Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Лаптоп 1500 лв. фотография

Featured Replies

Здравейте ,

Търся преносим компютър на тази цена , които максимално бързо и с максимална добра визуализация на дисплея да ми позволява да си обработвам снимките , предположих ,че нещо "геймърско" ще е подходящо , но цените на подобни конфигурации започват в доста по-висок диапазон. Sony VPCF1190X допадна ми като модел , но не успях да открия нищо в България , дайте някакви предложения и препоръки .

П.П. Мерси предварително .

Здравейте ,

Търся преносим компютър на тази цена , които максимално бързо и с максимална добра визуализация на дисплея да ми позволява да си обработвам снимките , предположих ,че нещо "геймърско" ще е подходящо , но цените на подобни конфигурации започват в доста по-висок диапазон. Sony VPCF1190X допадна ми като модел , но не успях да открия нищо в България , дайте някакви предложения и препоръки .

П.П. Мерси предварително .

Ако под "обработвам снимките" разбираш Photoshop (или както някой днес написа в една тема, Фотошош :speak: ), то не ти трябва геймърски лаптоп, а по-скоро такъв с достатъчно голям и добър екран, с висока резолюция, за да можеш да работиш комфортно. За геймърските лаптопи най-голямо внимание се обръща на видеокартата, а за работа с Photoshop RAM и процесор имат много, много по-голямо значение, а видеокартата можеш почти изцяло да пренебрегнеш, достатъчно добре ще работиш с всяка една карта, стига да имаш достатъчно рам и мощен процесор.

Трябва ти нещо такова - Acer Aspire 7740G за тези пари толкова, иначе всички по-хубави модели не случайно са за минимум 2 000 лв.

Преди да решиш отиди в някой магазин и виж как е като размер, екран, клавиатура и т.н. :speak:

Иначе една Ай5ца + видео по-нисък клас от 5650 + резолюция 1080 би било перфектно, но....за 1500 лв. трябва да е сън :beat:

По възможност - дисплеят да е по-"квадратен" като резолюция. 16:9 е добро съотношение за филми, но за снимки трябва да е нещо по-близо до формата на снимките (най-често 3:2).

Иначе гласувам за Acer-а по-горе.

• Автор

Хм , мерси за бързите отговори първо . Схванах основата с рамта и процесора , искам съвет и все пак "Ейсър" не ми се струват надеждна марка не съм чул нищо хубаво за тях , а относно дисплея , 17 ми е много , предпочитам да се заигравам със скрола от колкото да нося 17" , нещо в диапазона 15 макс. 16, в крайна сметка винаги мога да взема външен монитор ако ми се наложи и реша ,че ми е нужен . По-скоро екрана ми се иска да е с максимално реалистични цветове след евентуална калибровка , големината ще я компенсирам в последствие нали трябва да е преносим компютър все пак .

П.П. Няма да се разсъря и на някое предложение около 2000 лв. въпреки ,че са неоправдано много за моя бюджет , знам ли ще купя лаптопа към октомври - ноември може до тогава да успея да скатая още някой лев. Мерси отново .

Редактирано от TheboY_NeX7D0oR (преглед на промените)

Хм , мерси за бързите отговори първо . Схванах основата с рамта и процесора , искам съвет и все пак "Ейсър" не ми се струват надеждна марка не съм чул нищо хубаво за тях , а относно дисплея , 17 ми е много , предпочитам да се заигравам със скрола от колкото да нося 17" , нещо в диапазона 15 макс. 16, в крайна сметка винаги мога да взема външен монитор ако ми се наложи и реша ,че ми е нужен . По-скоро екрана ми се иска да е с максимално реалистични цветове след евентуална калибровка , големината ще я компенсирам в последствие нали трябва да е преносим компютър все пак .

П.П. Няма да се разсъря и на някое предложение около 2000 лв. въпреки ,че са неоправдано много за моя бюджет , знам ли ще купя лаптопа към октомври - ноември може до тогава да успея да скатая още някой лев. Мерси отново .

1.Това Fujitsu е идеално за целта.Имам го абсолютно същия и мога да ти кажа, че дисплея е прекрасен.Видеото е външно, не е висок клас, но е DDR3 и ми върши идеална работа.Лаптопа го ползвам за програмиране, уеб дизайн,обработка на изображения и други пододбни.

2.Този DELL също е добър, но е 17".

3.Този EliteBook също е много добър и на сносна цена.

...ще купя лаптопа към октомври - ноември може до тогава да успея да скатая още някой лев....

В такъв случай е погрешно още от сега да избираш модел. До тогава със сигурност ще се променят доста неща на пазара.

а относно дисплея , 17 ми е много , предпочитам да се заигравам със скрола от колкото да нося 17" , нещо в диапазона 15 макс. 16, в крайна сметка винаги мога да взема външен монитор ако ми се наложи и реша ,че ми е нужен .

Най-евтиното и добро за теб предложение е това цък леко над евентуалния лимит е това - цък а варианта мечта е нещо като този - цък

Най-евтиното и добро за теб предложение е това цък леко над евентуалния лимит е това - цък а варианта мечта е нещо като този - цък

И трите ти преложения са с отвратителни резолюции на дисплеите.А на него основно му трябва дисплей с добра резолюция и мощен процесор, не толкова видеокарта.

Без лоши чувства. :yanim:

И трите ти преложения са с отвратителни резолюции на дисплеите.А на него основно му трябва дисплей с добра резолюция и мощен процесор, не толкова видеокарта.

Без лоши чувства. :yanim:

Извинявай ама:

предпочитам да се заигравам със скрола от колкото да нося 17" , нещо в диапазона 15 макс. 16, в крайна сметка винаги мога да взема външен монитор ако ми се наложи и реша ,че ми е нужен .

За 15, 16 инча дисплей, какво имаш предвид под хубава резолюция. Горните три предложения таман ще му паснат на изискванията.

За 15, 16 инча дисплей, какво имаш предвид под хубава резолюция. Горните три предложения таман ще му паснат на изискванията.

Ами за 15" разбирам дисплей с резолюция по вертикала по-голяма от 1000 , например всички от 1680х1050 нагоре.

Резолюция 1366х768 става само за чат,браузване, да си провериш пощата и да гледаш филми.За нищо друго.

Ами за 15" разбирам дисплей с резолюция по вертикала по-голяма от 1000 , например всички от 1680х1050 нагоре.

Резолюция 1366х768 става само за чат,браузване, да си провериш пощата и да гледаш филми.За нищо друго.

Абсолютно е така, даже и за WORD не става, поне на мен ми е гадно. Сега ако си купувам лаптоп ще гледам поне на 1600х900 да е екрана и после ще гледам ай5-ци, 5650-ки, батерии и дизайни :angry:

Абсолютно е така, даже и за WORD не става, поне на мен ми е гадно. Сега ако си купувам лаптоп ще гледам поне на 1600х900 да е екрана и после ще гледам ай5-ци, 5650-ки, батерии и дизайни :mad:

http://laptop.hp-compaq.probook.6540b.wd687ea.interacom.eu/

Ето нещо с такава резолюция, но не и с такава карта.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.