Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е Port Scan Detected

Featured Replies

Здравейте. Върпоса ми е за рутер ASUS rx3041. В последно време в лога пише ето това нещо

Port Scan Detected** 85.95.70.20 -> xx.xx.xx.xx (моето ip)

Искам да знам какво означава и възможно ли е да възникнат някакви проблеми с интернета в следствие на това което пише

П.С

Сега забелязвам, че всеки път ми спира интернета, като започне да го изписва това.

Мога ли по някакъв начим да забраня достапа на въпросното ip, което изписва

Редактирано от Obly (преглед на промените)

Интересно е как е защитен твоя рутер? Т.е. какъв тип парола си задал за wireless. WEP,WPA... Вероятно някой случайно или не, се опитва да се закачи. Трябва ти сигурна парола, WPA тип, след което съобщенията ще изчезнат.

Това, което намирам в нета като сходен проблем - вероятно някой сканира периодично мрежата /това често е с програма/ и търси отворени портове и т.н.

Една добра защитна стена би свършила работа.

• Автор

Да, мисля че точно това прави, търси портове.

Но аз съм с два компютъра на кои да сложа защитна стена и ако може да ми препоръчаш някоя

• Автор

Добре, тогава да ми препорачаш някоя защитна стена, която да хаби възможно най-малко ресурси. Искаше ми се по друг начин да се реши проблема, но нямам много опции

• Автор

С тази windows ще свърши ли работа

С тази windows ще свърши ли работа

Тази от Уиндоуса е за да има такава. Защитните стени имат специфични настройки, плюс това дават права, които ти разрешаваш или забраняваш. Прочети първо темата и виж дали ти харесва нещо. Проблема при стените, често идва от неправилното им използване и понякога до блокиране на достъпа до интернет, както и обратно - разрешаване на достъпа до твоя компютър. Просто трябва да се чете и да се мисли.

• Автор

За моя проблем, тя ще е достатъчна ли и ще трябва ли да и правя допълнителни настройки. Сам разбираш, че не съм на вътре с нещата

За моя проблем, тя ще е достатъчна ли и ще трябва ли да и правя допълнителни настройки. Сам разбираш, че не съм на вътре с нещата.

При положение, че ти изписва съобщението, значи не е. В темата има вероятно обяснено коя какво върши и дали е лесна за приложение или не. Просто не ползвам и не съм съвсем наясно с плюсовете и минусите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.