Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Намаляне на размера на използваната от видео картата РАМ памет

Featured Replies

Онзи ден си купих лаптоп MSI CR500X и понеже има 4 Гб рам памет му сложих Windows 7 - 64 bit. Видео картата е вградена и съответно ми харчи от РАМ паметта и сега използвам 3,25 Гб от нея..как мога да намаля този обем ? В БИОС нямам такава опция, а и м/у другото никога не съм виждал БИОС с толкова малко възможни опции - 3-4 на брой във всичките менюта общо...Aко няма начин за това да си инсталирам тогава 32 битова ОС за която и имам лиценз...

http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=rgh1278096011v.png

Редактирано от velez (преглед на промените)

Aко няма начин за това да си инсталирам тогава 32 битова ОС за която и имам лиценз...

То хубаво че си имаш лиценз ... ами какво прави тогава Genius-а тук ?

post-72116-002815100 1278096418_thumb.jp

• Автор

То хубаво че си имаш лиценз ... ами какво прави тогава Genius-а тук ?

Имам лиценз за 32 битова ОС....тази е 64 битова и я изтеглих от замундата и я кракнах....

Редактирано от velez (преглед на промените)

Какъв е точно проблемът - не ти достига RAM ли?

Аз съм с 3 GB , и Windows7 x64 ми е използвал до 50% от нея - тоест около 1.5 GB . Сигурен съм, че твоите 3.25 Gb са ти напълно достатъчни за нормална работа. Остави видеокартата да си ползва каквото ѝ трябва.

• Автор

Какъв е точно проблемът - не ти достига RAM ли?

Аз съм с 3 GB , и Windows7 x64 ми е използвал до 50% от нея - тоест около 1.5 GB . Сигурен съм, че твоите 3.25 Gb са ти напълно достатъчни за нормална работа. Остави видеокартата да си ползва каквото ѝ трябва.

Първоначално инсталирах 32 бит ОС за която както казах имам лиценз и там картинката беше същата: 3,25 ГБ използваема РАМ памет и заради товеа сложих 64 битова ОС....при това положение по добре да си сложа лицензираната ОС...

Погледни в BIOS-а на лаптопа за настройка - AGP/VGA aperture size (или Graphics Adapter Aperture Size),наименованието е различно при многото модели и серии,но ще се ориентираш по това,че се променя в рамките на 512MB;256MB;128MB и тн.

• Автор

Погледни в BIOS-а на лаптопа за настройка - AGP/VGA aperture size (или Graphics Adapter Aperture Size),наименованието е различно при многото модели и серии,но ще се ориентираш по това,че се променя в рамките на 512MB;256MB;128MB и тн.

за жалост нямам в БИОС-а нищо такова....общо взето имам 3-4 опции...не съм виждал никога толкова "беден" БИОС....

...никога не съм виждал БИОС с толкова малко възможни опции - 3-4 на брой във всичките менюта общо....

Лаптопите са така.

Какъв е точно проблемът - не ти достига RAM ли?...

Винаги може да се стартират такива приложения, които да изискват повече РАМ. Нямам представа конкретният потребител дали ползва такива, но принципно е възможно.

@velez, провери в БИОС за функцията "memory remap". Вероятно не е налична, което те свежда до вариант да обновиш БИОС, ако има нова версия, или да контактуваш със съпорта на MSI относно проблема.

Лаптопите са така.

Винаги може да се стартират такива приложения, които да изискват повече РАМ. Нямам представа конкретният потребител дали ползва такива, но принципно е възможно.

И аз нямам представа, и затова попитах - дали изпитва недостиг на RAM.

А е възможно да се стартират и приложения, които натоварват повече видеокартата, и тази споделена памет, която потребителят се опитва да ограничи, да му е необходима.

Имам лиценз за 32 битова ОС....тази е 64 битова и я изтеглих от замундата и я кракнах....

Ключа от х86 би трябвало да става и за х64.

Редактирано от Nikola_ss (преглед на промените)

• Автор

Ключа от х86 би трябвало да става и за х64.

За жалост не стана въпреки, че лицвнза не е ОЕМ sad.gif ..както и да е примирих се че освен колата бензих и видео картата ще харчи ...добре, че поне РАМ паметта се купува еднократно :yanim:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.