Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на остатъчния мирис (просто е неприятен).

Featured Replies

Здравейте!

Тъй като проблемът ми надали може да се определи като софтуерен, помествам темата тук (първоначално темата беше в "Хардуер")... Вчера измих бидона, в който тази зима бях сложил кисело зеле. Въпреки че използвах препарат за съдове, остана един мирис на превтасало - а имам нужда да използвам бидона за съхраняване на вода, по възможност - и питейна! Можете ли да ми препоръчате средство, начин да го почистя, за да мога да го използвам по замисления начин? Очаквам благодеятелните ви съвети =)

Бидонна конфигурация:

- приблизително на 10 години (но може да се окаже и по-стар - ще питам дядо ми, ако е от значение!);

- вместимост 110 л;

- цвят "слонова кост" (включително капака, изключая двете зелени дръжки и канелката долу);

- изработен от пластмаса.

post-121992-036342100 1274092588_thumb.j

Редактирано от corbin (преглед на промените)

Мисля че за такава хардуерна конфигурация, след положените манипулации до тук, помагаше 2-3 дневно излагане на слънчево греене с отворен капак.

• Автор

Мисля че за такава хардуерна конфигурация, след положените манипулации до тук, помагаше 2-3 дневно излагане на слънчево греене с отворен капак.

Благодаря! Ще последвам съвета, щом облачните дни отминат...

Ти си най-великият мислител на заглавие за тема в този форум,някога :D

Здравейте!

Тъй като проблемът ми надали може да се определи като софтуерен, помествам темата тук (първоначално темата беше в "Хардуер")... Вчера измих бидона, в който тази зима бях сложил кисело зеле. Въпреки че използвах препарат за съдове, остана един мирис на превтасало - а имам нужда да използвам бидона за съхраняване на вода, по възможност - и питейна! Можете ли да ми препоръчате средство, начин да го почистя, за да мога да го използвам по замисления начин? Очаквам благодеятелните ви съвети =)

Бидонна конфигурация:

- приблизително на 10 години (но може да се окаже и по-стар - ще питам дядо ми, ако е от значение!);

- вместимост 110 л;

- цвят "слонова кост" (включително капака, изключая двете зелени дръжки и канелката долу);

Излагането на слънце ще намали донякъде миризмата, но няма да я отстрани. Всичко зависи от обонянието ти, а то май е доста чувствително.

Водата в бидона ще става само за поливане.

Пластмасов съд за кисело зеле се използва само за кисело зеле. Пластмасов съд за вода - само за вода.

Колкото и да е неприятно в тази криза, налага ти се закупуване на нов бидон.

Е, първо провери дали съм прав! :cheers:

Здравейте!

Бидонна конфигурация:

- вместимост 110 л;

Брат, виж сега няма спасение от остатъчен мирис ....

...ох бе човече знаеш ли, че ти си най готеното нещо, което днес успя да ми изчисти остатъчния привкус от брендито снощи :rolleyes:

Обаче сега сериозно, проблема ти е софтуерен - важно е да не ти пука от миризми, ако в софтуера ти е зададена непоносимост, ще се наложи да преинсталираш с друг, по-либерален от към миризми такъв .

Така като се замислих, има още едно решение.

Може да напълнилниш хадуера с мастика за известно време, докато я свършиш остатъчната миризма на кисело зеле окончателно ще е изчезнала.

След което на теб никак няма да ти пука каква е миризмата на водата, важно ще е само да я има и то в големи количества.

Ако се сетя за друг вариант пак ще ти пиша.

Моля уведомявай ни за решението на проблема, важно е!

С усмивка и пожелания за слънчев ден от другарката Вили. :rolleyes:

• Автор

Хехехехех, благодаря за отговорите! Темата има за цел и да повдига настроението, наистина =) Май ще се мият само съдове с водата от бидона... А наесен пак ще трябва да е пълен със зеле, естествено!

Хехехехех, благодаря за отговорите! Темата има за цел и да повдига настроението, наистина =) Май ще се мият само съдове с водата от бидона... А наесен пак ще трябва да е пълен със зеле, естествено!

Има чалъм да премахнеш миризмата много успешно. Купуваш 1 литър 20-30% разтвор на амоняк (продава се от фирми, търгуващи с химикали и реактиви), наливаш го в бидона, туряш капака, търкаляш го малко да са оплакнат хубаво стените, оставяш го 20-30 мин и го измиваш обилно с вода. След туй го оставяш на вънка да изветрее хубаво. Миризмата изчезва без остатък, каквато и да е тя. След туй можеш да наливаш питейна вода, вино, каквото искаш без да са притесняваш. Също тъй амонякът е и идеален дизинфектант. По тоз начин съм обезмирисявал много и най-различни безнадеждно умирисани пластмасови съдове - туби и бидони от нафта, ракия, зеле, вино, джибри и т.н. Също и нови, миришещи на полиетилен. Ефектът е поразителен.

С амоняка обаче трябва много да внимаваш - да сложиш ръкавици, да работиш на открито и да внимаваш да не ти попадне на кожата. Ако попадне - веднага с много вода!

Има още един начин.Трябва да прежалиш (около)половин кило ракия.Та намазваш от вътре бидона,и колкото е останало изливаш на дъното,слагаш капака, така трябва да стой един ден.

Има още един начин.Трябва да прежалиш (около)половин кило ракия.Та намазваш от вътре бидона,и колкото е останало изливаш на дъното,слагаш капака, така трябва да стой един ден.

Що да я прежалва, после ще си я налее пак в бутилката с фунийка и направо не му трябва мезе за нея - тя си е с кисело зеле. :)

Редактирано от delig (преглед на промените)

Що да я прежалва, после ще си я налее пак в бутилката с фунийка и направо не му трябва мезе за нея - тя си е с кисело зеле.    :)  

Напълно прав си,грехота е да се похабява такова нещо.

• Автор

Чудесно! Ракия имам премного! С нея ще намажа бидона... И дано после не ме хваща от водата!

Чудесно! Ракия имам премного! С нея ще намажа бидона... И дано после не ме хваща от водата!

"От вода не хваща" (това важи за всяко тълкуване на "хваща")

"От вода не хваща" (това важи за всяко тълкуване на "хваща")

Така си мислиш само ...

Една дето се беше опръскала в тоалетната с вода, от страх за малко диабет да хване.

Докато и се обясни, че дори и да пие вода от там, все е тая :computer8:

Приятелю, туй е чудесен начин да смениш миризмата на зеле с миризма на повръщня. Не помага, пробвал съм! Вземай амоняка и ако не си доволен ми пиши, ще ти пратя пари за нов бидон плюс похарченото за амоняк. Съвсем сериозно!

• Автор

Приятелю, туй е чудесен начин да смениш миризмата на зеле с миризма на повръщня. Не помага, пробвал съм! Вземай амоняка и ако не си доволен ми пиши, ще ти пратя пари за нов бидон плюс похарченото за амоняк. Съвсем сериозно!

О, сигурен съм, че амонякът ще помогне! Ще гледам да купя отнякъде и да извърша третирането... Благодаря за абсолютната гаранция! (^_^)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.