Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо да избера платена антивирусна пред безплатна?

Защо да избера платена антивирусна пред безплатна? 97 гласували потребители

1. 1. Защо да избера платена антивирусна пред безплатна?

• Защото има повече функции.
      24%
    • Защото така се чуствам по-защитен.
      20%
    • Не мога да преценя.
      5%
    • Безплатната има същите качества и другото е рекламен трик.
      23%
    • Защото имам лиценз.
      4%
    • Нямам нужда от платена защото безплатната версия има достатъчно възможности .
      21%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Благодаря за отговора,но ако вземем например,безплатната версия на BitDefender,дали потребителите ще имат възможността да се запознаят с основните възможности на софтуера?

виж кво, ти май пак го почваш на заяждане..., аз мога да пиша цял ден, но си имам друга работа, опитах се да помогна по темата, и по-точно на създателите й. мисля, че това, което казах е достатъчно по темата. И да, ако вземеш която и да е от безплатните версии на всички антивирусни, които имат безплатни версии, да ти ще се запознаеш в общи линии с основната работа на софтуера, и дали ти приляга на сърце, било от към интерфейс или каквото и да е... Точка по темата, иначе колкото искаш може да филисофстваш, но нещата не са толкова сложни колкото си ги мислиш.

И да добавя още и за тебе и за Иван Баровеца - Ами ако толкова държите да пробвате даден продукт 1 към 1 с всичките му салтанати, то си има Trial версия, ако не сте чували... :cool: И това не се отнася само за Bitdefender, ами за абсолютно ВСЯКА друга антивирусна..... Няма такава която да ви даде безплатно и без парички това което искате вие, хахаха, кат чичо скрудж сте

• Отговори 72
  • Прегледи 12,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Озирис, не съм ти слагал минуси в коментарите, не мисля и да го правя. Все се заричам да не пиша в тоя раздел, но не мога да се въздържам и да стоя безразличен към опасно подвеждащитеми като тая. 

• Изпадате в крайности и пълните анкетата с off-topic – мнения!Отново коментари от рода Левски или ЦСКА Каква връзка има този коментар със заглавието на анкетата: "Защо да избера платена антивирусна п

• Аз също имах едногодишен лиценз за CIS pro, початих си малко с пичовете и го зарязах.Едва ли ще ми помогнат повече, отколкото хората, които пишат в този форум или в техния. Ето още един довод, пресен

виж кво, ти май пак го почваш на заяждане..., аз мога да пиша цял ден, но си имам друга работа, опитах се да помогна по темата, и по-точно на създателите й. мисля, че това, което казах е достатъчно по темата. И да, ако вземеш която и да е от безплатните версии на всички антивирусни, които имат безплатни версии, да ти ще се запознаеш в общи линии с основната работа на софтуера, и дали ти приляга на сърце, било от към интерфейс или каквото и да е... Точка по темата, иначе колкото искаш може да филисофстваш, но нещата не са толкова сложни колкото си ги мислиш.

Защо да се заяждам,задавам ти конкретен въпрос,друг е въпроса ако не знаеш отговора!?

Ти запознат ли си с безплатната версия на BitDefender и какви възможности има тя?

Нали това твърдиш,че когато потребителите опознаят основните възможности,като използват безплатните им версии,след време ще поискат да си купят и платените им такива!

Хм, то е близко до акъла... Няма да правя обзорен анализ, но ще те светна. Отговорите са - маркетингова политика, възможност за по-добро запознаване на клиентите с основните възможности на софтуера за по-дълъг период, а от там и възможност за покупка след това на платената версия, популяризация и все в този ред на мисли...

Ето и въпроса ми отново към теб:

....безплатната версия на BitDefender,дали потребителите ще имат възможността да се запознаят с основните възможности на софтуера?

И да добавя още и за тебе и за Иван Баровеца - Ами ако толкова държите да пробвате даден продукт 1 към 1 с всичките му салтанати, то си има Trial версия, ако не сте чували... :cool: И това не се отнася само за Bitdefender, ами за абсолютно ВСЯКА друга антивирусна..... Няма такава която да ви даде безплатно и без парички това което искате вие, хахаха, кат чичо скрудж сте

stefan_k,извинявай,но изпадаш в крайности и излизаш извън рамките на добрия тон!

Ще те помоля за пореден път да спреш с обидите към потребителите и да се запознаеш с правилата на форума.

