Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AUX IN на микросистема Panasonic SC-PM10 ?

Featured Replies

Здравейте,

Възможно ли е на тази микросистема Panasonic SC-PM10:

41GNQ0Z2RZL._SL500_AA300_.jpg

да се сложи аудио вход? По принцип няма такъв. Малко стар модел е вече, не поддържа MP3, и затова не я ползвам. Но ако ѝ сложа по някакъв начин вход, мога да ползвам усилвателя. Например да свържа DVD рекордера и/или телевизора, и така да се получи нещо като домашно кино.

На теория ми изглежда просто - трябва да намеря входа към усилвателя, да свържа два чинча или стерео жак, да ги изведа на корпуса, евентуално са съгласувам съпротивленията. Не е проблем свързването да стане на мястото на някой от компонентите - касетен дек, тунер, CD плеър. И без това по някакъв начин трябва да може да се избира от менюто.

Само че не разбирам много от електроника, затова реших да се допитам и до вас. Приемам всякакви полезни съвети, идеи и мнения.

Редактирано от Suggs (преглед на промените)

Разрешен от Rudy M.

Има един вариант, за който се сещам:

Ако системата има вход за микрофон и е пусната в някои от режимите (примерно аудио), би трябвало да се чува, ако се говори по микрофона. Съответно ако се чува, вместо микрофон в същия вход можеш да сложиш стерео кабел, като този, а другия край да пъхнеш в изходящия аудиоджак на компютър, или дивиди плейър.

Тази микросистема има ли вътрешен микрофон?

• Автор

За съжаление, няма вход за микрофон. Няма и вграден.

Единственият начин е да се отвори, и да се вкара сигнал директно в усилвателя.

Не е проблем свързването да стане на мястото на някой от компонентите - касетен дек, тунер, CD плеър. И без това по някакъв начин трябва да може да се избира от менюто.

Не виждам касетен дек, но щом си го написал значи има. Най-лесния начин -отваряш системата, сваляш възпроизвеждащата глава и на нейния кабел свързваш екраниран кабел до чинчове на задния панел примерно /пробиваши и си ги закрепваш/. Може да имаш проблем с нивото на сигнала и с това кога ще работи входа дали ще иска допълнително да натиснеш плей на касетофона, но това са дребни болежки.

Не виждам касетен дек, но щом си го написал значи има. Най-лесния начин -отваряш системата, сваляш възпроизвеждащата глава и на нейния кабел свързваш екраниран кабел до чинчове на задния панел примерно /пробиваши и си ги закрепваш/. Може да имаш проблем с нивото на сигнала и с това кога ще работи входа дали ще иска допълнително да натиснеш плей на касетофона, но това са дребни болежки.

Отговаряш много неправилно на човека. Не може да ползва входа на главата, понеже той е с корекция и е много чувствителен - 1-2 до 5 микроволта. Най удачното решение е както той самият е споменал. Да се прекъсва примерно касетния дек с бутонче и да се ползва ту за вход към усилвателя, ту за дека. Това е най добре да стане на задната страна за да не се нарушава вида на изделието. Всеки средно способен радиомастер ще ти го направи. Работата е за около 2 часа. А даже и сам можеш.Само трябва да намериш пътечките, където се включва дека след предусилвателя за главите и да прекъснеш. Обезателно да е през развързващи кондензатори - примерно, около 5 микрофарада. Ако мога още да ти помогна, покъсно ще съм на скайпа. Можеш винаги да позвъниш.Ще ти обясня подробно и сам ще се справиш. Уверен съм в теб.

Преди време имаше едни много популярни адаптери

XMM101.jpg

Ако наистина имаш касетен дек, това вероятно ще ти спести време и усилия.

Струва пренебрежимо малките 8-10лв.

Един мой познат ползваше такъв, за да може да пуска музика на уредбата си с касетен дек от неговият портативен CD плеър.

Предимство е това, че не ти се налага да "модваш" нищо.

Ако пък нямаш касетен дек, то остава само вариантът, който е разяснил lz4jw

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
  • Решение

Отговаряш много неправилно на човека. Не може да ползва входа на главата, понеже той е с корекция и е много чувствителен - 1-2 до 5 микроволта. Най удачното решение е както той самият е споменал. Да се прекъсва примерно касетния дек с бутонче и да се ползва ту за вход към усилвателя, ту за дека. Това е най добре да стане на задната страна за да не се нарушава вида на изделието. Всеки средно способен радиомастер ще ти го направи. Работата е за около 2 часа. А даже и сам можеш.Само трябва да намериш пътечките, където се включва дека след предусилвателя за главите и да прекъснеш. Обезателно да е през развързващи кондензатори - примерно, около 5 микрофарада. Ако мога още да ти помогна, покъсно ще съм на скайпа. Можеш винаги да позвъниш.Ще ти обясня подробно и сам ще се справиш. Уверен съм в теб.

