Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на RAM

Featured Replies

Здравейте. Смятам да сменя RAM паметта на лаптопа си,тъй като имам недостатъчно памет.Лаптопа ми е Dell INSPIRON 6400. Ето какво пише в ръководството,което върви с лаптопа при покупката му: Memory module connector: two SODIMM connectors,Memory module capacities: 256 MB,512 MB,1 GB and 2 GB,Memory type: 1,8 V SODIMM DDR-2,Minimum memory: 256 MB,Maximum memory: 2 GB.Доколкото знам има различни памети които работят на различни честоти. Не съм сигурна дали моя лаптоп работи на 533 mhz или на 667 mhz,тъй като в ръководството не го пище,а в интернет има големи разминавяния. И да питам,тъй като са две пластини(самата памет)в момента имам памет 1024 мb=две пластини по 512 mb и като ги сменям на по-голяма памет трябва да са две пластини по 1 GB всяка,съответно паметта ми да стане 2 GB,нали така? И последно,като сменяш RAM цялата информация се губи,по някакъв начин да си я прехвърля и после да възобновя информацията върху новата памет? Ако може някой да ми помогне...

Редактирано от sunday_rose (преглед на промените)

И последно,като сменяш RAM цялата информация се губи,по някакъв начин да си я прехвърля и после да възобновя информацията върху новата памет?

Тя информацията ти се губи винаги когато изключваш лаптопа. Разбираш ли RAM памета е памет зависима от електричеството. Тя не е като HDD, който съхранява информацията за постояно. При всяко изключване на лаптопа RAM - та губи даните в нея, а при пускане те се зареждат отново. Така че и да смениш РАМ - та няма да загубиш нищо ...

Трябва ти DDR2 със SODIMM форм фактор.

Ако поставиш 2 платки с различни честоти принципно и двете памети вървят на честотата на най-бавната.

Ако поставиш 2 платки, с референтни честоти по-високи от стандартните за дъното, просто ще вървят на тези, максимални за дъното, а не на тези, които са номинални за паметта.

Да, трябват ти 2 платки по 1GB.(1024Mb)

Tова е принципно.

Никаква информация не губиш при смяна на RAM паметта

Не знам кой ти е казал това, но не е прав никак. Информацията се съхранява на ХАРДДИСКА, a RAM паметта е памет за временно съхраняване на информацията, с която процесора работи в момента. Например някоя програма.

RAM паметта е енергозависима и й трябва ток за да пази информацията, която е на нея.

RAM паметта е временна спирка. Щом информацията вече не се използва, тя обикновено се прехвърля на харддиска.

П.П Ето моят IBM T30 е с 266Mhz SODIMM DDR.

1GB SODIMM DDR 333Mhz си вървят безпроблемно, просто си работят на 266Mhz

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тя информацията ти се губи винаги когато изключваш лаптопа. Разбираш ли RAM памета е памет зависима от електричеството. Тя не е като HDD, който съхранява информацията за постояно. При всяко изключване на лаптопа RAM - та губи даните в нея, а при пускане те се зареждат отново. Така че и да смениш РАМ - та няма да загубиш нищо ...

От къде ги измисляте тия неща бе хора. Иначе за рамта ето това ти трябва тук си пише всичко и мога да кажа че е много удобно инфо ...

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни.

iovi

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.