Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Посъветвайте ме за Слухов апарат Цена/Марка ?

Featured Replies

Здравейте, искам да купя слухов апарат, но нямам ни най-малка представа какъв трябва да бъде той.На каква цена са тези апарати?, искам да взема добър такъв не човека да се мъчи и да съвсем да му прецака слуха, става дума за възрастен човек все пак. Благодаря ви предварително!

• 2 месеца по-късно...

Здравейте,

искам да купя слухов апарат, но нямам ни най-малка представа какъв трябва да бъде той.На каква цена са тези апарати?, искам да взема добър такъв не човека да се мъчи и да съвсем да му прецака слуха, става дума за възрастен човек все пак.

Благодаря ви предварително!

На мен скоро ще ми слагат слухов апарат, понеже имам частична загуба на слуха, но аз ходих на лекар в София и Търново и там ми правиха изледвания и по тях после предполагам ще ми настроят апарата.

Съветвам те (не разбрах дали е за теб апарата) да отидеш на лекар и там ще ти правят едни изследвания със слушалки и от там нататък те лекарите си настройват апарата, за да не е нито прекалени силно, нито прекалено слабо. Пък и моя апарат ще е по поръчка, все пак всяко ухо си е с различна големина на ушния канал и т.н.

Редактирано от djenitoo (преглед на промените)

• Автор

На мен скоро ще ми слагат слухов апарат, понеже имам чатична загуба на слуха, но аз ходих на лекар в София и Търново и там ми правиха изледвания и по тях после предполагам ще ми настроят апарата.

Съветвам те (не разбрах дали е за теб апарата) да отидеш на лекар и там ще ти правят едни изследвания със слушалки и от там нататък те лекарите си настройват апарата, за да не е нито прекалени силно, нито прекалено слебо. Пък и моя апарат ще е по поръчка, все пак всяко ухо си е с различна големина на ушния канал и т.н.

Не, не е за мен, за възрастен човек, виждал съм да продават такива апарати наляво надясно и се чудех какъв да избера, до колкото видях ти си на 17 и на теб наистина ти трябва специален апарат(настроен за теб) аз се интересувам за апарат за човек страдащ от старческо оглушаване (недочуване).А на каква цена е твоят апарат?

Не, не е за мен, за възрастен човек, виждал съм да продават такива апарати наляво надясно и се чудех какъв да избера, до колкото видях ти си на 17 и на теб наистина ти трябва специален апарат(настроен за теб) аз се интересувам за апарат за човек страдащ от старческо оглушаване (недочуване).А на каква цена е твоят апарат?

Хмм, не знам дали е много мъдро да се купуват апарати дето ги продават наляво надясно. Най-вероятно са някакви ментета.

На мен ще ми слагат на двете уши, което ми излиза някъде към 1600лв за двата, долу-горе толкова. Но пък и те ще се сменят през 3 години, но държавата отпуска за апарати 1200лв(предполагам и че за възрастни хора отпуска, може да отидеш до най-близкия УНГ лекар и да попиташ за информация все пак) :]

Предполагам той ще обясни по-подробно.

Редактирано от djenitoo (преглед на промените)

• Автор

Явно така и ще стане , благодаря ти за информацията :)

• 7 месеца по-късно...

На мен скоро ще ми слагат слухов апарат, понеже имам частична загуба на слуха, но аз ходих на лекар в София и Търново и там ми правиха изледвания и по тях после предполагам ще ми настроят апарата.

Съветвам те (не разбрах дали е за теб апарата) да отидеш на лекар и там ще ти правят едни изследвания със слушалки и от там нататък те лекарите си настройват апарата, за да не е нито прекалени силно, нито прекалено слабо. Пък и моя апарат ще е по поръчка, все пак всяко ухо си е с различна големина на ушния канал и т.н.

Това което описваш не е съвсем така. Имам много богат опит със сл. апарати от доста години и съм научил системата в детайли. Наистина може да отидеш на лекар да ти направят Аудиограма /изследване на слуха/ но се ходи на лекар за такова изследване само ако ще кандидатстваш пред соц. грижи за средства за сл. апарат. Те отпускат 406 лв. за пенсионна възраст и 480 за работоспособна. В повечето случеи парите не стигат вуобще за качествен апарат и трябва да се доплаща. Ако решите да си закупите апарата директно и да не ходите по муките да кандидатствате за сл. апарат от соц. грижи е нужно просто да идете в специализиран център за сл. апарат / такива за съжаление има малко и то предимно в София и тук таме по по големите градове/ там разполагат с много по добра техника за да ви направят по точно изледване на слуха от колкото в болниците докторите и ще Ви предложат избор на сл. апарати ще ги настроят и подържат. Докторите които предлагат сл. апарати просто работят с някоя фирма която им е хвурлила няколко от най простите и елементарни за настройка апарати и те се опитват через вас да изкарат някой лев.

За повече информация вече може да питате в специализирания форум за сл. апарати:

http://www.sluhoviaparati.bg/index.php

• 1 месец по-късно...
  • 3 години по-късно...

