екран ,на който пишеше нещо за проблем с паметта,та въпросът ми е дали проблемът е в захранващия блок или е паметта или е нещо друго ,захранването е на 350 W

ОС- WIN XP .обаче се появи и друг проблем ,компютъра не тръгва при стартиране от копчето чува се многократно писукане,дава ,че зарежда ,понякога се появявя черен екран с една чертичка,понякога монитора вобще не тръгва,а веднъж на черен екран се чу звука от зареждането на win-a ,понякога тръгва,но чак след няколко опита,появи се и син екран ,на който пишеше нещо за проблем с паметта,та въпросът ми е дали проблемът е в захранващия блок или е паметта или е нещо друго ,захранването е на 350 W

Ти ли си слага видеокартата? Виж да не се е разместила от слота и дали е захваната хубаво. Ако можеш да опишеш писуканията (колко са на брай и като продължителност - например 3 дълги едно късо ....)

• Автор

захранването е Codegen з50 w на 4 години

компа тръгва не-от първия път /с писукане едно и също равномерно/ и след натискане копче рестарт ,защото екрана не се включва /копчето отдолу си стои жълто нищо че се чува как въртат вентилаторите вътре/ ,след като разместих рама,при стартиране изписа нещо за биоса-не видях какво мярнах думата драйвер и зареди но докога ще кара ?

Редактирано от ddnd (преглед на промените)

ве4е вобще не стартира но вентилаторите се вартят и писука докато не извадя щепсала.заранването е годеон 350 w или нещо подобно.видио картата ми слагаха в сервиз.

тръгна не-от първия път с писукане и след натискане копче рестарт ,защото екрана не се включи ,след като разместих рама,при стартиране изписа нещо за биоса-не видях какво мярнах думата драйвер и зареди но докога ще кара ?

Виждам че си с дъно Asrock на по-старите им дъна сата кабелите са от много мека пласмаса.

С две думи, смени си кабела на хардиска.

Виждам че си с дъно Asrock на по-старите им дъна сата кабелите са от много мека пласмаса.

С две думи, смени си кабела на хардиска.

Не е от кабела,имал съм същия проблем със сата кабел на ashrock ,компа не писукаше просто зареждаше и изписваше boot device или нещо подобно.

Не е от кабела,имал съм същия проблем със сата кабел на ashrock ,компа не писукаше просто зареждаше и изписваше boot device или нещо подобно.

По принцип си прав.

когато слушам музика радио или гледам филм ,понякога звука забива ,получава се едно бррррр

Това ме наведе на мисълта за проблем с хардиска(или рам памет) и съм почти убеден че проблема е в кабела.

Харда се натоварва загрява, кабела се разхлабва и се получава описания от автора проблем.

Аз 1 път съм чувал 'бррр'на колоните и имаше проблем в ел мрежата така,че нищо чудно и да е от захранването,което според мен е буклук.

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

• Автор

ЗДРАСТИ ОТНОВО,ЗАНЕСОХ ГО НА СЕРВИЗ В КРАИНА СМЕТКА ,И ОТТАМ МИ КАЗАХА ,ЧЕ ДЪНОТО Е ЗАМИНАЛО ПОРАДИ КОНДЕНЗ/ОТ КЪДЕ ЛИ/И ЩЕ ГО ПРОБВАТ С ОБМЕЗМАСЛИТЕЛ ИЛИ НЕЩО ТАКОВА И АКО НЕ СТАНЕ ТРЯБВА НОВО ДЪНО РАМ И ПРОЦЕСОР.ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ?

ЗДРАСТИ ОТНОВО,ЗАНЕСОХ ГО НА СЕРВИЗ В КРАИНА СМЕТКА ,И ОТТАМ МИ КАЗАХА ,ЧЕ ДЪНОТО Е ЗАМИНАЛО ПОРАДИ КОНДЕНЗ/ОТ КЪДЕ ЛИ/И ЩЕ ГО ПРОБВАТ С ОБМЕЗМАСЛИТЕЛ ИЛИ НЕЩО ТАКОВА И АКО НЕ СТАНЕ ТРЯБВА НОВО ДЪНО РАМ И ПРОЦЕСОР.ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ?

Възможно е. От къде тоя конденз? Някъде на влажно ли го държиш тоя компютър? Чак и рам паметта ли си е отишла..бая конденз е било..

Гаранционен ли е?

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор

не го държа на влажно и затова ми е странно,а паметта и процесора трябвало да се сменя заради дъното.

не го държа на влажно и затова ми е странно,а паметта и процесора трябвало да се сменя заради дъното.

Не случайно казват, че от към дъно не трябва да се пести, то е основата !

А не купувайте това което ви предлагат в магазина.

Аз първо чета ревю за дадени компоненти и чак тогава си правя сметка.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.