Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вътрешен ТВ тунер?

Featured Replies

На слотовете към които се слага ЛАН картата ли се слага и Тв тунера? И как работят вътрешните сравнение с вънните? Щото са 2 пъти по евтини

зависи от вида на тунера ако е аналогов не го купувай безполезен е 

или по скоро казано ще е безполезен преди да се е изплатил

а и снежинките ще са повече от колкото през зимата

препоръчителни са тунери с поддръжка на DVB-T DVB-C DVB-S/S2

Зависи от тунера, разделителна способност и други неща.

Дай модел на тунера.

Ако още не си избрал ето няколко: линк, линк

Зависи от тунера, разделителна способност и други неща.

Я просветли невежите какво общо има резолюцията

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

зависи от вида на тунера ако е аналогов не го купувай безполезен е

или по скоро казано ще е безполезен преди да се е изплатил

а и снежинките ще са повече от колкото през зимата

препоръчителни са тунери с поддръжка на DVB-T DVB-C DVB-S/S2

Пълни глупости. От десет години ползвам аналогови тунери. Поне 5 или 6 са ми минали през ръцете. Никакви снежинки няма и какво толкова да се изплаща, при положение, че парите са смешни... И чак пък и безполезен бил... Браво бе... Аз обаче те моля, да дадеш линк към модел с DVB-C, като толкова го препоръчваш, че може и аз да си взема един.

В днешно време повечето тунери които се предлагат по магазините са хибридни, тъй че и да иска, трудно ще намери само аналогов тунер.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

безполезноста идва от приближаващия "swithoff"

линкове

http://www.terratec.net/en/products/tv/dvbc.html

http://www.tt-pc.com/2762/PRODUCTS_for_PC.html

Виж сега, явно си по напред от мен с тв технологиите. Мен ме интересува като съм на компютъра да мога да гледам телевизия с добро качество докато ползвам компютъра за нещо друго, а и без това друг телевизор в стаята си нямам. Другото което се чудя, е как ще се изплаща този тунер и по точно какво имаш предвид да се изплаща тунера, защото аз го ползвам за забавление, но пък някой може и за работа го го ползва. За този термин, "swithoff" пък съвсем нищо не знам, но както вече споменах, аз гледам телевизия колкото да има някакъв образ в горния десен или ляв ъгъл на екрана. За линковете много благодаря, но не ми вършат никаква работа. Линкове от магазин в София щеше да ми е по от полза.

А дали има монитори с вграден тундер до към 350 лв най много?

Има, например ето този. За мен това не е добър вариант.

swithoff  е момента в който ще изчезне ефирния аналог края на 2012г. 

и ще бъде заместен от цифров такъв за ефирната телевизия DVB-T 

и понеже КРС (Комисия за регулиране на съобщенита)

одобри листите с излъчваните канали които са над 15 за цялата страна

и все с програми които са от най-гледаните следва едно продължително фалиране на аналоговите кабеларки

от което следват други процеси тип домино в които аналоговия сигнал отпада като нещо потребно като АМ радиото

още един линк 

http://www.tbsdtv.com/english/product/USB%20DVB-C.html

фирмата има представител в България даже в София кв. Борово 

Тази 2012 се очертава много фатална. Значи до тогава има две години и 1/2... Но дали първо ще настъпи края на аналоговата телевизия или ще се случи нещо друго фатално, не се знае от сега... Преди няколко месеца смених кабелния оператор с такъв, който предлага само аналогова тв и съм супер доволен от качеството, програмите и цената, която е почти два пъти по-ниска от тази, която плащах преди. Сега, аз не съм някакъв маниак, качеството напълно ме устройва, въпреки че може би има и по-добро.

• Автор

Мерси за отговорите, излиза че тунер за цифрова от 100 лв нагоре... доколкото разгледах по 50 са вътрешни аналогови...

