Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да се преинсталира?

Featured Replies

Моля Ви, нужен ми е съвет!

От 3,5 години имам компютър. Напоследък все по-бавно и по-тромаво отваря каквито и да е било програми. Всеки ми казва - трябва да се преинсталира. Трябвало да се прави всяка година. Е да, ама аз не мога. Питах при интернет-доставчика, от там казаха че го правят срещу 35 лв или 50, ако дойдат в къщи. ОК, обаче се обадили вместо на мобилния ми, на домашния и казали на майка ми, че е по 50 лв на час. Тооо.. това, ако се налага - ок, но малко странно ми звучи на час - ми то, ако човек реши може и локуми да разтяга..

После един познат ми настоя, че не трябвало да се преинсталира, а само да се почисти. И снощи чистихме. Като че ли има малко подобрение, ама пак не е баш както трябва, както беше..

Не знам за тебе , но на мен ми се е случвало и през седмица да преинсталирам уиндоус...

И на мен сега ми се налага да го преинсталирам , но мисля , че е нормално през 6 месеца или 1 година да се преинсталира като се запазва най-важното от компютъра на флашка или вънешн хард диск ..

На мен никога компютъра не ми е издържал 3,5 години без преинсталация ...

Северина' 16 май 2010

От 3,5 години имам компютър.....

браво !!! това си е рекорд ! :cool:

горкия комп ако се преинсталира сигурно ще литне (шегувам се) ;)

помисли за някой приятел или близък който може да ти помогне :)

Редактирано от К и к е (преглед на промените)

.................

Ако беше от Ст. Загора, с удоволствие щях да ти помогна :)

А иначе наистина намери познат, гледай как става, има и подробни обяснения в интернет, ако те интересува ще ти дам линк.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

Добре е да го преинсталираш - ако ти е нужна помощ питаш за нещо конкретно тук, а също предварително прочети малко по въпроса - примерно това

Добре е да го преинсталираш - ако ти е нужна помощ питаш за нещо конкретно тук, а също предварително прочети малко по въпроса - примерно това

Както може би знаеш, калдата цензурира определени сайтове, неизвестно защо, ако искаш да излезе, напиши го с тирета между буквите.

Тук има видео, а тук симулатор на Уиндоус на който може да тренираш без страх че ще объркаш нещо.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

Тоя сайт не очаквах да се филтрира - да е замунда, разбирам...

П.С. иначе информация може да се намери и без да се чакат линкове от форума - като се напише в гугъл "инсталиране на Windows XP"

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

35 лв за преинстал?В кое населено място ти искат толкова?25 лв най много струва процедурата но който и да ти го преинсталира накарай го да ти направи Image File(напр с Нортон) след като ти инсталира всичко и като ти се скапе Уина след време само за 5-6 мин ще си говърнеш в началното положение без преинстал и т.н

• Автор

Северина' 16 май 2010

От 3,5 години имам компютър.....

браво !!! това си е рекорд ! :cool:

горкия комп ако се преинсталира сигурно ще литне (шегувам се) ;)

помисли за някой приятел или близък който може да ти помогне :hush:

Мисля, мисля, ама не измислям.. Знам, че така - с познат или приятел е най-добре. :wors:

Ще литне, а.. :hush:

35 лв за преинстал?В кое населено място ти искат толкова?25 лв най много струва процедурата но който и да ти го преинсталира накарай го да ти направи Image File(напр с Нортон) след като ти инсталира всичко и като ти се скапе Уина след време само за 5-6 мин ще си говърнеш в началното положение без преинстал и т.н

В София. Ама то мани, че е 35 и дори 50 с това, че искам да дойдат в къщи, а не да го влача при тях. Лошото е, че както написах сега пък говорят за 50 лв на час..

.................................

Значи, всички вие смятате, че без преинсталиране няма да мине..

Редактирано от Северина (преглед на промените)

Лошото е, че както написах сега пък говорят за 50 лв на час.

:hush: Нямай доверие на интернет доставчиците повечето са такива омотници "шушумиги"

Спомням си една комшийка ми разправя си купила usb камера и тя не знай, как да я включи(за нея е сложно) тя само може да пуска компютъра, интернета,скайпа и някой сайт да влезе. Та от доставчика й искаха 35лв.(то толкоз и струва usb камерата) Такъв смях ме изби, че им се обадих по телефона и тросното им казах да се скрият някъде, че ако ги мерна в квартала :hush:

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Значи, всички вие смятате, че без преинсталиране няма да мине..

все пак може първо да опиташ някои почистващи регистрите и изхвърлящи боклуци програми!- CCleaner, FCleaner, Advanced SystemCare, WiseRegistryCleaner, Glary Utilities....

има ги тук! може да се окаже че ще ти махнат цял тон боклуци, понякога това помага!

след това може и да дефрагментираш системния диск

чак ако и след това не се подобри - преинсталиране - виж eleena1999

Редактирано от martab (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.