Подобни обноски и арогантен език не се толерира тук.Считай се за публично предупреден!

• 4 седмици по-късно...

Авторът на темата споменава за фирмено ползване.. Повечето безплатни са безплатни само за домашния потребител. Това е важно уточнение, на което трябва да се наблегне.

• 1 месец по-късно...

Безплатната защита, никога не може да е по-добра от платената, защото:

С безплатна защита, не получаваш поддръжка на нивото на което е платената такава АВ. В безплатната, както и в платената ядрото на програмата е едно и също, откъм търсене и премахване на заплахи, но същинската разлика идва от това, че в платената се предлагат много повече защитни механизми против разни експлоити. Когато ползваш безплатна АВ, базата с данни се обновява само веднъж, при открита нова заплаха, чак до следващата такава, което те оставя незащитен. Някои безплатни АВ решения, се обновяват по-малко в сравнение с други платени. Безплатните решения за премахване на anti-spyware, действат вече инфектирана машина, или по-точно при такава се справят по-добре, отколкото при платена такава, която не позволява заплахата да инфектира машината и я премахва преждевременно. Ще завърша, че платеният АВ софтуер е по-добро решение от безплатния, поради факта че спестява инсталирането на множество безплатни алтернативи, които вършат почни но не съвсем същата работа, както инсталиран само един платен АВ.

Безплатната защита, никога не може да е по-добра от платената, защото:

С безплатна защита, не получаваш поддръжка на нивото на което е платената такава АВ. В безплатната, както и в платената ядрото на програмата е едно и също, откъм търсене и премахване на заплахи, но същинската разлика идва от това, че в платената се предлагат много повече защитни механизми против разни експлоити. Когато ползваш безплатна АВ, базата с данни се обновява само веднъж, при открита нова заплаха, чак до следващата такава, което те оставя незащитен. Някои безплатни АВ решения, се обновяват по-малко в сравнение с други платени. Безплатните решения за премахване на anti-spyware, действат вече инфектирана машина, или по-точно при такава се справят по-добре, отколкото при платена такава, която не позволява заплахата да инфектира машината и я премахва преждевременно. Ще завърша, че платеният АВ софтуер е по-добро решение от безплатния, поради факта че спестява инсталирането на множество безплатни алтернативи, които вършат почни но не съвсем същата работа, както инсталиран само един платен АВ.

Ей това исках да прочета,благодаря ти!

Обаче това ти изказване е изцяло ръководено на базата на цялата функционалност на една единствена платена програма Kaspersky ! А какво ще кажеш за платената IKARUS,ами за BullGuard и те ли са за предпочитане пред някои безплатни алтернативи,като Avira/Comodo/Avast! ?

Съмнява ме,нещата са относителни!

Затова и не бих избрал платена за домашно ползване,понеже безплатни алтернативи е имало и винаги ще има! :)

само не говорете за експлойти ...те не различават платена безплатна...пп.уважавам ви всички,не се засягайтеЕдит много от вас знаят че експлойт паковете пробиват и платените защити,ама това е друга тема..

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И за мен винаги платената защита си е по някакъв начин по-добра,нали за това е платена?!Не знам как ще се развие занапред Аваст,но безплатната им версия е доста добра.За мен лидерите сред платенитe антивирусни са два Norton и Kaspersky

F-SECURE се справя доста успешно и с експлойти!Има си доста ефективен щит! Exploit Shield в софтуера на F-Secure блокира атаките през „Аврора" в IE :)http://computerworld.bg/28595_exploit_shield_v_softuera_na_fsecure_blokira_atakite_prez_avrora_v_ie Ето го в действие http://www.f-secure.com/weblog/archives/00001858.html

F-SECURE се справя доста успешно и с експлойти!Има си доста ефективен щит!

Exploit Shield в софтуера на F-Secure блокира атаките през „Аврора" в IE :)http://computerworld...rez_avrora_v_ie

Ето го в действие http://www.f-secure....s/00001858.html

доколко знаем за експлойтите Пламка?Самият факт че паковете са над 700 евро говори сам за себе си...помислете колко е цената на анти-вирусния софтуер

доколко знаем за експлойтите Пламка?Самият факт че паковете са над 700 евро говори сам за себе си...помислете колко е цената на анти-вирусния софтуер

То е ясно че не могат да се справят със всички видове но все пак платената F-Secure има някаква защита което пак дава преднина на платения софтуер-това имах предвид :):) Здравей :) Приятно е че пак си тук!

