Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на конфигурация

Featured Replies

ето следните 3 варианта, post-10357-024513200 1280149542_thumb.jp кой е най добрия вариант, кой е най подходящ за бъдещ ъпгрейд, и попринцип компа трябва да е от 1000 до 1200 лв макс, за мен ми допада третата конфигурация защото рам и видео винаги може да се купят, а и амд нещо не съм им фен, въпреки че сега пиша от една 9 годишна АМД щайга която със малко по нова картичка и тръгва SC2, ;):D не че може да се играе но си тръгва, ще се ползва компа ще са игри.

Първата е най-добра за игри, но пък надвишава бюджета със 100 лева. Забележките към третата са към видеокартата - по-слаба за сметка на скъп процесор и дъното - изключително неподходящо за Quad процесор с тая слаба захранваща схема към процесора. Ta остава първата конфигурация, като може да смениш дъното с GIGABYTE 870A-UD3, а разликата в цената да вложиш в процесора и да вземеш X4 955.

Опа, сега видях, че си сложил 2х1GB RAM. За съвременна гейм-машина с четириядрен процесор и карта от рода на HD5830 2GB RAM са малко. Другата забележка е твърдия диск - Green серията е ориентирана като сторидж решение с ниска температура и бавна скорост, и не е подходящ за системен диск. WD Blue или Black, или Samsung F3 трябва да е изборът ти. Значи остава следният вариант:

GIGABYTE 870A-UD3

Phenom II X4 925 BOX

2x2GB DDR3 1600 Kingston HyperX или SUPER TALENT DDR III 1600 CL9 - няма голямо значение

WD 640GB 7200 64MB SATA III Black

HD5830

XIGMATEK 500W Silent NRP-PC502 не VC502

1300лв.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Първата е най-добра за игри, но пък надвишава бюджета със 100 лева. Забележките към третата са към видеокартата - по-слаба за сметка на скъп процесор и дъното - изключително неподходящо за Quad процесор с тая слаба захранваща схема към процесора. Ta остава първата конфигурация, като може да смениш дъното с GIGABYTE 870A-UD3, а разликата в цената да вложиш в процесора и да вземеш X4 955.

10х

а за първата 870 не е ли доста по стар 4ипсет от 890, (спестяват се 65 лв)

5830 в СКАЙ е с 40 лв по евтивтина от това което съм предвидил, така че първата е наистина най удачна, само ми кажи за дъното не е ли по добре с 890, и общо стават 105 лв, или си ги спестявам (и влизам в бюджета) или си вземам още рам, щото за 400МH не мисе дават 50 лв

а за третата, какво дъно е по подходящо с колко ще се оскъпи, за видеото знам че е слабичко :))) но пък ако след време ако се вземе хубаво видео ще стане здрава машинка, и ако предложиш по подходящо дъно, може да откопча още някой лев

Редактирано от swenstyle (преглед на промените)

10х

а за първата 870 не е ли доста по стар 4ипсет от 890

а за третата, какво дъно е по подходящо с колко ще се оскъпи, за видеото знам че е слабичко :)))

870 излезе след 890.Такаче не е по стар.

Разликата е в броя на слотовете, охлаждащата система и разни други дребни гъзариики.

За третата дъно за 280-300+ лева. GA-P55A-UD3R или нещо от тоя клас. Но да жертваш най-важния компонент на една геймърска система - видеокартата заради по-скъп процесор изобщо не си струва. Гледам, че не си избрал кутия - старата ли ще ползваш и каква е? Нали не е някоя тясна с ламарини като вестници и никаква вентилация?

• Автор

ясно първата с дъното което ти предложи, ами кутията ще взема куча марка, даже ще им кажа да си приспаднат пари за нейното захранване, щото не ми трябва и ще си сложа чифтека, аз после си и слагам перки и си я правя да се вентилира както трябва, но сега не ми се дават 80-100 лв само за кутия, сега видях че си ми написал направо, да видях 4е харда е гриин, ще го имам в предвид :) 10х

Здравей, някъде по надолу имам тема в която избирам кутия.

Първо бях решл да взема нещо по-качествено, после реших да икономисам някои лев и минах на вариант евтина кутия за около 50-60лв.

Обаче си направих една проста сметка

Кутия 50-60лв

2 допълнителни вентилатора 120мм около 25лв

фан контролер най-евтиния е 20-25лв и то пак излиза към 100-110лв колкото скъпа кутия.

В крайна сметка поръчах

XIGMATEK Middle Case UTGARD - Mesh side panel 149.18 лв.

Ако ти е прекалено скъпа

Гладиатор 600 е около 100лв

или

XIGMATEK Middle Case ASGARD Pure Black Edition 59.90 лв.

Евтините кутии с тънка ламарина имат и един много голям недостатък - получава се резонанс от перките и хардовете от което следват непрекъснати вибрации които са много вредни за твърдия диск и като нищо могат дори да го убият. Другият въпрос с въздушният поток който почти липсва в евтините кутии също не е маловажен. Като по-евтино решение, но без да се лишаваш кой знае колко от функционалността на големите кутии може да погледнеш FOXCONN 3GTH001 - широка е 200мм което е важно ако след време решиш да сложиш афтърмаркет охлаждане тип "кула", идва с хубав и тих 120мм вентилатор, и не на последно място кутията е изцяло tool-less. т.е.сглобяването на компонентите в кутията може да се направи без никакви инструменти и е лесно дори за човек без много опит в това. Като недостатък мога да отбележа не особено красивият преден панел, но това е субективно.

