Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за изграждане на защита и...

Featured Replies

Здравейте

Брачеда днес купил лаптоп АДВЕНТ РОМА1001 Уин Хоъм Премиум,. Ще го носи като подарък (на леля ми)в БГ, която идея си няма как се борави с тази техника.

Та така кажете как да изградя защитата, ауто ъпдейтите, ауто сървисите.. въобще мейнтенанса на системата.

Целта е системата да се обслужва сама и по възможност да не пристеснява леля ми с разни въпроси,с които тя няма как да се оправи.

Ще се ползва предимно за Скайп.

Ще се радвам ако дадете някакви идеи :wors:

Накратко...предполагам говориш за Виста. Виж кой SP е? Препоръчвам SP2. Аз лично съм с Vista Home premium SP2 от Замунда и съм доволен. Драйвъри - качваш всичко, което прецениш за добре и ако не те домръзва качи най-новите. Софтуер - една безплатна АВ(аз съм с AVG), Opera, Skype, Free download manager(с поддръжка на torent), Winamp 5, Vista codec pack, Media player classic. По настройките минаваш на една бърза разходка из контрол панел и това е.

Здравейте

Брачеда днес купил лаптоп АДВЕНТ РОМА1001 Уин Хоъм Премиум,. Ще го носи като подарък (на леля ми)в БГ, която идея си няма как се борави с тази техника.

Та така кажете как да изградя защитата, ауто ъпдейтите, ауто сървисите.. въобще мейнтенанса на системата.

Целта е системата да се обслужва сама и по възможност да не пристеснява леля ми с разни въпроси,с които тя няма как да се оправи.

Ще се ползва предимно за Скайп.

Ще се радвам ако дадете някакви идеи :(

приемаме преумпцията че windows е легален, закупен с лаптопа

пускаме всички ъпдейти на автоматичен режим, тъй като няма от какво да се притесняваме

провери цялата документация на лаптопа за възможност да се прави бекъп на цялата система (предполага се че не са ти дали диск за преинсталация) - ако подобна функция е възможна, задължително правиш бекъп преди всичко друго

като АВ приложение за обикновенния потребител може би най-добре е безплатния аваст

не препоръчвам това издание на windows да се прави на български, тъй като това ще доведе до отчитането му като пиратска версия

за всичко останало можеш да му сложиш един team viewer който да се стартира с windows с постоянен номер и парола, и при необходимост да си го достъпваш и администрираш отдалечено

по-добре ни кажи за какво точо ще се ползва, защото "за скайп" е твърде общо

Ами ето мойта защита

Аваст интернет секюрити включени автоматични ъпдейти winamp 5 pro, TeamViewer 5 и ако се съмняваш за нещо тук го пробваш VMware Workstation като преди това си сложиш операционна система на нея, µTorrent, PowerISO и 200 гиг игри хаха :)

• Автор

Накратко...предполагам говориш за Виста. Виж кой SP е? Препоръчвам SP2. Аз лично съм с Vista Home premium SP2 от Замунда и съм доволен. Драйвъри - качваш всичко, което прецениш за добре и ако не те домръзва качи най-новите. Софтуер - една безплатна АВ(аз съм с AVG), Opera, Skype, Free download manager(с поддръжка на torent), Winamp 5, Vista codec pack, Media player classic. По настройките минаваш на една бърза разходка из контрол панел и това е.

приемаме преумпцията че windows е легален, закупен с лаптопа

пускаме всички ъпдейти на автоматичен режим, тъй като няма от какво да се притесняваме

провери цялата документация на лаптопа за възможност да се прави бекъп на цялата система (предполага се че не са ти дали диск за преинсталация) - ако подобна функция е възможна, задължително правиш бекъп преди всичко друго

като АВ приложение за обикновенния потребител може би най-добре е безплатния аваст

не препоръчвам това издание на windows да се прави на български, тъй като това ще доведе до отчитането му като пиратска версия

за всичко останало можеш да му сложиш един team viewer който да се стартира с windows с постоянен номер и парола, и при необходимост да си го достъпваш и администрираш отдалечено

по-добре ни кажи за какво точо ще се ползва, защото "за скайп" е твърде общо

Благодаря ви за отговорите, наистина бяха полезни.

Видях,че съм пропуснал да спонема,че е Уин 7..но вече няма значение. Лаптопа вече не е при мен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.