На мен ми трябва хибриден нали така? Всъщност от кое зависи от самата програма каква е или кабелния доставчик? Сега примерно ако си взема такъва тунер http://www.pazaruvaj.com/tv-tuneri-c4027/gigabyte/gt-ps700-p28516908/ ще мога ли да гледам световното на монитор:P

Редактирано от Фейн (преглед на промените)

Мерси за отговорите, излиза че тунер за цифрова от 100 лв нагоре... доколкото разгледах по 50 са вътрешни аналогови...

Не. Има аналогови по около 30-40 лева и хибридни за около 60 или дори по-малко. Ако няма да правиш записи и най-елементарния тунер ще ти свърши работа, а дали ще е само аналогов или хибриден, ти си решаваш, но разликата в цената и без това не е кой знае каква. Има и по-изчанчени модели, например с по два тунера, за PCI-E и т.н., които са по-скъпи. Ако обаче искаш да имаш освен DVB-T и DVB-S, както те съветваха по-горе, приготви си поне 150 лева. Според мен обаче, си вземи това, което ще ти върши работа, а не да имаш всички възможни входове, които може и никога да не ползваш.

Мен ме интересува като съм на компютъра да мога да гледам телевизия с добро качество докато ползвам компютъра за нещо друго, а и без това друг телевизор в стаята си нямам. Другото което се чудя, е как ще се изплаща този тунер... За този термин, "swithoff" пък съвсем нищо не знам, но както вече споменах, аз гледам телевизия колкото да има някакъв образ в горния десен или ляв ъгъл на екрана..

Съвет ОСНОВЕН - потърси теми по ключови думи "проблеми с тунер...проблеми със софтуер..." и подобни проблеми и попрочети, преди да си дадеш паричките за каквото и да е било!!!

Не е лошо някой да напише едно по-изчерпателно ръководство за "избор на ТВ тунер" (има такива, но не са осъвременявани скоро). Лошото е, че мързелът поне да се потърси инфо се разширява...за сметка на теми от сорта "препоръчайте ми еди-какво си". Та, грубо казано:

- ако става въпрос за "външни" тунери - има 2 основни типа:

STB (по принцип не може да се прави запис и видеообработка освен вградените функции), но пък ти е необходим единствено монитор (без значение CRT/LCD...) дори без компютър, който да "бръмчи" с вентилатори. Тук му е мястото да се отбележи, че ИМА значение поддържаната от съответното устройство разделителна способност, която ако е по-ниска от тази на съответния монитор обезсмисля в голяма степен качеството на ТВ-образа на монитор (пак потърси за HD ready / full HD / буквичките i и p - писано е, ако не те мързи). Разбира се, в случая не ти трябвя дори евтинийка от "Поднебесната" - почти всички монитори превъзхождат телевизорите по възможности предаване на съответно подавано качествено изображение. Не очаквай чудеса, ако джаджата, която подава видеоизображение дори на най-висококачествен монитор е нискокачествена... тук е има място забележката за "снежинките", които обаче зависят както от качествата на джаджата, така и от приемания сигнал, респ. от сигнала/антената/местоположение/или кабеларка и куп други фактори...

USB - можеш и да записваш, за разлика от почти всички STB, но без работещ компютър не можеш да минеш. Връщаш се в началото и четеш за "съвет ОСНОВЕН", като допълваш задължително със "софтуер", респ. "проблеми"...

За тунери за вграждане - "питай" пак за РСІ/РСІ-Е, стандартна/нископрофилна архитектура на РС-то, задължително за софтуер и ДРАЙВЕРИ за съответната ОС и прочее...

Що се касае за този термин "swithoff" - вероятно колегата е имал предвид "switch-off", демек умирането на аналоговата ТВ до 2-3 години, респ. безсмислието да се купува "чисто" аналогова техника като тунери, ТВ-та, ЖиСиЕм-и с тунери и прочее - това няма да се изплати, разбирай, че са хвърлени пари на вятъра (освен ако не ти пука, ама иначе нямаше да питаш по форумите?).

...и пак потърси за MPEG-4...

Само да осветя проблема с MPEG-4 

такъв проблем НЯМА при цифровите тунери за компютър

проблема касае само и единствено телевизори и външни телевизионни декодери STB нямащи общо с компютър

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.