• Автор

здравейте, абе 4удя се сега дали боксовото охлаждане е много шумно, та да се вземе един по безшумен охладител, и да е до към 40 лв, но нямам представа кое ще върши работа има с 2 3 4 5 6 тръбички и с по 2 вента, и вече марки има колкото щеш, нещо таков а си мислех, но дали не е много голям за Phenom 925, и няма да се клоква. http://sky.bg/Details.aspx?ID=16066 дават го от 0 до 19 dBA или и това ще свърши работа http://sky.bg/Details.aspx?ID=11327 при това го имам на един Айлъндале 6600, но пък до 28dBA

Freezer-a(ама не е този който си посочил, а тозиза AM2/3) на високи обороти лично на мен ми е шумен, пък и има гадния навик да чупи зъбчетата на пластмасовата планка на дъното която държи охладителя. Hyper N520 е идеален за парите си, а може да вземеш под внимание и Akasa Nero.

10x, a на Hyper N520 единия вентилатор смуче другия нагнетява или??

Да.
  • Автор

10x, a на Hyper N520 единия вентилатор смуче другия нагнетява или?? това всъчност е малко скъпо този грозил дали няма да върши работа, малко смешно му е закрепена перката :Д http://sky.bg/Details.aspx?ID=14714

• 4 месеца по-късно...
  • Автор

..... Значи остава следният вариант:

GIGABYTE 870A-UD3

Phenom II X4 925 tray

2x2GB DDR3 1600 Kingston HyperX или SUPER TALENT DDR III 1600 CL9 - няма голямо значение

WD 640GB 7200 64MB SATA III Black

HD5830

XIGMATEK 500W Silent NRP-PC502 не VC502

1300лв.

здравейте,

искам да си взема някаква такава машинка (тази е от преди 3-4 месеца)

в момента тая конфигурация струва 1180 лв. и то със Cooler Hyper 212 Plus

въпроса ми е има ли нужда да се промени някой чарк, ако се е появило нещо по добро за тия пари (до 1300 лв)

примерно дъното да е друго

или да се вземе HD5850 +93лв

или 6850 -45лв.

Или HD6870 +80лв но май си заслужават

или просто още 2х2ГБ РАМ, и докато предния компютър е само за игри, то на новия освен за игри, ще се ползва аутоКАД и 3dsMax

мерси предварително

п.п. имам кутия, двд, монитор и периферия

Нещо не можах да те разбера искаш да ъпгрейдваш или да зимаш нов комп ? Ако ще ъпгрейдваш можеш да си смениш видеото с 6870 определено ще останеш доволен. ПП Ето какво можеш да вземеш за тези пари. Но на сегашната ти конфигурация освен видео карта друго не и трябва. Лично мнение

Редактирано от BaiGrozdan (преглед на промените)

• Автор

Нещо не можах да те разбера искаш да ъпгрейдваш или да зимаш нов комп ? Ако ще ъпгрейдваш можеш да си смениш видеото с 6870 определено ще останеш доволен.

нов комп 6те взимам, този го имам и съм доволен от него, но ми трябва 2-ри, и ако е излязло нещо по добро или на нещо е паднала цената,

да видеото, сега гледах цифрите - доста по добро ще е,

ако може и да за дъното да ме посъветвате нещо, може би 890 4ипсет е с 50лв по-скъпо

Според мен 870 чипсета ще ти свърши работа, но това си е мое мнение.

Публикувано изображение

1328лв без охладител,ако са ти много режеш от видеото.

:shake_puter: Днес пускат GTX570 и е много вероятно цените на 6870 и GTX470 да тръгнат надолу. :computer8:

Най-добре ще е ако се вложи някой лев отгоре за наистина качествено захранване, понеже тея GX серии са повече към ниския клас и са леко компромис на по-голямата мощност със стабилността и тишината. Много по-добре е да се вземе COOLER MASTER SILENT PRO M500, 500W. Лично мнение :)

• Автор

ами освен да из4акам 1-2 седмици, да видя дали ще паднат цените с 15-20$ тогава за захранване със сигурност ще е това което РЕАВЕР предложи, а по принцип си мислех за XIGMATEK PSU 500W NRP-PC502 а самсунга от кфг на СКИДРОУ по бърз ли е от ВД блек 64МБ сата 3??? освен 4е е за су6тите пари се взима 1000 вместо 640

Гледам, че все още много се колебаеш за разни неща, чакал си от юли до сега, та бих ти предложил да изчакаш 11-ти януари да се появи и Sandy bridge и направо да скочиш на една такава платформа.

• Автор

Гледам, че все още много се колебаеш за разни неща, чакал си от юли до сега, та бих ти предложил да изчакаш 11-ти януари да се появи и Sandy bridge и направо да скочиш на една такава платформа.

аз през август взех един комп, но беше за братовчед ми, сега е за мен компа,

интересна статия ми прати, а може ли да ми пуснете някой линк, това графично ядро в процесора за какво може да се ползва, ако може да е на бг

аз през август взех един комп, но беше за братовчед ми, сега е за мен компа,

интересна статия ми прати, а може ли да ми пуснете някой линк, това графично ядро в процесора за какво може да се ползва, ако може да е на бг

http://computerworld.bg/31862_intel_sandy_bridge__revolyuciya_na_inteligentnata_obrabotka

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.