Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко помощ в избора на лаптоп

Featured Replies

Реших да си купувам лаптоп (досега не съм имал такъв, единствено настолен компютър) и искам малко помощ в избора на такъв. Спрял съм се на няколко модела, които отговарят на изискванията ми, но няма да откажа малко препоръки, мнения и оценки. Първо да кажа за какво ми трябва лаптопа и какво изисквам от него. Искам лаптоп с голям хард (500 гигабайта или повече), мощен процесор (за работа с тежки приложения AutoCad, Photoshop и др. подобни), подходящ също така и за игри (само да уточня НЕ ТЪРСЯ геймърски лаптоп, а такъв, който да ми подкарва по-новите игри), подходящ също така за гледане на HD филми, с FULL HD диспей (над 15.6 инча), блутуут, Wi-Fi Draft N, hdmi порт/ове, 4 гигабайта рам НЕ ПО-МАЛКО. И хубав дизайн :) Общо взето това е. Бюджет - горна граница 2500 лв.

Ето и на какво съм се спрял:

Acer Aspire 8943G:

Серия Aspire 8943G

Процесор Intel Core i5-430M (3M Cache, 2.26 GHz)

Памет 4GB (2x2048MB) DDR 3 1066Mhz

Видео карта ATI Mobility Radeon HD 5850 DDR3 с 1GB собствена памет

Диск 640GB SATA HDD 5,400 rpm

Екран 18.4 inch (46.73 см ) WUXGA Full HD 1920 x 1080 гланц дисплей

Оптично устройство DVD записвачка

Свързаност Gigabit LAN; Wireless 802.11 (b/g, Draft N стандарти)

Интерфейси

- 5xUSB 2.0 с 1 комбиниран eSATA port,

- вградена камера – 1,3MP,

- вграден микрофон,

- изход за външен монитор (VGA порт),

- изход за слушалки и тонколони,

- вход за микрофон,

- HDMI,

- четец за карти памет (SD/SDIO/MMC формати),

- Dolby-optimized surround аудио система + Tuba CineBass booster

- четец на пръстови отпечатъци,

- порт за дигитална видеокамера (1394),

Батерия 8-клетъчна батерия

Операционна система Windows 7 Home Premium ( 64 битова )

Гаранция 12 месеца международна гаранция (24 месеца гаранция за физически лица в България)

Тегло 4.6 кг.

SONY VAIO F:

Серия VAIO F

Процесор Intel Core i5-520M (2.4/2.93GHz, 3MB Cache, 1066MHz FSB)

Памет 4GB (2x2048) DDR 3 1066MHz - поддържана до 8GB

Видео карта NVIDIA GeForce GT 330M GPU - видеокарта с 1GB собствена памет

Диск 500GB SATA HDD 7200 rpm

Екран 16.4-инчов (41.65 см) Full HD (1920x1080) - гланцов дисплей

Оптично устройство Blu-ray Disc четец с DVD записвачка

Свързаност 10/100/1000 LAN; Wireless802.11a/b/g/n; Bluetooth 2.1

Интерфейси

- 2xUSB 2.0

- 1 х комбиниран еSata/USB порт

- вградена камера – 0.3MP - Motion Eye

- вграден микрофон

- жак за дигитална видеокамера (1394)

- изход за външен монитор (VGA порт)

- изход за слушалки и тонколони

- вход за микрофон

- HDMI

- четец за карти памет (SD)

- MagicGate(MGR) - четец за карти памет

- Express Card Slot - 34mm

Батерия 6-клетъчна батерия (издържа до 3.5 часа по данни на производителя)

Операционна система Windows 7 Home Premium (64-битова)

Гаранция 24 месеца международна гаранция

Тегло 3.3 кг.

HP Pavilion dv7-3150eq:

Серия Pavilion dv7

Процесор Intel Core i5-520M (2.40 GHz, 3M Cache)

Памет 4GB (2x2048) MB DDR3 1066MHz

Видео карта NVIDIA GeForce GT 320M с 1GB DDR3 собствена памет

Диск 500GB SATA HDD 7,200 rpm

Екран 17.3 инчов (43.94 cм.) HD (1600 x 900) Гланцов дисплей

Оптично устройство Двуслойна DVD записвачка с LightScribe технология

Свързаност 10/100/1000 Mbps, WLAN 802.11a/b/g/n, Bluetooth

Интерфейси

- 3xUSB 2.0

- 1xUSB/eSATA комбиниран

- 2-мегапикселова уеб камера

- вграден микрофон

- HDMI

- изход за външен монитор (VGA порт)

- изход за слушалки и тонколони

- вход за микрофон

- Express Card Slot

- четец за карти памет

- инфрачервен порт за дистанционно управление

- порт за дигитална видеокамера (1394)

Батерия 8-клетъчна батерия

Операционна система Windows 7 Home Premium

Гаранция 24 месеца международна гаранция

Тегло 3.52 кг.