То е ясно че не могат да се справят със всички видове но все пак платената F-Secure има някаква защита което пак дава преднина на платения софтуер-това имах предвид :):) Здравей :baby: Приятно е че пак си тук!

И къде е тази преднина?

Да вземем безплатната Avast! тя също има подобен вид защита Network Shield Blocked DCOM Exploit Attack

С какво в случая платената F-Secure е повече от Avast!5 Free ? С нищо :)

Да вземем безплатната Avast! тя също има подобен вид защита Network Shield Blocked DCOM Exploit Attack

С какво в случая платената F-Secure е повече от Avast!5 Free ?

А Михнев здравей!Има огромна разлика в щитовете на двете програми!Този на Аваст е бледо копие на щита на F-Secure!Пробвай програмата и виж сам разликата :) Все пак F-Secure бяха първите които се опряха и то успешно на Аврора а вярвай ми този експлойт доколкото прочетох е и все още е голяма напаст!Щита на Аваст е неефективен в случая :)

А Михнев здравей!Има огромна разлика в щитовете на двете програми!Този на Аваст е бледо копие на щита на F-Secure!Пробвай програмата и виж сам разликата :)

Здрасти и къде е тази огромна разлика,това че е платена ли? :)

Щита на Аваст е неефективен в случая :baby:

Докажи го в съответната тема за тази цел! :)

Интересно какво е мнението на поддръжниците на платените антивирусни програми за MoonAV?

Безплатна, с отворен код, платена версия няма.

Та какво стана с това, че с безплатните само се демонстрирало нещо, че компаниите правели безплатните калпави, че хората искали парички и т.н? :)

Докажи го! :)

Трябва тест -а както каза Васето тия експлойти са скъпи! Или пак трябва да се гмурна надълбоко и да изнамеря но ще отнеме и време и ресурси и виртуализации...И това доказателство ще ми излезе през носа!Трябва да прегледам тестовете на AV-Comparatives дано има нещо по въпроса и като го намеря ще го постна тук :) Харда ми все още стърже от предния ми експеримент :)

ето какво представляват експлойт паковете и как се печелят пари чрез тях

Трябва да прегледам тестовете на AV-Comparatives дано има нещо по въпроса и като го намеря ще го постна тук :)

Там F-Secure къде се намира,че нещо като оранжева топка го е засенчило и не се вижда :)

Там F-Secure къде се намира,че нещо като оранжева топка го е засенчил и не се вижда ;)

А един тест който показва макар и минималното превъзходство на платения софтуер макар че там Аваст е по напред от F-Secure ама няма детайлен рапорт за видовете заплахи но е важен защото е проведен в реални условия http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/dynamic-tests А за експлойтите ще се разтърся и ще видя там как е детекцията :)

А един тест който показва макар и минималното превъзходство на платения софтуер макар че там Аваст е по напред от F-Secure ама няма детайлен рапорт за видовете заплахи но е важен защото е проведен в реални условия http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/dynamic-tests А за експлойтите ще се разтърся и ще видя там как е детекцията ;)

Мдааа,този тест го знам и преди време написах един подобен коментар,като този сега който ще напиша и ми наблъскаха една дузина минуси !

Публикувано изображение

Чист безплатен антивирус в надпревара с интегрирани платени програми в защита!

И заема 5-място в класацията сред общо 15 участващи платени програми в теста.

Забележително постижение,макар и за този си по вид тест!

P.s. Давайте с червения бутон,за да спите спокойно тази вечер! :)

Лека от мен!

Относно експлойтите-Testing shows most antivirus suites fail against exploits Един продукт е хванал всички но искат пари за рапорта -Only one of the 10 software suites tested detected all 123 exploits and variants, which were designed to attack vulnerabilities in software such as Microsoft's Internet Explorer browser, Firefox, Adobe Acrobat, Apple's QuickTime, and others. ;)

Васето е прав че спрямо експлойтите 99 процента от антивирусните се провалят-няма платени няма безплатни :)

Ето и части от провалите на видео http://nsslabs.blogspot.com/2010/08/client-side-expoit-demonstration-videos.html

Ей го и най-новото творение: обърнете внимание колко са успешните пробиви чрез Java, ето и ценитеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.