Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DVDто чете CD ,но не и DVD

Featured Replies

Хора, помагайте! Отдавна не бяхме ползвали DVDто на компютъра.Вчера дъщеря ми реши, че ще гледа филм,но не би.CDта вървят но не и DVD.Дава,че уиндолса не може да чете такъв формат(айде стига,а преди месец и половина как го четеше?).Не е от дисковете защото на лаптопа си вървят.Ъпдейтнах кодеците за устройството,ъпдейтнах и уиндоса и пак никакъв напредък.Аз се изчерпвам до тук.Моля ви помогнете!Само ми говорете на български защото съм на "вие" с английския и компютърния.Предварително ви благодаря.

Редактирано от DaniTzv (преглед на промените)

1.Сканирай за вируси

2.Влезни в safe mode (преди това махни двд у-во ,а ако си с лап топ махни всичко само за ток-а адаптора да остане)

3.Ако си на WindowsVista / 7 (понеже незнам как е на XP , но трябва да е подобно) влезни в control panel - devices and printers

4.Намери двд у-во-то и натисни десен бутон на мишката (ако си с лап топ на тач пад-а) , след това Hardware - и там на всичко натискаш properies - и след тоава uninstall

5.Стратираш кашона както като хората и връзваш двд у-во-то към кашона.

6.Driver-ите ще започнат сами да се инсталират.

ГОТОВО!! АКО ТОВА НЕСТАНЕ ГО ЗАНЕСИ НА СЕРВИЗ ДВД У-ВО -ТО

МОЛЯ ДА НАПИШЕШ ДАЛИ СЛЕД ТОВА КОЕТО НАПРАВИ ОТГОРЕ РАБОТИ.

Поздрави от фирма SuperIBM.

www.superibm.1gb.bg

"Кашона "на PCто ли казваш?

Да!!

Хора, помагайте! Отдавна не бяхме ползвали DVDто на компютъра.Вчера дъщеря ми реши, че ще гледа филм,но не би.CDта вървят но не и DVD.Дава,че уиндолса не може да чете такъв формат(айде стига,а преди месец и половина как го четеше?).Не е от дисковете защото на лаптопа си вървят.Ъпдейтнах кодеците за устройството,ъпдейтнах и уиндоса и пак никакъв напредък.Аз се изчерпвам до тук.Моля ви помогнете!Само ми говорете на български защото съм на "вие" санглийския и компютърния.Предварително ви благодаря.

Добре е да уточниш отваря ли се съдържанието на диска - по- точно може ли да се "отвори" DVD диска, така, че да се видят файловете на тоя диск. Това уточнение е нужно за да се изясни дали DVD устройството е изправно като хардуер, или проблема е софтуерен и операционната система не може да работи с DVD формат. Aко е последното, може да си инсталираш K-Lite Codec Pack - предполагам, че ще разреши (софтуерния) проблем.

Посети тази страница на Microsoft и кликни на зеления бутон от дясната горна половина на страницата:

http://support.microsoft.com/kb/314060

Ще изтеглиш малка програма, която ще те напътства при диагностицирането на проблема и ще го оправи, ако е от софтуерно естество.

Преди време и аз имах такъв проблем.Тогава ме посъветваха да си инсталирам "CyberLink PowerDVD",и проблема се оправи.Така че ако проблема при теб ако не е от хардуера,може да пробваш програмата.

• Автор

Добре е да уточниш отваря ли се съдържанието на диска - по- точно може ли да се "отвори" DVD диска, така, че да се видят файловете на тоя диск. Това уточнение е нужно за да се изясни дали DVD устройството е изправно като хардуер, или проблема е софтуерен и операционната система не може да работи с DVD формат. Aко е последното, може да си инсталираш K-Lite Codec Pack - предполагам, че ще разреши (софтуерния) проблем.

От доста време вече си играя с това DVD,и чесно мого ме дразни.За файловете:не, не се виждат.Днес и то по-точно току що установих,че от 30 диска два успя да види като ги маркира,че са CD с съдържание 4GB и те взеха,че тръгнаха.

От доста време вече си играя с това DVD,и чесно мого ме дразни.За файловете:не, не се виждат.Днес и то по-точно току що установих,че от 30 диска два успя да види като ги маркира,че са CD с съдържание 4GB и те взеха,че тръгнаха.

Какви са дисковете, които са тръгнали - матрични или записвани от (друг) компютър? Ако са матрични - т.е. така да се каже "оригинални", причината най- вероятно е в лазера, което вече означава, че е време да си купиш друга записвачка. Все пак първо опитай почистване и малко "смазване" на шпиндела.

• Автор

Какви са дисковете, които са тръгнали - матрични или записвани от (друг) компютър? Ако са матрични - т.е. така да се каже "оригинални", причината най- вероятно е в лазера, което вече означава, че е време да си купиш друга записвачка. Все пак първо опитай почистване и малко "смазване" на шпиндела.

Не,не дисковете са си наши,в смисъл, че ние сме си ги правили както и останалите със същата програма и настройки както и останалите.Чакам да събера достатъчно детски филмчета и ги мятам на някой диск. Дъщерята като се влюби в някой филм го гледа по сто пъти.Незнам откъде са ми попаднали двата, които тръгват, може би сме ги купили само да качим филмчетата,а останалите са си направо от кутии.Тези двата,които тръгват са на SONY(DVD-R),а останалите са на (Verbatim DVD-R),(MediaSys),(Offise1Superstore}.Май ще го даваме за ремонт (DVDто).

Посети тази страница на Microsoft и кликни на зеления бутон от дясната горна половина на страницата:

http://support.microsoft.com/kb/314060

Ще изтеглиш малка програма, която ще те напътства при диагностицирането на проблема и ще го оправи, ако е от софтуерно естество.

Бате това го пробвахме още в самото начало.Нали се сещаш, че всичко оригинално на Microsoft е платено,а той все ме води на такива места.

• Автор

Преди време и аз имах такъв проблем.Тогава ме посъветваха да си инсталирам "CyberLink PowerDVD",и проблема се оправи.Така че ако проблема при теб ако не е от хардуера,може да пробваш програмата.

Инсталирах го и него.Ама това е плйър.Аз с плейърите нямам проблем.Пробвах за всеки случай и с него.Казва, че няма поставен диск.Проблема е в устройството,което ще бъде разкачено за евентуален ремонт или замяна.Ако не е в него проблема ще ви кажа.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.