Забележка: този лаптоп не е FULL HD неможах да намеря подобен модел на HP със сходни характеристика и FULL HD диспей.

Редактирано от eXRuLeZz (преглед на промените)

• Автор

Какво ще кажете и за този вариант:

http://cgi.ebay.com/Gray-Sony-Vaio-F-i7-840QM-500GB-7200-RPM-1080p-LED-/280524427398?cmd=ViewItem&pt=Laptops_Nov05&hash=item41508f1086#ht_2088wt_911

Незнам как стоят нещата с ebay, никога не съм купувал от там, но ми се вижда изгодно...

Към автора, а защо не зарежеш Acer-a, защото другите 2 предложения го превъзхождат, и по-производителност ...

Ако може да ми дадеш линк към някой магазин в БГ, с информация за Сонито, ще съм ти безкрайно благодарен, ако може и за Hp-то просто искам да им видя как стоят, цените, защото и аз съм се запътил горе-долу към такива параметри, но цената ?

• Автор

Цената е меджу 2000 и 2500. Погледни в laptop.bg, в момента имам малко работа и немога да ти дам точни линкове.

Не е FULL HD ама всичко друго му е TOП . http://shop.amgcomputers.com/461-hp-pavilion-envy-15-1970ez-intel-core-i7-720qm-16ghz-156.html

Редактирано от ALEK1970 (преглед на промените)

Към автора, а защо не зарежеш Acer-a, защото другите 2 предложения го превъзхождат, и по-производителност ...

Ако може да ми дадеш линк към някой магазин в БГ, с информация за Сонито, ще съм ти безкрайно благодарен, ако може и за Hp-то просто искам да им видя как стоят, цените, защото и аз съм се запътил горе-долу към такива параметри, но цената ?

Стига бе! Превъзхождат го така ли? По видеокарта, по размер на екрана, по корпус, по твърд диск или по какъв точно критерии?!? По диоптри за очила?

+1 за Acer-a.

И аз си търся лаптоп за същите неща както екструлз фотошоп някои добри игри и т.н. и мисля че този е най-добрият засега ТУК :(

Какво ще кажете и за този вариант:

http://cgi.ebay.com/...6#ht_2088wt_911

Незнам как стоят нещата с ebay, никога не съм купувал от там, но ми се вижда изгодно...

Излиза изгодно да ти кажа един мой приятел си купи фотоапарат много як за същите пари от България ;)

Редактирано от spell6 (преглед на промените)

Стига бе! Превъзхождат го така ли? По видеокарта, по размер на екрана, по корпус, по твърд диск или по какъв точно критерии?!? По диоптри за очила?

+1 за Acer-a.

Аз пък да ти кажа, че Acer винаги са изкушавали откъм "уж висок клас части", а вътре няма нито добро охлаждане за тия части.... и ред други причини, но личи си, че за хора, които не са ползвали Аcer, сега те са най-добрите на пазара. Влез някъде, в който и да е форум и виж, че 60% от проблемите са свързани с Acer, другите са Toshiba, Fujitsu, Asus. Да съм казал, че при Hp, sony няма проблеми има, но са в пъти по-малко от колкото при Acer. Но хората са казали, трябва да патиш от неща за да се увериш, че то е некачествено, хората му казват, че са евтини боклуци, които после ти излизат в пъти по-скъпо, то си знае неговата, ми троши си главата с Acer, но поне не давай акъл на другите да си трошат главата с твоите изкривени разбирания. Личи си, че ти никога не си имал въобще лаптоп и ако си имал си личи, че не е бил Acer.

Хората, които не разбират, чак толкова много, веднага се мятат на Acer. "Досега, не съм видял безпроблемен Acer", това не е мое мнение, макар, че го подкрепям на 95%. А на човек, през който са минали много и различна електроника и компютри, били те настолни или не. И със сигурност, разбира много повече от нас 2-мата взети заедно. Просто, аз лично си признавам, че не съм ползвал Acer, като мой собствен лаптоп, обаче си правя много изводи, които сочат само към едно, че Acer (не стават), и друго, че на пазара за момента най-добри качество/производителност HP, даже сони както казват не са това, което бяха ( http://tnetbg.net/20...aio-f-%D0%B8-c/ ), но хората веднага са решили проблема, които не е хардуерен, а софтуерен.