Наистина не се доверявайте на докторите относно слуховите апарати. Просто посетете някой специализиран център за сл. апарати. Аз мога да препоръчам такъв.

www.dynamed.bg

• 1 месец по-късно...

Ако ще взимаш нещо то най-добре си вземи нещо качествено от най-добрите. Лично съм ползвател и работя за швейцарската компания Phonak. Потърси в интернет инфо за тях. Ще се радвам да се видим в Център за слуха Fonio. Ела и ще се увериш сам. Ето и линк към сайта ни www.fonio.bg  

Гледай това видео: 

Редактирано от Fonio (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Аз съм клиент на Фонио и абсолютно подкрепям това, което господинът от видеото казва! Мнооого са добри и съм страшно доволна от слуховите си апарати - имам два от техните и са доста скъпи, но тотално ми промениха живота! :) Струват си отвсякъде - нищо че са по 1400 лв единият....!! Тъй като моето не е страрческо оглушаване, а работя все пак, за мен е от голямо значение колко и как чувам...

Друг е въпросът, че преди два дни загубих единият и сега съм като болна от мъка..... Но... грешката си е моя...

• 11 месеца по-късно...

По-добре пробвайте на ул.Св.Иван Рилски 26. Апаратите са от SONIC-Швейцария. Качеството е същото но без изхвърляне в цената. Това е сайта http://www.vitamedical.bg/

на 24.06.2010 г. в 21:07, CbuGHaT написа:

Здравейте, искам да купя слухов апарат, но нямам ни най-малка представа какъв трябва да бъде той

Не ви трябва да се набутвате! Моята майка мина на преглед при специалист! Издадоха и протокол и мисля с него отиде в НОЙ. Та, апарата безплатен и при това с гаранционното му обслужване, настройки + подсигурени батерии за доста дълъг период. Апаратчето е доста читаво!

Аз съм доволна от ф. Фонио - работят с Фонак (Мерцедесът на слуховите апарати) ;)

Има огромна разлика обаче м/у безплатните апарати по Здравна Каса и по-скъпите! Моите са по 1400 лв. И ми върнаха общуването и самочувствието...! Можех да работя отново! :) 

Но все пак зависи за кого са и с каква цел. Добре е първо да поговорите със служител и да помислите. Важно е кой те обслужва. И за настройките, и поддръжка и всичко. Те дават няколко дни проба вкъщи - да усети човек как е и да реши точно този модел ли иска. Можеш да пробваш няколко вида.

На мен от най-скъпите ми ставаше лошо. Виеше ми се свят. Индивидуално е... Не до цена толкова.

Успех!

Оффф, сега видях, че вече съм била писала по-горе! ;)

Нищо де...

Само едно лошо има - опитните служители са в провинцията! И сега обслужва чисто нова служителка... И си личи.

• 2 седмици по-късно...

Да дам и аз едно мнение изчетох доста заради слуховият апарат на мой близък. Спряхме се на Сименс Орион, закупихме го от фирма Новамед и преди година цената му беше около 1300 лв. ето и линка novamedbg.com/sluhovi-aparati/bte-siemens-orion много сме доволни вече незнам кое е мерцедеса на апаратите но както казват хората немското си е немско :) имат и добре описан пътят за финансова помощ от социалните но както казаха по-горе колегите тези пари не стигат за добър апарат виж тук

Редактирано от capnemo
без реклами! (преглед на промените)

• 6 месеца по-късно...

Тъй като майка ми носи слухов апарат от половин година , понаучих доста за тях. Най-важно е да попаднете на професионално обслужване. На нас доста ни се наложи да обикаляме, но в крайна сметка купихме от Фонио. Там има избор на апарати - много видове, различни модели. Слагат ти, пробваш, ако не не това което искаш ти слагат друг. Настройват, обясняват всичко подробно Хубавото при тях е не работят само с 1 марка. Който иска шевйцарски, който иска - немски :)  Имат доста офиси из цялата страна: http://fonio.bg/contact

Майка ми си хареса - Audeo V70 и е много доволна. И аз съм доволна щото вече си чува телефона и общува нормално :)

• 10 месеца по-късно...
на 31.08.2017 г. в 13:55, Никииии написа:

Тъй като майка ми носи слухов апарат от половин година , понаучих доста за тях. Най-важно е да попаднете на професионално обслужване. На нас доста ни се наложи да обикаляме, но в крайна сметка купихме от Фонио. Там има избор на апарати - много видове, различни модели. Слагат ти, пробваш, ако не не това което искаш ти слагат друг. Настройват, обясняват всичко подробно Хубавото при тях е не работят само с 1 марка. Който иска шевйцарски, който иска - немски :)  Имат доста офиси из цялата страна: http://fonio.bg/contact

Майка ми си хареса - Audeo V70 и е много доволна. И аз съм доволна щото вече си чува телефона и общува нормално :)

интересува ме слуховите апарати ОТИКОН дали са хубави или поточно кой е за предпочитане ОТИКОН или fonio

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.