Благодаря ви, давате ми ценни идеи. Особено jjjjk - стига да намеря такъв адаптер. Касетен дек има (капакът е отгоре, и не се вижда на снимката), и както казах, не се ползва. Всъщност, имам още една такава система, но по-мощна и с по-качествен звук. Вързана е към компютъра (тя си има вход), и ползвам нейните дек и CD плеър. Така че не е проблем на старата изобщо да отстраня някой от модулите.

Декът е свързан с лентов кабел към основната платка. Ето снимка на изводите:

454906.jpg

Предполагам, че ми трябват тези трите, оградените, прав ли съм?

Благодаря ви, давате ми ценни идеи. Особено jjjjk - стига да намеря такъв адаптер. Касетен дек има (капакът е отгоре, и не се вижда на снимката), и както казах, не се ползва. Всъщност, имам още една такава система, но по-мощна и с по-качествен звук. Вързана е към компютъра (тя си има вход), и ползвам нейните дек и CD плеър. Така че не е проблем на старата изобщо да отстраня някой от модулите.

Декът е свързан с лентов кабел към основната платка. Ето снимка на изводите:

454906.jpg

Предполагам, че ми трябват тези трите, оградените, прав ли съм?

Да , точно така. Но проследи малко понататък пътечките и сигурно ще срещтнеш прехвърлящ кондензатор към стъпалото.Дано да е така. Ако да, направо откачи куплинга и нА PB_lOutput и PB_ROutput подай сигнал от звуковата карта на компа с помоща на кабела. Не забравяй преди това да намалиш силата на звука от потенциометъра.Така остава ако се получи, само да си купиш два чинч женски куплонзи или 3,5 мм стерео /както ти е удобно и позволява мястото отзад/ да намериш две парченца ширмован кабел и да си го свържеш с куплунзите на задния панел. Така ще можеш да си ползваш безпроблемно и комутатора за отделните видове работа, незагрозявайки целия вид на системката. С две приказки. Грабвай системата и заповядай на гости във Велико Търново.

• Автор

Но проследи малко по-нататък пътечките и сигурно ще срещнеш прехвърлящ кондензатор към стъпалото.Дано да е така.

Съжалявам sad.gif ... Просто не мога. Не успявам да ги проследя. А и да срещна такъв кондензатор, сигурен съм, че няма да го разпозная. Както казах, от електроника рабирам много малко (почти нищо). Ако ти можеш да разбереш нещо от схемата - добре. Аз не мога ...

455088_fr.jpg

Червената стрелка аз я сложих, да покажа къде влиза лентовия кабел.

Иначе за останалото е ясно, и аз така го мислех. Дори смятам да ползвам жака за слушалките, който досега не е влизал в употреба, и който така или иначе си има място на корпуса. Само че от изход ще стане вход.

Мога утре да опитам и така, с риск да изгоря нещо. Или пък, след като знам, че е възможно да се направи, да прескоча до сервиза на K&K, да видя на колегите дали ще им се занимава.

А иначе с удоволствие бих дошъл до В.Търново, да се запознаем ;) . Но поне в близкия месец няма да имам тази възможност.

Редактирано от Suggs (преглед на промените)

Съжалявам sad.gif ... Просто не мога. Не успявам да ги проследя. А и да срещна такъв кондензатор, сигурен съм, че няма да го разпозная. Както казах, от електроника рабирам много малко (почти нищо). Ако ти можеш да разбереш нещо от схемата - добре. Аз не мога ...

455088_fr.jpg

Червената стрелка аз я сложих, да покажа къде влиза лентовия кабел.

Иначе за останалото е ясно, и аз така го мислех. Дори смятам да ползвам жака за слушалките, който досега не е влизал в употреба, и който така или иначе си има място на корпуса. Само че от изход ще стане вход.

Мога утре да опитам и така, с риск да изгоря нещо. Или пък, след като знам, че е възможно да се направи, да прескоча до сервиза на K&K, да видя на колегите дали ще им се занимава.

А иначе с удоволствие бих дошъл до В.Търново, да се запознаем :speak: . Но поне в близкия месец няма да имам тази възможност.

Или при твоите познати или при мен. Това е идея за жака на слушалките, но предварително елиминирай връзките. А ако имаше електрическа схема, щях да ти напиша всичко как да го направиш. Работата не е много, стига някой да се съгласи да ти го направи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.