Подкрепям напълно написаното от iordanoff ,само че ще го разберат по трудният начин :)

iordanoff, почти няма марка която да не ти я оплюят в някой сервиз по този начин. Затова е най-добре да се избира лаптопа според модела, в магазина на място, след като си го проверил в Интернет. Също така - класа е от огромно значение за качеството на лаптопа. За 2000+ лв няма да видиш слаб/лош Асус или Асер. Защо тогава да се хвърлят грешни пари по марки с "по-добър" имидж? 

А, и ти спомена, че "от изброените Асер-а е най-слабия по производителност", което изобщо не е вярно. 

П.П. Новите HP Envy 15 например са едни скъпи калорифери, но ти си робувай на марките...

Продължаваме с колегата Q-tech по-горе на ЛС щот пак оспамихме на човека темата.

Моето предложение към автора е да остави Acer-a както пак му казвам. И да погледне другите две предложения, като в частност повече HP, нищо, че не е Full HD, това не е болка за умиране. А пък си има и софтуери, които изкарват доста добра картина а и с едни по-печени настройки на плеъра, разликата ще е минимална. :baby:

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

http://www.vario.bg/83/5869/hp-elitebook-8540w-mobile-workstation-wd928ea провери и по другите магазини ,а иначе това е твоят лаптоп(като модел) според мен .

Редактирано от ALEK1970 (преглед на промените)

OFF

Обявиха най-надеждните лаптопи! - Защо не мога да сложа линк?

Аз бих се спрял на предложението на Daredevil_666!
- Визирам производителя! Вземи си Toshiba!

Аз пък, който и специалист да питам, казваше - само не и HP. Във световен мащаб и в други държави по-може, но точно в BG не бих заложил на HP!

OFF

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Погледни тези предложения на мен ми ги предложиха от PCGear

Aspire 7740G-626G64Mn 17.3" 1600x900 CineCrystal LCD, CPU Core i7 620M 2.66GHz, RAM 6GB DDR3 SDRAM, HDD 640GB, Mobility Radeon HD5650 1GB, DVD±RW, LAN, Bluetooth, Web Cam, Linux, Black/Blue, 1y. Warr 2360лв. с ДДС

DELL Notebook Studio 1747 17.3" HD+ (1600X900) TrueLifeTM LED, Intel Core i7 720QM 1.6GHz (2.8 GHz Turbo Mode, 1333MHz, 6MB), 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, DVDRW, ATI Radeon HD 4650 1GB, BT, Wi-Fi b/g, WebCam, 9-cell batt, Win 7 Home Prem 64b, Black 2480 лв. с ДДС

Dell Studio 1558, Core i7 720QM (1.6GHz), 15.6" FullHD (1920X1080) WLED with TrueLife, 2.0MP Camera, 4096MB 1333MHz DDR3, 500GB HDD, DVD+/-RW, 1GB ATI Mobility Radeon HD 5470, 802.11n, Bluetooth, Free DOS CD, Backlit Keyboard, 9-Cell Battery, Ruby Red 2322 лв. с ДДС

Dell Studio 1747, Core i7 720QM (1.6GHz, 6MB), 17.3" HD+ (1600X900) LED w/ TrueLife, 2.0MP Camera, 4096MB 1333MHz DDR3, 500GB HDD, DVD+/-RW, 1GB ATI Mobility Radeon HD 4650, 802.11n, Bluetooth, Backlit Keyboard, Windows 7 Home Premium, Black Chainlink 2540 лв. с ДДС

Toshiba Satellite A660-10W Core i7-720QM(1.6), 6 GB, 640 (640 GB-5400), 16.0 LED, nVidia GT 330M-1024, BluRay-RW, Webcam-1.3, Bluetooth, Works + Office HST Trial, bgn, W7 Premium-64, 2 yr 2385 лв. с ДДС

ASUS M60J-JX058V 16" Core™ i7-720QM Win 7

Intel® Core™ i7-720QM Processor (6M L3 Cache, 1.60 GHz, Quad Core)

Дисплей: 16" HD (1366x768) Color-Shine (Glare-type), LED backlit, 16:9 aspect ratio

Чипсет: Mobile Intel® PM55 Express Chipset

Памет: 4GB (2x2GB) DDR3 1066 MHz SDRAM,

Видеокарта: NVIDIA® GeForce® GT240M , with 1GB VRAM

Твърд диск: 640GB (2 x 320 GB, SATA 7200rpm )

Оптично устройство: 4x Blu-Ray DVD Combo 2380 лв. с ДДС

• 3 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.