Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на 3 в 1?

Featured Replies

Искам да си купя 3 в 1 устройство, но нямам представа в дългосрочен план, мастилено-струйно или лазерно устройство ще излезе по-евтино. Ще печатам максимум 100 (дори се съмнявам, че ще стигна до толкова) страници на месец. Ориентировъчния бюджет е 200 - 230 лв. Предполагам, че са достатъчно за нещо сносно.

• Автор

А каква е разликата между:

Samsung SCX-4300 и Samsung SCX-4200

Нещо за Xerox Phaser 3100MFP S?

и заслужава ли си HP M1132 парите. Цветен е, но как стои въпроса с консумативите и надежден ли е? :rolleyes:

Нещо за Xerox Phaser 3100MFP S?

Много добре си върши работата в офиса на един приятел, ама човека ми се оплака, че консуматива е ужасно скъп.
  • Автор

И на мен 130лв ми се виждат множко. Като че ли Samsung SCX-4300 ще бъде моят избор.

Дали действително тук и тук са описани коректни операции за ресетване на тонера?

Ако успея да се справя, с това ли трябва да презаредя?

Ако някой го е правил, моля да сподели дали се е появявал проблема

after resetting scx4300 printer chip , the LED turns into green and then goes to red & shows “Scanner Error”

и как се разрешава?

SCX 4300 не се предлага вече... освен ако някъде не се намери залежал

SCX 4600 вече се ресетира....

Иначе горе долу така се ресетира, но трябва да се внимава. Ако спре тока по време на флаш, ще сменяш машината.

Тонери за тази машина има и тук: http://www.arbikas.com/Main.php?hFullSearch=0&q=scx+4300%2C+%F2%EE%ED%E5&do=search&x=0&y=0

Освен това тук предлагат Зареждане на касетата, което включва безплатно ресет.

Можеш да погледнеш и машинката Xerox 3100 - и тя може да се зарежда и ресетира...

Редактирано от Sofronii (преглед на промените)

Според мен и Brother DCP7030 е добро решение и мисля, че пълненето с тонер не е проблем - май се иска само ресетиращо колелце.

• Автор

SCX 4300 не се предлага вече... освен ако някъде не се намери залежал

Тук го има. Предполагам, че и в останалите магазини го има. За съжаление SCX 4600 е доста над моят бюджет.

А освен тонер, какво друго се подменя? Из нета четох, че и барабанът имал някакъв жизнен цикъл, той подменя ли се или се купува нов принтер?

И още нещо - след като веднъж се ресетне и се допълни с тонер, трябва ли на всяко пълнене да се флашва, или след първото флашване броячите се ресетват перманентно и мога след това само да си допълвам с тонер?

@ivankrivodol, имаш ли представа колко струва въпросното "колелце" и трябват ли по-специфични познания за да се ресетира?

@ivankrivodol, имаш ли представа колко струва въпросното "колелце" и трябват ли по-специфични познания за да се ресетира?

Въпросното колелце е съвсем евтино, но ги продават някъде и по 8-10 лева (пак не е много) и се монтира много лесно. В многофункционалката, която съм ти показал е възможно да не е само едно колелцето, а да са 3 (поне така намерих в един небългарски сайт), но е малко нелогично да са 3, понеже почти всички лазерни принтери на Brother ползват тоя метод на ресетиране и се слага само едно колелце. Освен това колелцето липсва само в т. нар. "стартова" касета, която се дава при покупката с принтера (многофункционалката) - при покупка на "редовна" оригинална касета, тя си е вече с монтирано такова колелце, щото без него принтера няма да приеме новата касета. Така, че мисля, че Brother- ите не са лош избор. Имам от 3 години един HL-2030, вече 4 пъти го зареждам (стартовата касета си е още) и нямам проблем.
  • Автор

Има ли вероятност да не работи под Windows 7? П.С. Трябва ли при покупката да се следи за определен модел на тонер касетата? Т.е. има ли касети, които се продават с принтера, а не могат да се ресетнат?

Редактирано от nrs (преглед на промените)

Има ли вероятност да не работи под Windows 7?

П.С. Трябва ли при покупката да се следи за определен модел на тонер касетата? Т.е. има ли касети, които се продават с принтера, а не могат да се ресетнат?

Относно операционната система - влизаш в сайта на производителя и там гледаш какви драйвери има. За втората част на въпроса - за кой принтер питаш? Ако е за Самсунзите - нали ресетването става с влизане в специалните настройки на принтера - т.е. касетата не влияе. Понеже има при някои в касетите има чип за ресетване - при тях това влияе, но не вярвам да се продава касета без чип.
  • Автор

За всички като цяло питах, защото не знам дали ще мога да намеря 4300 със сервиз в града.

Защо не помислиш за тоя Samsung - вижда ми се напълно приличен, а не съм гледал, но няма начин да не е измислено решение за по- евтино зареждане - поразтърси се.

Samsung SCX-4200

Аз имам този и съм доста доволна.Не е цветен и точно това исках.За 3 години съм сменила само веднъж тонеpа,но не принтирам по 100 станици на ден.

Разпознава се от всеки Windows и се разпознава на лаптоп-а ми с Убунту(Linux)

КОЛЕГИ, Това са стари машини. Няма ги налични ! Не гледайте какво пише в сайта на Техномаркет - прозвънете и ще видите че нямат - нито SCX 4300, нито SCX 4200.... Иначе и до момента щях да продавам SCX 4300 - доста добра машина е.

Пише, че ги има в Пловдив, а втория и във Варна

Пише. Ама провери ли го това? То пише че има и SCX 4100 ама таз мащина е спряна от производство преди 2 години...че и повече

Много неща ги има нови, дълго след спирането им от производство. Не твърдя че тоя принтер го има във Варна, но ако иска пича да се обади за справка.

Да нека се обади... и да пише тук... ако изнамери SCX 4300 e най-добре.

• Автор

Намерих SCX 4300 за 245 лв. и го капарирах. Беше последна бройка. От понеделник ще съм горд собственик :speak:

• 1 година по-късно...
  • Автор

Дойде време и за презареждане с "гориво". :P Напълних касетата със "Static Control for use in Xerox P8e Lexmark e310 Net wt. 160 grams" за 15 лева. Използвах почти цялото количество, но пък касетата се напълни почти до капачката. :whist:

Редактирано от nrs (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.